Connect with us

Dâmboviţa

PNL nu poate gestiona țara, dar președintele Iohannis va continua serialul „doar PSD este rău”

Publicat

pe

Social-democraţii dâmboviţeni nu îl iartă deloc pe preşedintele Klaus Iohannis, care şi-a făcut un penibil obicei, neconstituţional, partizan, de a critica PSD şi de a lovi din toate poziţiile această formaţiune politică.

„Klaus Iohannis încalcă, prin ieșirile sale televizate și pe rețele de socializare, art. 80 alin. 2 din Constituția României: Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”, a punctat Costin Cosma – purtător de cuvânt al PSD Dâmboviţa.

Mai spune acesta că, deşi Guvernul liberal a dovedit că nu poate gestiona ţara, că nu poate controla pandemia, că economia se duce de râpă, Klaus Iohannis va continua serialul „doar PSD este rău”. Crede Costin Cosma că, cel puţin până pe 6 decembrie – când vor avea loc alegerile parlamentare, preşedintele României va ieşi aproape zilnic în spaţiul public pentru a înfiera, mânios, PSD şi de a băga în fierbere societatea românească.

„Vor urma declarații furibunde cu un singur scop, acela de a întoarce anumite categorii sociale și profesionale una împotriva celeilalte, mediul privat împotriva angajaților de la stat, tinerii împotriva bătrânilor care cer pensii mai mari”, a spus Costin Cosma.

Purtătorul de cuvânt a venit în faţa presei cu o listă a lucrurilor bine făcute în cei trei ani de guvernare PSD, cea mai eficientă din ultimii 30 de ani, perioadă în care economia a crescut, ţara s-a dezvoltat, românii au avut mai mulţi bani în buzunare şi au dus-o mai bine.

„Din punct de vedere al realizărilor macroeconomice esenţiale din guvernarea PSD începem cu creşterea economică pe care România a avut-o la nivelul UE fiind de fapt pe primul loc: 6,9% în 2017; 4,1% în 2018 şi 5,1% în primul trimestru din 2019.

În primii trei ani de guvernare PSD, PIB-ul României a crescut cu 266 miliarde de lei, adică mai mult decât în 7 ani ai guvernărilor anterioare, când PIB-ul a crescut cu doar 234 miliarde de lei.

Produsul Intern Brut a depăşit în 2019, în premieră, 1000 de miliarde de lei,este o creştere cu 35% faţă de PIB-ul din 2016. Veniturile bugetare la finalul guvernării PSD erau mai mari cu 63 miliarde de lei.

Investiţiile totale în 2019 au crescut cu peste 10 miliarde de lei comparativ cu 2016. Şomajul a coborât la un nivel minim istoric de 3,03% în 2019, de la o rată de 4,82% în 2016.

România în guvernarea PSD a înregistrat un număr record de salariaţi în octombrie 2019, peste 5,6 milioane de oameni. S-a înregistrat şi un număr record de contracte de muncă active în 2019, peste 6,4 milioane.

De asemenea, s-a constatat o scădere a datoriei publice a ţării raportată la PIB, 35% în octombrie 2019, faţă de 37,6% în 2016. Rezervele internaţionale ale ţării au crescut cu 1,2 miliarde de euro, de la 34,2 miliarde de euro în 2016 la 35,4 miliarde în 2019.

În Guvernarea PSD România a ajuns să aibă a doua cea mai mică povară fiscală din UE, după Irlanda, rata de taxare totală a scăzut de la 42% în 2016 la 40% în 2019.

În Guvernarea PSD, în 2018, România a înregistrat cea mai mare creştere a productivităţii muncii din UE, cu 45% mai mult faţă de 2010, comparativ cu media europeană de doar 8%.

În guvernarea PSD a fost pentru prima oară când România şi-a exprimat angajamentul faţă de NATO de a aloca 2% din PIB pentru apărare. 2019 a fost al treilea an în care Armata a beneficiat de această alocare financiară.

De asemenea, salariul minim a crescut de la 1250 de lei la 2080 de lei pentru cei fără studii superioare, la 2350 de lei la cei cu studii superioare şi la 3000 de lei pentru cei care lucrează în construcţii.

Salariu mediu net a crescut de la 2354 lei în decembrie 2016 la 3116 lei în octombrie 2019 când PSD a plecat de la guvernare, fiind o majorare cu 32%.

În anii guvernării PSD, 2017 – 2019, pensiile au crescut per total cu 60%, atât urmare a creşterilor succesive ale punctului de pensie de la 871 lei în 2016 la 1265 de lei în 2019, cât şi datorită scutirii tuturor pensiilor de CASS, a scutirii de impozit pentru pensiile mai mici de 2000 de lei şi a reducerii impozitului de la 16% la 10% pentru pensiile mai mari de 2000 de lei.

Punctul de pensie a crescut de la 871 de lei la 1265 de lei.Pensia minim garantată a crescut de la 400 de lei la 704 de lei.Recalcularea pensiilor pentru oamenii care au lucrat în grupa I de muncă, în urma cărora aceștia au beneficiat de creșteri de peste 1.000 de lei. Beneficiari- peste 80.000 de persoane.

Numărul persoanelor aflate în deprivare materială severă a scăzut de la 4,7 milioane de persoane în decembrie 2016, la 2,5 milioane de persoane în iunie 2019. Dublarea alocațiilor copiilor.

Eliminarea contribuțiilor de asigurări de sănătate pentru toate pensiile. Creșterea puterii de cumpărare la aproape 75% din media UE, față de 58% cât era în 2016. Creșterea consistentă a salariilor corpului medical, până la niveluri comparabile cu cele din Europa Occidentală, fapt ce a diminuat exodul medicilor și asistenților medicali.

Venituri sporite pentru profesorii, personalul din administrație, cel din sistemul de apărare și ordine publică, urmare a aplicării legii salarizării unice. A crescut puterea de cumparare a românilor, în medie, cu 25% în 2019 față de 2016. Avuția netă a populației a crescut cu 341 de miliarde de lei, de la 1682 miliarde de lei în ian 2016 la 2023 miliarde de lei, în ian 2018!

În timpul guvernării PSD, în 2018, rata abandonului școlar timpuriu a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani. În fiecare an al guvernării PSD, în România au fost aduși de trei ori mai mulți bani europeni decât în guvernarea tehnocrată.

Acestea sunt nişte cifre care poate pentru oameni, pentru dâmboviţeni, pentru români sunt nişte date seci, dar aceste lucruri exprimă realitatea a ceea ce a însemnat guvernarea PSD în ultimii trei ani.

Suntem curioşi, în această perioadă de precampanie electorală şi în campania electorală, cu ce vor veni cei din PNL sau dreapta unită şi cum vor reuşi liberali să le spună românilor că ceea ce s-a realizat în guvernarea PSD nu este adevărat”, a precizat Costin Cozma – purtător de cuvânt al PSD Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Holograf și Direcția 5, super-spectacol la Festivalul Peștera – Padina din Bucegi!

Publicat

pe

În inima Munților Bucegi, în perimetrul intitulat Piciorul Babelor, din stațiunea de interes național Peștera-Padina, s-a consumat încă o ediție de excepție a Festivalului Peștera-Padina. De la an la an, manifestarea cultural-artistică realizată de Consiliul Județean Dâmbovița și Centrul Județean de Cultură este tot mai amplă, mai impresionantă și, ce este important, adună din ce în ce mai mulți turiști, iubitori de munte și de muzică deopotrivă.

Ieri după-amiază, pe scena amenajată în imediata apropiere a stației de telecabină Peștera-Babele, în prezența a peste 2.000 de spectatori, au evoluat într-un spectacol de zile mari renumitele formații Direcția 5 și Holograf. Vremea a fost prielnică. Chiar dacă cerul a fost acoperit de nori și o ploaie incertă prevestea clar că vremea se schimbă concertul a mers mai departe. Muzica de calitate a îmbrățișat parcă liniștea grea a munților. Pe parcursul a aproximativ trei ore, toți cei prezenți au fost conectați la emoționantele și tulburătoarele versuri și ritmuri ale celor două grupuri care au făcut istorie muzicală în România și au încântat atât de multe generații.

Un om al muntelui, văzând valul de spectatori adunat în fața scenei, a spus, impresionat, că niciodată nu s-a strâns atâta suflare de oameni în această zonă, fapt ce dovedește că turismul montan dâmbovițean, sprijinit de astfel de evenimente artistice, a luat amploare.

De menționat faptul că desfășurarea evenimentului a fost supravegheat îndeaproape, urmărită pentru a nu apărea sincope organizaționale pe parcursul celor trei zile, de managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița – maestrul Florin Georgescu.

Pentru a da un impuls și a demonstra că sprijină necondiționat dezvoltarea turismului dâmbovițean, dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina și, nu în ultimul rând, cultura și manifestările artistice a venit și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Șeful administrației județene a fost însoțit de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, de secretarul Dănuț Popa și de administratorul public Cristian Avanu. Au fost prezenți la concertul trupelor Direcția 5 și Holograf și deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Ion Stan a ars și s-a consumat pentru România

Publicat

pe

Ion Stan a fost unul dintre cei mai valoroși politicieni români de după 1989. Un om dedicat țării, un patriot, un creștin ortodox autentic. Un ctitor de biserici, un frate al slujitorilor lui Dumnezeu. De mulți înțeles și prețuit, dar uitat și sfidat de alții. După cum a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Radu Popa, viața lui Ion Stan a fost un jurământ de loialitate. Pentru România a ars și s-a consumat.

Dacă citești și recitești cartea pe care a scris-o , „Idealuri Social-Democrate versus Trădare Națională”, de fapt o culegere a declarațiilor sale politice, a interpelărilor sale juste și demne, plus un rezumat al coșmarului prin care a trecut, constați că fostul și regretatul președinte și secretar al Comisiei Parlamentare de Control SRI a avut un curaj ieșit din comun. S-a luat la trântă cu puterile acestei lumi, cu cei care te pot strivi fără milă prin „n” metode, dacă le-ai atins interesele.

Și așa s-a întâmplat. Când a fost vorba să fie pus la zid, nu s-a mai ținut cont de valoarea sa, de dragostea pentru țară și popor, de ceea ce făcuse bun pentru România, de ceea ce mai putea să ofere. A fost executat fără milă. Batjocorit în piața publică, în lumina reflectoarelor și a camerelor de luat vederi. Probabil, așa a sunat ordinul. Să fie ras cu totul. A fost dat ca exemplu. Când un om, un politician de talia sa, de forța sa, este pus la pământ, fără milă, de sistem, cine mai are curajul să miște în front?

A spus Radu Popa, în ziua de 13 august 2022, când marele dispărut ar fi împlinit 67 de ani dacă nu se întâmpla ciudatul eveniment de la mare, despre care nu se știe prea multe și unora chiar le este frică să mai vorbească acum, că Ion Stan a înfășurat patriotismul în suflet și așa a trăit, cu un crez sudat de speranță.

„A fost un patriot autentic și un suporter necondiționat al idealurilor naționale. A iubit democrația și a asumat valorile ei chiar și atunci când a înțeles că prețul libertății este libertatea însăși.

Luna asta se împlinesc patru ani de la moartea sa prematură. A trăit prea puțin pentru cât avea de oferit. Chiar și așa, ne-au rămas de la el exemplul unui patriotism care a excedat propria ființă și lupta pentru idealurile stângii în vremuri în care social-democrația trăia din gesturi simbolice.

Astăzi, când am fi putut râde împreună sub merii generoși din curtea lui, ne amintim de plecarea lui cu tristețe. Ar fi împlinit 67 de ani, însă unii au avut alte planuri cu el. La fel cum au avut cu Victor Sanda și cu Jean Marinescu. Pentru toți trei, aceiași figură de tablă, cu rânjet dictatorial și schimonosit, a lucrat cavernos și șobolănește. L-au ajutat și tovarășii lui de cauză anti-națională.

Trădarea își găsește mereu loc lângă disperare. Așa se construiește lagărul libertăților, cel care înghite patrioți, idei bune și, în final, șansele unei societăți. În astfel de momente, când ar fi nevoie să gândim un proiect pentru România, constatăm cât de mult ne lipsesc oamenii de respirație patriotică, iar cei pe care îi avem nu reușim să-i coagulăm și de pe umerii lor să vedem viitorul.

Până atunci, să nu uitați că Ion Stan, unul dintre ei, astăzi ar fi împlinit 67 de ani. Dumnezeu să-l ierte și pe el, dar și pe unii dintre noi”, este mesajul postat de Radu Popa.

Câteva gânduri de aducere aminte despre deputatul PSD Ion Stan, a pus pe pagina sa de Facebook și Luisa Bărboiu, primarul comunei Nucet. Se știe deputatul Ion Stan, fiu al acestei localități, este cel care a contribuit decisiv la transformarea din ruină a mănăstirii Nucet în bijuteria care este astăzi.

„13 August 1955! Venea pe lume fiul lui Marin și Margareta Stan, Ion Stan, copilul despre care nimeni nu ar fi intuit la acea vreme că va deveni omul politic, marele patriot Ion Stan! Cu multă muncă, dar și trudă din partea familiei, avea să-și perfecteze studiile economice dar și politice, devenind prefect al județului Dâmbovița, deputat în Parlamentul României, președintele Comisiei SRI pentru o perioadă mare de timp! Și-a lăsat amprenta în țară, în județ, în satul natal! Nu cred că a mai fost o manifestare de mai mare anvergură, decât cea când a organizat resfințirea Sfintei Mănăstiri Nucet în prezența Preafericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a tuturor mitropoliților Țării Românești! Pentru toate acestea și multe altele, azi, când ar fi împlinit 67 de ani, recunoștință și odihnă veșnică, domnule președinte”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT