Connect with us

ACTUALITATE

Țările din Europa revin la starea de urgență

Publicat

pe

Cu coronavirusul se pare că nu este de glumit. Infectările în masă au început să pună pe jar autoritățile din întreaga Europă. În Cehia și Slovacia, s-a decis ca, în această săptămână, să se revină la starea de urgență. În aceste condiții, semnalul fiind tras, există posibilitatea ca acest exemplu să fie urmat și de alte state europene.

Și la noi se vorbește tot mai mult de posibilitatea reintroducerii stării de urgență, pe fondul înmulțirii bolnavilor de COVID-19. De pildă, ieri, județul Dâmbovița a revenit, după câteva săptămâni de stagnare, în topul județelor unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus din țară.

Partea proastă este că cetățenii nu vor să respecte întocmai regulile de protecție anticoronavirus. Distanțarea fizică a devenit un moft, iar purtatul măștii interesează din ce în ce mai puțin. Nu de puține ori, vezi, pe stradă, cetățenii de toate vârstele care țin masca urcată pe mână, în zona cotului, sau ca pe un breloc de chei. Asta în condițiile în care trebuie păstrată departe de anumiți factori de contaminare și nu poate fi folosită mai mult de câteva ore.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT