Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Reducerea impozitării muncii se va regăsi în programul de guvernare al PSD

Publicat

pe

Profesorul universitar Corneliu Vișoianu, specialist în politicile de atragere a fondurilor comunitare și de dezvoltare a proiectelor europene, a prezentat, ieri – 12 octombrie, un bine elaborat și consistent program de guvernare al Partidului Social Democrat.

Vișoianu, care a îndeplinit în trecut și o funcție de demnitate în cadrul unui guvern social-democrat, este din această toamnă ales în Consiliul Județean Dâmbovița. Un câștig pentru partid, pentru județ, pentru noua echipă de conducere a CJ Dâmbovița de a avea un specialist de asemenea anvergură.

„Noi venim cu acest program de guvernare, care este un document dinamic, o însumare a opiniilor și întrebărilor care vin către noi din societate. Sunt discuții cu organizațiile importante, cu patronate, cu sindicate, cu toți actorii principali din punct de vedere politic, pentru a putea să dăm o coerență, pornind de la nevoile care există și de la posibilitățile pe care le are în momentul de față actul de guvernare”, a spus Corneliu Vișoianu.

În mod clar, a mai susținut consilierul județean PSD, măsurile propuse vor avea din partea presei o întrebare pe care o vor pune, indiscutabil, și adversari politici ai PSD, și anume: De unde vor veni banii?

„Este vorba, până la urmă, de o reașezare a bugetului. Este vorba de o nouă filozofie și este vorba de o nouă abordare. În perioadele de guvernare PSD, aceste cifre au fost întotdeauna pe plus. Și se poate face lejer o astfel de analiză, indiscutabil bazată pe cifre. În ceea ce privește veniturile suplimentare la buget care sunt necesare pentru a finanța întreg pachetul de măsuri, avem câteva surse și, una dintre ele pe care am mai discutat-o, este vorba de fondurile europene. Este o planificare făcută în ceea ce privește fondurile europene, cu o absorbție de 53 miliarde în anul 2021, ulterior 73 de miliarde în 2022, 111 miliarde în 2023 și 107 miliarde în 2024. Anul 2021 are o contribuție mai mică, fiindcă va fi anul în care structurile și mecanismele vor trebui să fie puse în funcțiune. Va trebui să fie încheiat acordul de parteneriat, va trebui să treacă prin Parlament și prin toate canoanele legislative și, indiscutabil, vor trebui să fie reglementate și acreditate și noile structuri de management care vor gestiona aceste fonduri Ne așteptăm la un început de absorbție probabil undeva în primăvara viitoare, poate chiar către vară. Practic, acești bani vor trebui să fie investiți în economie.

Vom crea un fond strategic de investiții pentru că este absolut necesar. Este vorba, ulterior, de un mecanism pe care noi l-am susținut și în cadrul guvernării noastre anterioare. Aducerea de venituri suplimentare către buget prin creșterea veniturilor populației. Este un lucru care se întâmplă în majoritatea țărilor europene, printr-o creștere forțată a consumului intern care readuce practic banii în economie.

În 2021, din 64 miliarde de lei care sunt planificate, 80% se vor duce către zona de consum. Urmărim venituri suplimentare către buget prin creșterea colectării. Este vorba despre niște lucruri care au stagnat în această perioadă, mă refer la partea de digitalizare, prestabilite niște întâlniri atât la nivel central cât și la nivel local și județean.

Ne mai propunem o reducere a impozitării muncii. Cu impozit zero pentru salariul minim, scăderea impozitului pentru salariații cu copii și scăderea impozitului la salariile de până la 6.000 de lei. Asta va duce la o creștere a salariilor pentru 85% dintre salariați. Este vorba, în special, de cei care au salarii mici. Și această măsură poate fi aplicată din prima zi de guvernare. În felul acesta, reducem inechitățile din sistem.

Pe de altă parte, vom sprijini campaniile pentru a menține și pentru a crea locuri de muncă. Este vorba de programe de 2 miliarde de lei pentru campaniile strategice, creditele cu dobândă subvenționată pentru IMM-uri. Continuarea programului Start-up Nation”.

Programul expus de Corneliu Vișoianu cuprinde capitole dedicate creării locurilor de muncă, construcției de locuințe pentru tineri și de locuințe protejate pentru bătrâni. Se are în vedere înființarea Băncii de Dezvoltare a României, urmărindu-se susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Nu sunt uitate diferitele ramuri ale industriei: chimice, farmaceutice, auto, electrocasnice, program de industrializare prin licențe, program de incubatoare pentru parcurile industriale – PSD vrea minim un parc industrial în fiecare județ, modernizarea stațiunilor balneare.

„Un lucru este evident, planeta, în ansamblul ei, a intrat intr-o nouă paradigmă și asta presupune o regândire a întregului sistem macro economic”, a mai arătat Corneliu Vișoianu.

ACTUALITATE

George Miloș este noul preot de la Centrul de recuperare Gura Ocniței

Publicat

pe

Astăzi – 3 martie 2021, Arhiepiscopia Târgoviștei l-a instalat preot al Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Gura Ocniței din cadrul  Spitalului de Județean Urgență din Târgoviște pe George Miloș, care a activat începând cu anul 1997 în Parohia Vizurești, comuna Ciocănești.

La eveniment au fost prezenți: Sorin Ioniță – primarul comunei Gura Ocnitei, dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Județean din Târgoviște, Rodica Nicolae – directorul de îngrijiri al Spitalului Județean și dr. Ioana Radu – coordonator al Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Gura Ocniței.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Se lucrează intens la parcul de la Complexul de Natație Târgovişte

Publicat

pe

Primăria Târgoviște continuă investiţiile în perimetrul de la Centrul Turistic de Natație, care urmează să devină cea mai întinsă zonă de agrement și petrecere a timpului liber de la nivelul municipiului. Astăzi, edilul Daniel Cristian Stan a susținut o conferință de presă cu prilejul demarării lucrărilor de amenajare a unui parc public pe o suprafață de 5 hectare. Proiectul, în valoare de 10 milioane de lei, este implementat cu fonduri europene nerambursabile. În apropiere, anul trecut, a fost construit, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, un teren de antrenament cu gazon sintetic, iar în următoarele 45 de zile vor începe și lucrările la o bază sportivă, finanțată prin CNI.

„Întreaga zonă va fi schimbată. Construirea acestui parc este numai o etapă a ceea ce înseamnă construirea celei mai atractive zone de agrement din municipiul Târgoviște, care a debutat cu Complexul Turistic de Natație, a continuat cu terenul de antrenament și, iată, facem parcul pe fonduri europene și, după aceea, prin Compania Națională de Investiţii, vom realiza și o bază sportivă cu un teren la dimensiuni normale, cu nocturnă, cu 500 de locuri, cu tot ceea ce este necesar pentru a se putea practica, în condiții foarte bune, sportul, în această zonă a municipiului Târgoviște care deja atrage ca un magnet foarte-foarte mulți oameni.

Perioada de execuție – undeva în luna martie a anului viitor va fi finalizată investiţia de aici. Sper ca totul să meargă bine și să ne putem bucura de un parc cu toate facilitățile: loc de joacă pentru copii, alei, aproximativ 1.000 de arbori și arbuști ce vor fi plantați în această zonă, fântână arteziană, vestiare etc. Tot ceea ce este necesar pentru ca târgoviștenii să poată să petreacă câteva ore agreabile”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a vorbit și despre parteneriatul care se dezvoltă între administraţia locală a municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmboviţa.

„Îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan, pentru prezența la această conferință de presă și pentru sprijinul important pe care îl acordă administraţiei publice a municipiului Târgoviște”.

La rândul său, președintele CJ Dâmboviţa a felicitat conducerea Primăriei Târgovişte pentru toate proiectele de dezvoltare pe care le implementează. De asemenea, a punctat că, indiferent cât de grea este din punct de vedere financiar perioada pe care o traversăm, la nivelul instituției pe care o conduce se vor găsi soluții pentru a sprijini comunitățile locale și în mod deosebit municipiul reședință de județ.

Legat de fondurile pentru investiţii, primarul Daniel Cristian Stan a punctat că programele europene, chiar dacă sunt greu de accesat, sunt cele mai ieftine resurse de finanțare pentru administrațiile locale, mai ales în situația municipiului Târgoviște care a fost ignorat, când s-a realizat bugetul de stat, atât de Guvernul Orban cât și de Guvernul Cîțu.

„Din păcate, în acest moment, nu avem un alt program important pe care să putem accesa bani. Celebrul Plan Național de Redresare și Reziliență este în acest moment sublim, dar lipsește cu desăvârșire. Acest lucru se va vedea în următorii ani, pentru că nu vom reuși, administrațiile publice din România, un ritm investițional de amploarea celui din acest moment, cu investiţii combinate: PNDL – 40 de proiecte la Târgoviște, fondurile europene – cu proiecte în valoare de 300 de milioane de lei semnate în acest moment, Compania Națională de Investiţii, AFM. Sunt numai câteva din sursele de finanțare pe care noi le-am utilizat”, a spus Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!