Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PNL nu poate gestiona țara, dar președintele Iohannis va continua serialul „doar PSD este rău”

Publicat

pe

Social-democraţii dâmboviţeni nu îl iartă deloc pe preşedintele Klaus Iohannis, care şi-a făcut un penibil obicei, neconstituţional, partizan, de a critica PSD şi de a lovi din toate poziţiile această formaţiune politică.

„Klaus Iohannis încalcă, prin ieșirile sale televizate și pe rețele de socializare, art. 80 alin. 2 din Constituția României: Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”, a punctat Costin Cosma – purtător de cuvânt al PSD Dâmboviţa.

Mai spune acesta că, deşi Guvernul liberal a dovedit că nu poate gestiona ţara, că nu poate controla pandemia, că economia se duce de râpă, Klaus Iohannis va continua serialul „doar PSD este rău”. Crede Costin Cosma că, cel puţin până pe 6 decembrie – când vor avea loc alegerile parlamentare, preşedintele României va ieşi aproape zilnic în spaţiul public pentru a înfiera, mânios, PSD şi de a băga în fierbere societatea românească.

„Vor urma declarații furibunde cu un singur scop, acela de a întoarce anumite categorii sociale și profesionale una împotriva celeilalte, mediul privat împotriva angajaților de la stat, tinerii împotriva bătrânilor care cer pensii mai mari”, a spus Costin Cosma.

Purtătorul de cuvânt a venit în faţa presei cu o listă a lucrurilor bine făcute în cei trei ani de guvernare PSD, cea mai eficientă din ultimii 30 de ani, perioadă în care economia a crescut, ţara s-a dezvoltat, românii au avut mai mulţi bani în buzunare şi au dus-o mai bine.

„Din punct de vedere al realizărilor macroeconomice esenţiale din guvernarea PSD începem cu creşterea economică pe care România a avut-o la nivelul UE fiind de fapt pe primul loc: 6,9% în 2017; 4,1% în 2018 şi 5,1% în primul trimestru din 2019.

În primii trei ani de guvernare PSD, PIB-ul României a crescut cu 266 miliarde de lei, adică mai mult decât în 7 ani ai guvernărilor anterioare, când PIB-ul a crescut cu doar 234 miliarde de lei.

Produsul Intern Brut a depăşit în 2019, în premieră, 1000 de miliarde de lei,este o creştere cu 35% faţă de PIB-ul din 2016. Veniturile bugetare la finalul guvernării PSD erau mai mari cu 63 miliarde de lei.

Investiţiile totale în 2019 au crescut cu peste 10 miliarde de lei comparativ cu 2016. Şomajul a coborât la un nivel minim istoric de 3,03% în 2019, de la o rată de 4,82% în 2016.

România în guvernarea PSD a înregistrat un număr record de salariaţi în octombrie 2019, peste 5,6 milioane de oameni. S-a înregistrat şi un număr record de contracte de muncă active în 2019, peste 6,4 milioane.

De asemenea, s-a constatat o scădere a datoriei publice a ţării raportată la PIB, 35% în octombrie 2019, faţă de 37,6% în 2016. Rezervele internaţionale ale ţării au crescut cu 1,2 miliarde de euro, de la 34,2 miliarde de euro în 2016 la 35,4 miliarde în 2019.

În Guvernarea PSD România a ajuns să aibă a doua cea mai mică povară fiscală din UE, după Irlanda, rata de taxare totală a scăzut de la 42% în 2016 la 40% în 2019.

În Guvernarea PSD, în 2018, România a înregistrat cea mai mare creştere a productivităţii muncii din UE, cu 45% mai mult faţă de 2010, comparativ cu media europeană de doar 8%.

În guvernarea PSD a fost pentru prima oară când România şi-a exprimat angajamentul faţă de NATO de a aloca 2% din PIB pentru apărare. 2019 a fost al treilea an în care Armata a beneficiat de această alocare financiară.

De asemenea, salariul minim a crescut de la 1250 de lei la 2080 de lei pentru cei fără studii superioare, la 2350 de lei la cei cu studii superioare şi la 3000 de lei pentru cei care lucrează în construcţii.

Salariu mediu net a crescut de la 2354 lei în decembrie 2016 la 3116 lei în octombrie 2019 când PSD a plecat de la guvernare, fiind o majorare cu 32%.

În anii guvernării PSD, 2017 – 2019, pensiile au crescut per total cu 60%, atât urmare a creşterilor succesive ale punctului de pensie de la 871 lei în 2016 la 1265 de lei în 2019, cât şi datorită scutirii tuturor pensiilor de CASS, a scutirii de impozit pentru pensiile mai mici de 2000 de lei şi a reducerii impozitului de la 16% la 10% pentru pensiile mai mari de 2000 de lei.

Punctul de pensie a crescut de la 871 de lei la 1265 de lei.Pensia minim garantată a crescut de la 400 de lei la 704 de lei.Recalcularea pensiilor pentru oamenii care au lucrat în grupa I de muncă, în urma cărora aceștia au beneficiat de creșteri de peste 1.000 de lei. Beneficiari- peste 80.000 de persoane.

Numărul persoanelor aflate în deprivare materială severă a scăzut de la 4,7 milioane de persoane în decembrie 2016, la 2,5 milioane de persoane în iunie 2019. Dublarea alocațiilor copiilor.

Eliminarea contribuțiilor de asigurări de sănătate pentru toate pensiile. Creșterea puterii de cumpărare la aproape 75% din media UE, față de 58% cât era în 2016. Creșterea consistentă a salariilor corpului medical, până la niveluri comparabile cu cele din Europa Occidentală, fapt ce a diminuat exodul medicilor și asistenților medicali.

Venituri sporite pentru profesorii, personalul din administrație, cel din sistemul de apărare și ordine publică, urmare a aplicării legii salarizării unice. A crescut puterea de cumparare a românilor, în medie, cu 25% în 2019 față de 2016. Avuția netă a populației a crescut cu 341 de miliarde de lei, de la 1682 miliarde de lei în ian 2016 la 2023 miliarde de lei, în ian 2018!

În timpul guvernării PSD, în 2018, rata abandonului școlar timpuriu a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani. În fiecare an al guvernării PSD, în România au fost aduși de trei ori mai mulți bani europeni decât în guvernarea tehnocrată.

Acestea sunt nişte cifre care poate pentru oameni, pentru dâmboviţeni, pentru români sunt nişte date seci, dar aceste lucruri exprimă realitatea a ceea ce a însemnat guvernarea PSD în ultimii trei ani.

Suntem curioşi, în această perioadă de precampanie electorală şi în campania electorală, cu ce vor veni cei din PNL sau dreapta unită şi cum vor reuşi liberali să le spună românilor că ceea ce s-a realizat în guvernarea PSD nu este adevărat”, a precizat Costin Cozma – purtător de cuvânt al PSD Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Actuala putere nu-și mai poate acoperi incompetența!

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie din cadrul Parlamentului României, cunoaşte problemele din sistemul medical, neajunsurile cu care se confruntă personalul din domeniu dar şi pacienţii, cei care au de suferit din cauza politicilor deficitare, proaste, aplicate de actualul guvern.

Spune Carmen Holban că actualii reprezentanţi ai puterii iau decizii absurde, fiindcă au ajuns la punctul în care nu îşi mai pot acoperi incompetenţa. Ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor din Capitală, când bolnavii au fost scoşi noaptea din saloane sub supravegherea jandarmilor şi trimişi acasă fiindcă s-a dat un ordin prin care unitatea medicală a fost transformată în centru suport COVID 19, este strigător la cer.

„Am să încep cu două mesaje primite pe o reţea de socializare în noaptea de vineri spre sâmbătă. Primul este venit de la o rudă a târgoviştencei aflate printre pacienţii evacuaţi din Spitalul Foişor în care mi se spunea că femeia a fost trimisă acasă cu maşina fiului său în condiţii necorespunzătoare pentru o persoană operată recent. În al doilea mesaj, mi se transmite că pacienţii cu probleme ortopedice pot fi rezolvaţi oriunde şi că este total nejustificată condamnarea deciziei de a scoate noaptea din Spitalul Foişor oamenii operaţi.

Ministrul Sănătăţii a emis două ordine. Primul, în 26 martie, prin care Spitalul Foişor era inclus pe lista unităţilor sanitare pentru pacienţi Covid 19, iar al doilea ordin, emis pe 2 aprilie, prin care se modifica anexa cu lista spitalelor Covid, listă în care Spitalul Foişor nu mai apărea.

Vineri, pe 9 aprilie, Raed Arafat emite un ordin avizat de ministrul Sănătăţii, prin care unitatea medicală este operaţionalizată ca să primească pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Nimeni nu neagă presiunea tot mai mare pe care sistemul sanitar o resimte în momentul de faţă din cauza acestui virus păcătos, dar acest lucru nu justifică tratamentul inuman la care au fost supuşi pacienţii de la Spitalul Foişor.

Este nevoie ca acest spital să fie transformat în unitate Covid? Da, este nevoie! Problema este cine trebuie să facă acest lucru şi mai ales cum să realizeze acest lucru. S-au ocupat de acestă treabă cei care au adus România pe locul 10 în lume la mortalitatea provocată de pandemie.

Din martie 2020, de la debutul pandemiei în România, au murit 2.100 de oameni la fiecare milion de locuitori, faţă de anii precedenţi. Studiul făcut de „Financial Times” vorbește de un exces de mortalitate, în care pot fi incluşi şi cei afectaţi indirect de pandemie, adică oamenii care au murit de alte boli pe care nu le-au mai putut trata din cauza crizei sistemului medical din România.

În tot acest timp, când date clare şi concrete puse la dispoziţie de OMS şi publicate de presa internaţională în analize riguroase ale modului în care guvernele gestionează criza pandemică, autorităţile române, prin vocea lui Raed Arafat, ne anunţă că România se numără printre ţările cu cele mai mici rate de mortalitate cauzate de Covid-19. Repet, date care situează România pe locul 10 în lume la morţi de Covid.Sunt date pe care OMS le furnizează şi le face publice. Aceştia sunt oamenii care au decis evacuarea unui spital întreg. Iau decizii absurde pentru că au ajuns la punctul în care nu-şi mai pot acoperi incompetenţa. De un an de zile improvizează, fug de răspundere, dar în acelaşi timp mint şi manipulează grosolan în interesul politic al actualei guvernări”, a precizat Carmen Holban.

Parlamentara social-democrată a povestit, cu tristeţe şi indignare, drama trăită de o femeie care trebuia să fie supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Foişor şi care acum se vede pusă în imposibilitatea de a se trata din cauza deciziilor ameţite şi aberante ale guvernanţilor.

„O mamă cu un copil minor, programată pentru o intervenţie la coloană la Spitalul Foişor, riscă să rămână paralizată pentru că acesta a fost transformat în spital Covid. În ţară, la spitalele private, operaţia costă 10.000 de euro, iar la alte spitale de stat nu mai are timpul necesar să ajungă având în vedere programările foarte târzii din cauza pandemiei, plus că nu orice spital poate rezolva implantul de care are nevoie. Aşa că pacienţii cu probleme din acest spital nu pot fi rezolvaţi oriunde.

Soluţii se puteau găsi şi pentru cei care au suferit din cauza Covid, dar şi pentru cei care au alte probleme de sănătate la fel de grave. Nu are însă cine să le gândească şi să le pună în practică.

Suntem în această situaţie nu doar din cauza pandemiei scăpate de sub control, ci pentru că în mod aberant au refuzat testarea masivă a populaţiei, au luat decizii care au dus la lipsirea de tratament a pacienților cronici, au greșit grav în privința pregătirii secțiilor de ATI”, a mai spus deputatata PSD Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT