Connect with us

ALEGERI

PRO România, singurul partid care a reușit să spargă monopolul PSD-PNL din CJ Dâmboviţa

Publicat

pe

Senatorul Adrian Țuțuianu, președintele PRO România Dâmboviţa, a analizat în detaliu, pe fiecare secție de votare din judet, rezultatul alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

Scorul politic obținut (9,6%) plasează Organizația Dâmboviţa pe locul 3 în clasamentul național întocmit de partid, după Ialomița (16,69%) și Ilfov (11,23%). A mai spus Adrian Țuțuianu că PRO România a depășit pragul electoral de 5% în 20 de județe, iar în alte 6 a obținut procente între 4 și 5%.

„Suntem astăzi un partid politic care a trecut primul examen major, e adevărat nu cu o notă foarte mare – 7,8%. Avem acum o bază de la care să plecăm”, a declarat Adrian Țuțuianu.

În Dâmboviţa, PRO România a obținut 2 primari – la Vârfuri și Șelaru, 4 consilieri județeni, 4 consilieri municipali, 4 consilieri orășenești și 108 consilieri locali.

„Suntem singurul partid care a reușit să spargă monopolul PSD-PNL din Consiliul Județean Dâmboviţa. Am fi putut să obținem un rezultat mai bun. Am identificat un număr de cauze. Rămâne să mai meditez la ce avem de făcut.

Lupta noastră va continua. Colegii mi-au dovedit că s-au maturizat politic și sunt foarte determinați să continuăm proiectul PRO România. Știu ce au de făcut mai bine la alegerile parlamentare și la alegerile locale din 2024. Vom gândi o strategie mai bună, ne vom regla mecanismele care n-au funcționat și sunt convins că la parlamentare vom scoate un scor mai bun decât acum”.

La final, senatorul Adrian Țuțuianu i-a anunțat pe câștigătorii alegerilor în județul Dâmbovița că le va urmări foarte atent activitatea în următorii 4 ani.

„Voi fi necruțător cu ei! Le voi urmări fiecare mișcare și îi voi ataca fără menajamente. Nu voi tolera amatorismul doar pentru că au câștigat alegerile. Este cazul să demonstreze că sunt în stare să pună în aplicare proiectele pe care le-au prezentat și, în principal, mă interesează să dovedească că sunt în stare să aducă în Dâmbovița, până în 2024, cela 400 de milioane de euro fonduri europene. Am mari îndoieli, dar, sigur, oamenii au decis că ei știu mai bine să facă acest lucru și îi aștept să le văd făcute”, a declarat Adrian Țuțuianu – liderul PRO România Dâmboviţa.

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT