Connect with us

SOCIAL

Condamnat penal fiindcă a fugit din spital, în loc să aștepte rezultatul testului Covid-19

Publicat

pe

Foto arhivă

S-a întâmplat în România. Un bărbat de 50 de ani din satul Izvorul Dulce, comuna Meri, județul Buzău, era cât p’aci să ajungă după gratii fiind acuzat și condamnat la închisoare, ce-i drept cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Buzoianul a fost cercetat și trimis în judecată pentru faptul că, în luna aprilie, a fugit dintr-un cort medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Se afla acolo în izolare, fiind suspectat de infectare cu coronavirus.

Bietul om, probabil speriat, în loc să aștepte să vină rezultatul testelor, a dispărut fără urmă. Imediat, cadrele medicale au anunțat Poliția. Câteva ore mai târziu, oamenii legii l-au găsit în apropierea casei, în satul Meri. A fost condus la spital și ținut sub supraveghere strictă. Culmea! Testul i-a ieșit negativ, dar chiar și așa nu a scăpat de rigorile legii.

Magistrații de la Judecătoria Buzău l-au condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare. Totodată, conform deciziei judecătorești va trebui să urmeze un program de reintegrare socială şi să muncească în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

“Condamnă inculpatul G. Viorel la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, săvârşită în data de 10.04.2020. În baza art. 91, Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. În baza art. 93, alin. (2), lit. b) Cod penal, impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Meri sau SC RER Ecologic Service SA Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, se precizează în decizia dată de Judecătoria Buzău.

SOCIAL

Tânără de 32 ani a rămas fără mâini și picioare din cauza COVID-19

Publicat

pe

Sursa foto: Metro

Un medic american, specializat în Terapie Intensivă, a împărtășit publicului, celor care mai stau pe gânduri sau care refuză vaccinarea anticoronavirus, povestea dramatică a unei tinere, lupta pe care femeia de 32 de ani a dus-o cu boala COVID-19. Din cauza complicațiilor generate de coronavirus, aceasta și-a pierdut mâinile și picioarele.

În imaginile postate pe Twitter de dr. Wesley Ely, din Nashville, Tennessee, se vede cum pacienta sa merge pe picioare protetice. Se întâmplă după ce medicii au fost forțați să-i amputeze membrele din cauza virusului care a dus la formarea unor cheaguri de sânge.

„Covid-19 este o boală a vaselor de sânge care vă poate afecta plămânii, inima, creierul sau orice organ. Coagularea sângelui aspiră viața din organele vitale”, a precizat medicul.

Dr. Ely Wesley a explicat cum complicațiile apărute din cauza Covid-19 au provocat cheaguri de sânge ale extremităților, producând răni grave asemănătoare cu arsurile.

„Aceasta este realitatea a ceea ce se poate întâmpla cu o persoană foarte tânără și total sănătoasă”, a mai spus medicul.

Povestea a fost prezentată de publicația „Metro”.

Citește în continuare

Argeș

A rămas fără picior, din cauza unui șofer care a lovit o mașină parcată

Publicat

pe

Un autoturism a intrat, în această după-amiază, într-o autoutilitară parcată, în comuna Stâlpeni, județul Argeș.

Ca urmare a acestui eveniment rutier, a fost lovit un bărbat în vârstă de 51 de ani, pieton, provocându-i amputarea piciorului drept, de la nivelul genunchiului – ne informează ISU Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT