Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Centrul municipiului Târgoviște îmbracă haina modernității

Publicat

pe

Inima municipiului Târgovişte îşi schimbă complet înfăţişarea. În locul imaginilor care ne-au ţinut legaţi atâţia ani de perioada comunistă, fade, fără valoare esetică sau culturală, au apărut elemente noi, moderne, în ton cu timpurile pe care le trăim. Centrul, spaţiul destinat promenadei, petrecerii timpului liber, este reconstruit, readaptat prezentului şi viitorului. Deja, a fost creat postamentul pe care, în timp, procesul de metamorfozare a spaţiului civic poate continua. Vezi Piaţa Tricolorului, care, de la o zonă zero cenuşie, rămasă parcă îngheţată în anii 70, a fost transformată într-o oază de lumină şi verdeaţă.

Acum se lucrează din plin la recalibrarea şi reamenajarea Parcului Mitopoliei. Doar falnicii şi secularii tei au rămas în picioare, ca martori tăcuţi ai trecutului, prezentului şi viitorului. Restul se schimbă. Vorbim aici de alei, zone verzi, spaţii de promenadă, fântâni arteziene, locuri de joacă. Pavilionul destinat pasionaţilor de table şi şah rămâne, dar altfel gândit. Ba chiar a apărut un teren de sport, astfel încât toate categoriile de vârstă să aibă o reprezentare în acest spaţiu destinat agrementului urban.

„Sunt intervenții ample care vizează, pe de o parte, refacerea aleilor, refacerea spațiilor verzi din această zonă, dar și măsuri de conservare și repunere în valoare a ruinelor din Parcului Mitropoliei. Investiţia are o valoare de aproximativ 6,7 milioane de lei şi este finanțată din bugetul local al municipiului Târgoviște. Este un proiect de natură să contribuie la înfrumusețarea perimetrului central al orașului nostru.

De altfel, pe zona centrală sunt mai multe lucrări aflate în derulare. Piața Revoluției care este în lucru în acest moment. Proiectul este destul de avansat. De asemenea, a fost finalizată Piața Tricolorului și se lucrează în ritm susţinut la Cinematograful Independența. Întreaga zonă centrală se află într-un continuu proces de reabilitare şi modernizare.

Sperăm ca, undeva în primăvara anului viitor, să fie gata și acest obiectiv, şi Piața Revoluției, astfel încât să putem discuta de o zonă centrală a municipiului Târgoviște cu adevărat spectaculoasă”, a precizat Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgoviște.

La incursiunea de astăzi pe şantierele din inima municipiului edilul a fost însoţit de viceprimarii Monica Ilie şi Cătăliun Rădulescu şi de city managerul Gabriel Boriga.

Trebuie să mai precizăm că târgoviştenii, şi nu numai ei, vor beneficia în Parcul Mitropoliei şi de un grup sanitar public la standarde europene, cum puţine există în mediul urban românesc. WC-ul public, pe care mulţi îl ocoleau din cauza degradării excesive şi a mizeriei care colcăia acolo, a fost transformat într-un spaţiu cu adevărat modern, în ton cu normele igenico-sanitare şi regulile confortului şi civilizaţiei actuale.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovișteanul Iulian Mareș a fost numit administrator public al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița

Publicat

pe

Iulian Mareș, președintele Asociației Balkan Development Support, a fost numit, astăzi – 15 octombrie 2021, city-manager al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița, cunoscut mai degrabă ca localitatea unde se filmează serialul „Las Fierbinți”.

„Este o provocare pe care am acceptat-o având convingerea că voi putea contribui mai mult decât am putut până acum la dezvoltarea unei comunități în care am venit în urmă cu șase ani, orașul Fierbinți-Târg, din județul Ialomița.

În situația mea profesională și cea personală, voi fi în continuare conectat în mod natural de alte două orașe, București și Târgoviște, mult mai mari și mai dezvoltate. Le voi lua ca reper.

Adresez mulțumiri sincere domnului primar Iusein Iuksel pentru mandatul de încredere acordat. Consider că putem construi împreună o echipă performantă, care să includă suporteri ai proiectelor noastre viitoare, de aici și din multe alte părți ale țării și nu numai.

Fierbinți-Târg trebuie să devină oraș în adevăratul sens al cuvântului, iar pentru asta trebuie să fie deschis la parteneriate interne si externe”, spune proaspătul administrator public al orașului Fierbinți-Târg.

Iulian Mareș are 42 de ani și este de fel din Târgoviște. A învățat la Colegiul Constantin Carabella Târgoviște, apoi și-a continuat studiile la Universitatea din București, promoția 2003. Este jurnalist și absolvent de științe politice.

În ultimii 2 ani, a fost implicat în numeroase proiecte de dezvoltare în orașul Fierbinți-Târg. De asemenea, a păstrat legătura și cu factorii de decizie din județul natal. Spre exemplu, în luna iunie 2021, Iulian Mareș a organizat o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, cu care a dezbătut perspectiva ca un fond internațional de investiții, specializat în agricultură și industrie alimentară, să realizeze un astfel de proiect în județul Dâmbovița, cu aport de expertiză din partea unor companii olandeze.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT