Connect with us

Dâmboviţa

Adrian Țuțuianu: Vom asista la măsuri de austeritate mai dure decât cele din 2009-2010

Publicat

pe

Senatorul Adrian Țuțuianu, președintele PRO România Dâmboviţa, a vorbit astăzi, din nou, despre existența unui blat între PSD și PNL. În cadrul conferinței de presă de astăzi – 12 octombrie 2020, parlamentarul s-a referit la tăcerea celor două partide în legătură cu criza pe care o traversăm și care este „mai gravă ca în anul 2009”.

„Probabil în luna februarie, în România va fi prezent Fondul Monetar Internațional și vom asista la măsuri de austeritate mai dure decât cele din anul 2009-2010. De altfel, în presă, zilele acestea, s-a discutat despre intenția Guvernului de a veni cu tăieri de salarii între 25 și 40%, ceea ce ar depăși, ca nivel, măsurile luate de guvernarea PDL-Băsescu la finalul anului 2009.

În al doilea rând, România se împrumută excesiv în această perioadă și este greu de stabilit și nimeni nu a spus încotro au mers acești bani, în condițiile în care nu avem o revenire pe creștere economică, așa cum ne spunea domnul Cîțu în urmă cu patru-cinci luni de zile”, a declarat Adrian Țuțuianu.

În acest context de non-combat între PSD și PNL, fuziunea dintre PRO România și ALDE, spune senatorul Ţuţuianu, are menirea de a crea o forță politică suficient de puternică să se poată bate în Parlament pentru drepturile românilor, pentru alte soluții decât cele de austeritate pe care le propune actuală guvernare, pentru relansarea economică, pentru un număr mai mare de locuri de muncă, pentru protecția socială a persoanelor vulnerabile, pentru creșterea producției interne și industrializarea României, pentru asigurarea sustenabilității finanțelor publice.

Dâmboviţa

S-a făcut dreptate după 10 ani! Tâlharii de la Mătăsaru au ajuns după gratii

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Cinci bărbați din Mătăsaru, județul Dâmbovița, cu vârste între 30 și 37 de ani, au ajuns astăzi după gratii, la 10 ani de la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, urmată de moartea uneia dintre victime.

În anul 2011, aceștia au bătut cu bestialitate și au jefuit trei ciobani din Argeș, care se deplasau cu oile către stână. Una dintre victime a decedat la puțin timp după ce a fost dus la spital.

Cei cinci agresori și de executat între 6 ani și 8 luni și 8 ani de închisoare. Bărbații au fost duși la Penitenciarul Mărgineni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT