Connect with us

ALEGERI

Partida Romilor Dâmboviţa, locul II pe țară după rezultatul în alegerile din 27 septembrie

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, a ieșit astăzi, împreună cu principalii săi colaboratori, în prima conferință de presă de după alegerile locale din 27 septembrie. A vorbit, printre altele, și de rezultatul obținut de Partida Romilor în urma scrutinului electoral, rezultat care este datorat activității susținute de comunicare, implicării în rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunitățile de romi și, nu în ultimul rând, datorită parteneriatului politic pe care Partida Romilor l-a avut cu Partidul Social Democrat, cu reprezentanții săi în teritoriu.

Tudorică Răducanu a fost ales pe listele PSD consilier local la Târgoviște. Astfel, liderul Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, după 4 ani, revine în forul legislativ local cu gândul de a se dedica romilor din oraș, să fie un mesager al acestora în cadrul Consiliului Municipal, să lupte pentru drepturile lor și ale tuturor târgoviștenilor.

De menționat că Partida Romilor Pro Europa Dâmbovița a reușit la aceste alegeri să introducă în consiliile locale din județ 28 de aleși. Numim aici localitățile Gura Ocniței, Hulubești, Mănești, I L Caragiale, Crânguri, Ludești, Potlogi, Iedera, Vulcana Pandele, Ciocănești, Moreni, Nucet, Moroeni, Dragomirești, Braniștea, Vlădeni, Poiana, Corbii Mari, Cojasca și, evident, Târgoviște.

„Acest rezultat este o încununare a muncii noastre, a încrederii pe care ne-au acordat-o cetățenii, membrii comunităților de romi din județ, dar și a negocierilor pe care le-am purtat cu PSD”, a spus Tudorică Răducanu.

La nivel național, Partida Romilor Pro Europa Dâmbovița se situează pe locul doi ca număr de aleși locali validați la alegerile din 27 septembrie. Pe primul loc este județul Sibiu, cu 34 de consilieri. Datorită activității depuse, organizația condusă de Tudorică Răducanu merge acum umăr la umăr cu una dintre cele mai tari filiale a Partidei Romilor din țară care este Sibiul.

Și, din cele spuse de Tudorică Răducanu, reiese că lucrurile în plan politic local nu se opresc aici. În trei localități din județ, respectiv Cojasca, Mănești și Vulcana Pandele pot fi avansate discuții pentru alegerea viceprimarilor din rândurile consilierilor de etnie romă.

Președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița a mulțumit partenerilor social-democrați care au avut încredere în ei și în dorința romilor de a se alătura echipelor politico- administrative care luptă pentru binele cetățenilor acestui județ.

„Eu sunt convins că această colaborare va continua și că va fi una constructivă, de bun augur, pusă în slujba comunităților”.

Tudorică Răducanu a mai spus că a cerut consilierilor romi aleși pe 27 septembrie să colaboreze cu reprezentanții administrațiilor publice locale, cu primarii localităților respective, să înțeleagă că rolul rol este acela de a sluji cetățeanul.

Consilierul municipal Tudorică Răducanu a mai precizat că dintotdeauna a avut o colaborare bună cu actualul primar Cristian Daniel Stan și că este sigur că și în continuare relația va fi una deosebită, bazată pe interesul târgoviștenilor.

Tudorică Răducanu dorește ca, alături de edilul Târgoviștei, de echipa sa, să continue proiectele demarate în cartierele locuite de cetățeni de etnie romă și nu numai.

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT