Dâmboviţa
Victorie prin unitate și muncă în echipă

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Radu Popa a vorbit, astăzi – 5 octombrie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă, despre cheia succesului, despre rezultatul deosebit obţinut de PSD Dâmboviţa în contextul în care ţara este guvernată de PNL, iar unii mai credeau încă în valurile electorale care anul trecut, la alegerile europarlamentare, au lovit cu sete partea stângă a eşicherului politic românesc. Şi dacă ar fi fost numai atât!
Victoria lui Corneliu Ştefan şi a echipei sale vine la niciun an de la preluarea mandatului de lider al organizaţiei, după ce filiala a fost răvăşită de convulsii interne, intrigi şi aroganţe, unele chiar meschine. Radu Popa este unul dintre politicienii social-democraţi care s-au situat încă de la început de partea deputatulu Corneliu Ştefan, văzând în acesta o mare şansă pentru PSD Dâmboviţa, pentru salvarea stângii din acest judeţ. Un lider deschis calm, calculat, fără dorinţe de răzbunare, care a avut ca principal ţel restabilirea unităţii în organizaţie, munca în echipă şi pregătirea în ritm susţinut a strategiei pentru viitoarele alegeri locale şi parlamentare. Şi rezultatele acestui management politic s-au văzut pe 27 septembrie şi se vor vedea probabil şi pe 6 decembrie.
„Totul a început în ianuarie, atunci când un tânăr deputat a schimbat liniile clasice ale discursului public și le-a vorbit colegilor săi, seniori ai politicii, despre forța unității. A câștigat încrederea lor atunci când le-a spus ceea ce chiar el astepta de la un lider să-i spună: vă chem să fim uniți! Vă chem să facem istorie!
Această linie a discursului public a fost asumată și echipa PSD a intrat în campanie făcând alianță doar cu dâmbovițenii și rezultatele confirmă! Unitatea e cheia succesului. Când Cornel Ștefan a vorbit despre unitate, unii au crezut că e doar un alt slogan. Dar el împărtășea un crez și o viziune de lucru, împărtășea credința că echipa candidat-cetățean este cea mai puternică forță.
Ne-am prezentat în fața dâmbovițenilor cu cel mai bun candidat la șefia CJ și dovada că această afirmație se suține este numărul foarte mare de voturi pe care Corneliu Ştefan le-a primit pe o candidatură uninominală la nivelul regiunii de sud: peste 106.000. Ceilalți candidați nu au reușit să confirme nici propriile dumnealor așteptări.
Acum e nevoie să ieșim din logica războiului politic și să ne așezăm la masa de lucru. Tot aici ar trebui să vină și celelalte forțe politice din județ, să punem împreună cele mai bune idei și, în jurul noului președinte de CJ, să lucrăm pentru cetățenii care nu ne-au ales să ne certăm, ci să găsim soluții”, a declarat Radu Popa.
Dâmboviţa
Senator Ciprian Iacob: Fiecare zi în care Ministerul Muncii tergiversează deciziile înseamnă întârzieri în aplicarea reformelor

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au depus la Senat o moţiune simplă care o vizează pe ministrul Simona Bucura Oprescu. Luni – 28 aprilie 2025, ministrul Muncii este aşteptat să se prezinte în plenul Parlamentului, pentru a explica ce se întâmplă în sistemul public de pensii, unde se constată un haos generalizat. Consideră inițiatorii moțiunii că seniorii României sunt, din nou, victime ale unei politici lipsite de viziune, de respect şi de echitate.
Ne-a spus senatorul Ciprian Iacob că demersul de a chem ministrul Muncii în fața parlamentarilor reprezintă un gest de responsabilitate democratică. De asemenea, ne-a precizat că, din cauza celor de la Ministerul Muncii condus de Simona Bucura Oprescu, se pierde timp prețios în implementarea reformelor asumate prin PNRR. Spre exemplu, proiectul de la Mănăstirea Dealu din Târgoviște, ce aparține Asociației Veteranilor, este blocat la acest minister.
„În loc să avem o coordonare eficientă și un dialog real cu partenerii sociali, asistăm la amânări, incoerență și lipsă de transparență. Fiecare zi în care Ministerul Muncii tergiversează deciziile înseamnă întârzieri în aplicarea reformelor, blocaje administrative și risc crescut de a rata termenele impuse de Comisia Europeană. Dacă nu se schimbă nimic, nu pierdem doar timp, ci și bani care ar trebui să ajungă la români, în special la persoanele vulnerabile”, spune senatorul Ciprian Iacob.
Reprezentanții AUR în Parlamentul României propun revenirea la normalitate pentru pensionarii sistemului contributiv de asigurări sociale de stat. Respectarea legii, prin aplicarea corectă a formulei de indexare, rata inflaţiei + 50% din creşterea câştigului salarial mediu brut.
„Corectarea inechităţilor din sistemul pensiilor militare, printr-o lege făcută pentru a dăinui şi nu pentru a fi respinsă la Curtea Constituţională, astfel încât criteriul echităţii şi al echilibrului intern să fie respectat, nu doar invocat în campanii. Normalizarea pensiilor speciale, prin introducerea unui plafon de maximum 5.000 de lei pentru partea necontributivă a pensiei şi a unui impozit de 95% pentru partea necontributivă care depăşeşte salariul net al preşedintelui Republicii”, mai solicită inițiatorii moțiunii simple.
Dâmboviţa
Deputat Aurelian Cotinescu: Este nevoie de un efort comun pentru ca județul Dâmbovița să aibă viitor!

Deputatul Aurelian Cotinescu a avut o intervenție de la înalta tribună a Parlamentului României, având ca temă dezvoltarea parcurilor industriale din Dâmbovița. Consideră deputatul că aceste structuri economice sunt deosebit de importante pentru dezvoltarea județului.
„Într-o perioadă în care competiția economică este mai acerbă ca niciodată, iar investițiile sunt esențiale pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților, parcurile industriale devin un pilon central al progresului. Ele nu înseamnă doar hale și utilități, ci șanse reale pentru locuri de muncă bine plătite, pentru atragerea capitalului privat, pentru creșterea veniturilor locale și, nu în ultimul rând, pentru stoparea migrației tinerilor.
Este timpul să acționăm, parlamentari și reprezentanți ai administrației publice locale și județene, pentru binele județului Dâmbovița. Este nevoie de un efort comun, pentru ca județul nostru să aibă viitor! Iar cele mai bune argumente sunt datele sociale și economice. Acestea nu arată deloc bine, Dâmbovița fiind un județ depopulat, fără investiții semnificative, cu un nivel al salarizării inferior județelor cu care ne învecinăm.
Dincolo de aceste aspecte, Dâmbovița are un potențial enorm oferit de poziția geografică strategică. Suntem vecini cu cea mai bogată zonă a României București-Ilfov, acolo unde se face peste 30% din PIB-ul național”, a precizat deputatul Aurelian Cotinescu.
Mai spune parlamentarul că județul Dâmbovița este foarte bine poziționat, între două autostrăzi importante în tranzitul național de mărfuri, București- Pitești și București – Ploiești. Mai mult, s-a început modernizarea rețelelor de transport pe traseele București -Târgoviște și București – Titu. De asemenea, județul Dâmbovița dispune de forță de muncă bine pregătită în industrie, dar și prin facultățile din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.
„Dezvoltarea acestor parcuri nu trebuie privită ca un scop în sine, ci ca parte a unei strategii coerente de modernizare. Ne dorim parcuri industriale moderne, verzi, bine conectate, care să atragă investiții în domenii cheie, de la producție auto și tehnologie, până la energie regenerabilă și IT. Trebuie să menționăm aici și rolul vital al parteneriatului public-privat, al colaborării cu administrațiile locale și cu mediul universitar. Fără educație adaptată la cerințele pieței și fără infrastructură de calitate, aceste parcuri riscă să rămână doar pe hârtie” a mai arătat parlamentarul.
Aurelian Cotinescu a venit și cu propuneri care să aibă ca finalitate dezvoltarea economică a județului Dâmbovița și a municipiului Târgoviște, prin accelerarea procedurilor de avizare și punere la dispoziție a terenurilor viabile în vederea înființării unor capacități industriale.
Municipiul Târgoviște, spune Aurelian Cotinescu, deține o suprafață de 25 de hectare de teren poziționat ideal, în zona industrială a orașului, care poate fi exploatat.
„Avem nevoie de investiții în infrastructura rutieră și feroviară, pentru o conectivitate reală. Sprijinirea investitorilor prin facilități fiscale și promovare activă și, nu în ultimul rând, implicarea comunităților locale, pentru ca dezvoltarea să fie una echitabilă și sustenabilă.
Dragi dâmbovițeni, dezvoltarea parcurilor industriale este mai mult decât o misiune economică, este o misiune socială, o datorie față de generațiile viitoare. Avem șansa de a transforma Dâmbovița într-un model de dezvoltare regională inteligentă. Haideți să o valorificăm împreună”, a transmis deputatul Aurelian Cotinescu.
VIDEO
-
Argeșacum 3 zile
Adolescentă de 15 ani a decedat după ce a căzut de pe o trotinetă electrică
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Găești: 50 de persoane evacuate după un accident rutier pe DN72
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Accident cu o victimă încarcerată, în Racovița, județul Dâmbovița
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Urs reperat bântuind prin Valea Voievozilor, lângă Târgoviște
-
Argeșacum 5 zile
Incendiul de pădure de la Cetățeni s-a extins. 150 de oameni sunt mobilizați la fața locului
-
Dâmboviţaacum 6 zile
Un bărbat de 35 de ani a decedat într-un accident în Pitaru, comuna Potlogi
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Tânără de 19 ani din Voinești arestată preventiv pentru agresarea fostei neveste a iubitului său
-
Argeșacum 6 zile
Arde pădurea la Cetățeni, județul Argeș! S-a intervenit inclusiv cu elicopterul