ALEGERI
Doi primari din Dâmbovița, în topul național la încrederea electoratului

Au existat superlative electorale și în județul Dâmbovița. Primarul localității ardelene Ciugud, considerat a fi unul dintre edilii cu cele mai multe proiecte materializate, se pare că a fost depășit, ca procentaj la vot, de către dâmbovițenii Gabriel Dănuț Sandu, primarul independent al comunei Voinești, și de PSD-istul Constantin Stroe de la Șotânga, care au obținut 89, 65%, respectiv 89, 66%.
Voturile date de concetățenii celor doi primari reflectă încrederea maximă care poate fi acordată unui ales. Trebuie menționat că Gabriel Dănuț Sandu, după cum rezulta din calculele și sondajele noastre, ar fi putut obține peste 95% din voturi, dar a apărut o ciudățenie, un fapt care nu poate fi explicat. Ori o parte din alegători nu s-au descurcat la vot, ori a existat o tentativă de fraudare pusă la cale de cineva. 232 de voturi au fost declarate nule. Pe aceste buletine de vot destinate alegerii primarului nu a existat niciun fel de ștampilă, de parcă cineva le-a pus goale în urnă. Erau exact voturile care îi lipseau lui Gambă ca să treacă de 95%.
În județ, mai sunt primari, și nu puțini, care au obținut un nou mandat cu peste 80% din voturile valabil exprimate.
ALEGERI
Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.
La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.
A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.
„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.
ALEGERI
Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:
📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.
📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.
Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.
📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Doliu la PRO România Dâmboviţa. Dumnezeu să o odihnească în pace pe Larisa-Maria Ciocan!
-
ACTUALITATEacum 13 ore
Municipiul Târgoviște intră în scenariul roșu COVID, începând cu 5 martie
-
Dâmboviţaacum 7 zile
Copilă de 11 ani, accidentată mortal pe DN71 la Răcari
-
SOCIALacum 6 zile
Destine frânte de așa-zișii stăpâni ai șoselelor…
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Accident rutier cu cinci persoane încarcerate, pe DN71, la Mircea Vodă
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Satul Lucieni intră în carantină 14 zile. Model declarație pe propria răspundere
-
ACTUALITATEacum 6 zile
PERPLEX. Protestul de la Ulmi sau… anus împotriva puterii!
-
ACTUALITATEacum 12 ore
Încă 49 de unități de învățământ din Dâmbovița intră în scenariul roșu!