Connect with us

ACTUALITATE

Țările din Europa revin la starea de urgență

Publicat

pe

Cu coronavirusul se pare că nu este de glumit. Infectările în masă au început să pună pe jar autoritățile din întreaga Europă. În Cehia și Slovacia, s-a decis ca, în această săptămână, să se revină la starea de urgență. În aceste condiții, semnalul fiind tras, există posibilitatea ca acest exemplu să fie urmat și de alte state europene.

Și la noi se vorbește tot mai mult de posibilitatea reintroducerii stării de urgență, pe fondul înmulțirii bolnavilor de COVID-19. De pildă, ieri, județul Dâmbovița a revenit, după câteva săptămâni de stagnare, în topul județelor unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus din țară.

Partea proastă este că cetățenii nu vor să respecte întocmai regulile de protecție anticoronavirus. Distanțarea fizică a devenit un moft, iar purtatul măștii interesează din ce în ce mai puțin. Nu de puține ori, vezi, pe stradă, cetățenii de toate vârstele care țin masca urcată pe mână, în zona cotului, sau ca pe un breloc de chei. Asta în condițiile în care trebuie păstrată departe de anumiți factori de contaminare și nu poate fi folosită mai mult de câteva ore.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. I-au tăiat microfonul ÎPS Teodosie în timpul slujbei de „Ziua Marinei”

Publicat

pe

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanța, de Ziua Marinei, arată fie faptul că iubiții noștri conducători vor să facă totul în mare grabă, cum este obiceiul, să punctezi activitatea și evenimentul, fie au început să facă alergie la Biserica Străbună și la unii dintre slujitorii săi. Altfel nu se explică impardonabila întrerupere a microfonului, tocmai în timpul slujbei religioase, Înalt Preasfințitului Teodosie.

De față la manifestările dedicate acestei zile au fost prezenți și președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Oare nu s-au simțit un pic stânjeniți de faptul că au fost martorii unui asemenea afront marcă pur birocratică? Jenant.

ÎPS Teodosie a simțit penibilul momentului, faptul că i s-a dat cu flit și a mai continuat vreo 5 minute slujba fără sunet după care a plecat supărat din port.

Încă o ciudățenie organizațională care a pus într-o lumină urâtă evenimentul militar și i-a diluat importanța din cauza acestei gafe de tip funcționăresc pusă în practică de niște oameni pentru care contează doar să nu îți superi șeful și să tratezi totul numai la modul figurativ. De asta am ajuns unde am ajuns…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT