Conectați-vă cu noi

ALEGERI

PRO România, singurul partid care a reușit să spargă monopolul PSD-PNL din CJ Dâmboviţa

Publicat

pe

Senatorul Adrian Țuțuianu, președintele PRO România Dâmboviţa, a analizat în detaliu, pe fiecare secție de votare din judet, rezultatul alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

Scorul politic obținut (9,6%) plasează Organizația Dâmboviţa pe locul 3 în clasamentul național întocmit de partid, după Ialomița (16,69%) și Ilfov (11,23%). A mai spus Adrian Țuțuianu că PRO România a depășit pragul electoral de 5% în 20 de județe, iar în alte 6 a obținut procente între 4 și 5%.

„Suntem astăzi un partid politic care a trecut primul examen major, e adevărat nu cu o notă foarte mare – 7,8%. Avem acum o bază de la care să plecăm”, a declarat Adrian Țuțuianu.

În Dâmboviţa, PRO România a obținut 2 primari – la Vârfuri și Șelaru, 4 consilieri județeni, 4 consilieri municipali, 4 consilieri orășenești și 108 consilieri locali.

„Suntem singurul partid care a reușit să spargă monopolul PSD-PNL din Consiliul Județean Dâmboviţa. Am fi putut să obținem un rezultat mai bun. Am identificat un număr de cauze. Rămâne să mai meditez la ce avem de făcut.

Lupta noastră va continua. Colegii mi-au dovedit că s-au maturizat politic și sunt foarte determinați să continuăm proiectul PRO România. Știu ce au de făcut mai bine la alegerile parlamentare și la alegerile locale din 2024. Vom gândi o strategie mai bună, ne vom regla mecanismele care n-au funcționat și sunt convins că la parlamentare vom scoate un scor mai bun decât acum”.

La final, senatorul Adrian Țuțuianu i-a anunțat pe câștigătorii alegerilor în județul Dâmbovița că le va urmări foarte atent activitatea în următorii 4 ani.

„Voi fi necruțător cu ei! Le voi urmări fiecare mișcare și îi voi ataca fără menajamente. Nu voi tolera amatorismul doar pentru că au câștigat alegerile. Este cazul să demonstreze că sunt în stare să pună în aplicare proiectele pe care le-au prezentat și, în principal, mă interesează să dovedească că sunt în stare să aducă în Dâmbovița, până în 2024, cela 400 de milioane de euro fonduri europene. Am mari îndoieli, dar, sigur, oamenii au decis că ei știu mai bine să facă acest lucru și îi aștept să le văd făcute”, a declarat Adrian Țuțuianu – liderul PRO România Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT