Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Procesiunea la Sfânta Parascheva, nu. Alegeri, da!

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Parascheva, mulți români drept credincioși sunt triști. Și asta fiindcă nu au putut participa la procesiunea de la Iași, la Moaștele Sfintei, așa cum erau obișnuiți să o facă aproape din tată-n fiu. Nu pot merge în tihnă, liber, nici la slujbele închinate Sfintei Parascheva din cauză de pandemie, norme, reguli și alte lucruri năzărite parcă din străfundul întunericului. Dar credința în Dumnezeu, încrederea în bine rezistă. Mergem mai departe.

Un comentariu scurt, legat de această mare zi a Ortodoxiei, a avut pe pagina sa de Facebook și senatorul Adrian Țuțuianu. Evident, politicianul nu putea să nu facă o aluzie la actuala clasă conducătoare care reacționează dublu, în funcție de propriile interese la starea de pandemie.

„Mă abțin să comentez ce se întâmplă (sau nu se întâmplă) la Iași, amărăciunea românilor din toată țara, unele măsuri legate de pelerinajul la moaștele Sfintei în balanță cu apetitul iresponsabil de a face alegeri peste alegeri. Spun doar că nimeni și nimic nu le va putea frânge acestor oameni spiritul”, a scris senatorul Țuțuianu.

ACTUALITATE

Anunț important pentru locuitorii comunei Comișani

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Având în vedere faptul că se apropie finalul perioadei de verificare a corectitudinii cadastrului general (19 decembrie 2020), vă informăm că puteți efectua această operațiune și în zilele de sâmbătă – 28 noiembrie, luni – 30 noiembrie și marți – 1 decembrie, zile care în mod normal sunt libere. În acest sens, sunteți așteptați la Căminul Cultural Comișani, între orele 09:00-15:00, având asupra dumneavoastră, pentru confruntare, actele de proprietate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Radu Petrescu Muscel, 11 expoziții de fotografie în șase luni de pandemie

Publicat

pe

Astăzi – 27 noiembrie 2020, s-a întâmplat la Pitești, la Centrul Cultural, cea de-a 11-a expoziție itinerantă de fotografie istorică, realizată la inițiativa publicistului Radu Petrescu Muscel. 12 în 6 luni. Un demers cultural-istoric demn de toată aprecierea și prin prisma faptului că traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu multe restricții impuse pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus. Tema evenimentului de la Pitești: „Conferenţiari argeşeni şi musceleni la Vălenii de Munte”. Următoarea expoziție va fi la Oradea.

„Nicolae Iorga și colectivul care se ocupa de selectarea conferenţiarilor au invitat la Universitatea de Vară de la Vălenii de Munte șase profesori – doi din Argeș și patru din fostul județ Muscel, dintre care cinci profesori universitari si un profesor secundar – preotul Gheorghe Cotenescu. De remarcat faptul că patru dintre cei șase conferenţiari interbelici vor cunoaşte… „farmecul” temniţelor comuniste”, a precizat publicistul Radu Petrescu.

Cei şase invitați ai marelui Nicolae Iorga au susţinut, la Universitatea de Vară din Vălenii de Munte, 27 de conferinţe, astfel: Gheorghe Cotenescu – 13 (în perioada 1931-1943); Costin Petrescu – 7 (1929-1938); Victor Slăvescu – 2 (1937-1938); Radu Demetrescu Gyr – 2 (1937); Ion Chelcea – 2 (1935-1936); Florian Ştefănescu Goangă – o conferinţă (1922).

Cei patru profesori care au ajuns mai târziu deținuți politici sunt Gheorghe Cotenescu, Victor Slavescu, Radu Demetrescu Gyr și Florian Ștefănescu Goagă.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!