Connect with us

ALEGERI

Doi primari din Dâmbovița, în topul național la încrederea electoratului

Publicat

pe

Au existat superlative electorale și în județul Dâmbovița. Primarul localității ardelene Ciugud, considerat a fi unul dintre edilii cu cele mai multe proiecte materializate, se pare că a fost depășit, ca procentaj la vot, de către dâmbovițenii Gabriel Dănuț Sandu, primarul independent al comunei Voinești, și de PSD-istul Constantin Stroe de la Șotânga, care au obținut 89, 65%, respectiv 89, 66%.

Voturile date de concetățenii celor doi primari reflectă încrederea maximă care poate fi acordată unui ales. Trebuie menționat că Gabriel Dănuț Sandu, după cum rezulta din calculele și sondajele noastre, ar fi putut obține peste 95% din voturi, dar a apărut o ciudățenie, un fapt care nu poate fi explicat. Ori o parte din alegători nu s-au descurcat la vot, ori a existat o tentativă de fraudare pusă la cale de cineva. 232 de voturi au fost declarate nule. Pe aceste buletine de vot destinate alegerii primarului nu a existat niciun fel de ștampilă, de parcă cineva le-a pus goale în urnă. Erau exact voturile care îi lipseau lui Gambă ca să treacă de 95%.

În județ,  mai sunt primari, și  nu puțini, care au obținut  un nou mandat cu peste 80% din voturile valabil exprimate.

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT