Connect with us

SOCIAL

Condamnat penal fiindcă a fugit din spital, în loc să aștepte rezultatul testului Covid-19

Publicat

pe

Foto arhivă

S-a întâmplat în România. Un bărbat de 50 de ani din satul Izvorul Dulce, comuna Meri, județul Buzău, era cât p’aci să ajungă după gratii fiind acuzat și condamnat la închisoare, ce-i drept cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Buzoianul a fost cercetat și trimis în judecată pentru faptul că, în luna aprilie, a fugit dintr-un cort medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Se afla acolo în izolare, fiind suspectat de infectare cu coronavirus.

Bietul om, probabil speriat, în loc să aștepte să vină rezultatul testelor, a dispărut fără urmă. Imediat, cadrele medicale au anunțat Poliția. Câteva ore mai târziu, oamenii legii l-au găsit în apropierea casei, în satul Meri. A fost condus la spital și ținut sub supraveghere strictă. Culmea! Testul i-a ieșit negativ, dar chiar și așa nu a scăpat de rigorile legii.

Magistrații de la Judecătoria Buzău l-au condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare. Totodată, conform deciziei judecătorești va trebui să urmeze un program de reintegrare socială şi să muncească în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

“Condamnă inculpatul G. Viorel la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, săvârşită în data de 10.04.2020. În baza art. 91, Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. În baza art. 93, alin. (2), lit. b) Cod penal, impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Meri sau SC RER Ecologic Service SA Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, se precizează în decizia dată de Judecătoria Buzău.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Târgoviște: Incendiul de la pensiunea de pe Bulevardul Eroilor a fost provocat intenționat. Polițiștii l-au reținut pe vinovat

Publicat

pe

Incendiul care a izbucnit, duminică după-amiază, la pensiunea Casa Petru din Târgoviște, situată pe Bulevardul Eroilor, a fost provocat intenționat. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au reținut un bărbat de 49 de ani, care a escaladat gardul proprietății, apoi a pătruns în mansarda imobilului și a dat foc mai multor materiale textile. Totul pe fondul unui conflict mai vechi pe care îl aveau administratorul societății. Din fericire, în urma incendiului nu au rezultat victime.

Bănuitul va fi prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

SOCIAL

Trei tineri au incendiat un bărbat pe ulița satului!

Publicat

pe

Un bărbat de 54 de ani, din Stoenești, Vâlcea, a fost incendiat de mai mulți tineri, pe o stradă din sat. Fapta a fost surprinsă de camera de supraveghere a unei case din apropiere, iar filmulețul a fost postat pe TikTok. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 13 februarie 2024.

Potrivit Adevărul, unul dintre tineri îi distrage atenția bărbatului, aratându-i ceva pe telefon, iar ceilalți doi aruncă, de lângă un gard, o substanță spre victimă, precum gazul dintr-un spray sub presiune, și aproape imediat haina acestuia ia foc. În cadrul apare un al patrulea tânăr, se aud strigăte de spaimă și apoi se vede cum băieții sar să stingă flăcările.

IPJ Vâlcea a comunicat că bărbatul incendiat nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și  că agresorii au fost identificați și amendați penal. Aceștia ar fi declarat că au vrut să-i joace o festă consăteanului lor, despre care știau că are probleme cu alcoolul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite