Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Percheziții la contrabandiștii de țigări din Argeș și Teleorman

Publicat

pe

Peste 800.000 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă au fost confiscate de către polițiști în urma a nouă percheziții efectuate în localități din județele Teleorman și Argeș.

„În perioada 8 – 14 octombrie 2020, polițiști din cadrul I.P.J. Teleorman – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune care a avut ca scop administrarea probatoriului în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, în care sunt cercetate 12 persoane, pentru contrabandă.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, în cursul lunii octombrie 2020, doi bărbaţi s-ar fi aprovizionat cu țigări de contrabandă, care urmau să fie vândute persoanelor ce se ocupau cu distribuirea unor astfel de țigări în județele Teleorman și Argeș.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au surprins în flagrant delict trei bărbaţi, imediat după ce ar fi intrat în posesia țigărilor de contrabandă achiziționate de la persoanele care se aprovizionaseră cu țigarete”, precizează IPJ Teleorman.

Oamenii legii au emis 7 mandate de aducere pe numele persoanele cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Trei dintre cei cercetați au fost arestați preventiv iar pentru un altul s-a dispus măsura controlului preventiv.

Prejudiciul cauzat în urma acestei activități infracționale se ridică la peste 500.000 de lei.

„Pentru documentarea activității infracționale, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul I.P.J. Teleorman – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, I.P.J. Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Secția 5 Poliție Rurală Pielești”, se mai precizează în comunicatul transmis de IPJ Teleorman.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A vrut să facă un bine și a murit

Publicat

pe

Un accident nefericit s-a consumat în această seară pe un drum comunal din satul Sterianu, comuna Butimanu, județul Dâmbovița. Un bărbat de 48 de ani a murit strivit sub platforma tractată de o autoutilitară.

Bietul om a încercat să-l ajute pe șoferul autovehiculului care intrase într-un șanț să îl scoată din nou pe drum. A fost nevoie doar de o clipă de neatenție pentru ca un destin să fie frânt.

Poliția a demarat cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la producerea acestei tragedii.

Citește în continuare

SOCIAL

Peste 8.000 de familii nevoiașe primesc pachete cu produse de igienă de la Crucea Roșie

Publicat

pe

Crucea Roșie Română implementează, cu sprijinul financiar al United States Agency for International Development, o campanie națională de informare și de conștientizare a populației, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„23.500 de elevi din 40 de județe și 4 sectoare ale Municipiului București vor participa, timp de 4 luni, la sesiuni de educație pentru sănătate și suport emoțional atât în școli cât și în sistem online, sesiuni susținute de voluntari instruiți ai Crucii Roșii Române.

Totodată, 188.000 de adulți, în special din mediul rural sau din comunități aflate în risc de infectare, vor primi informații despre prevenția îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu boala COVID-19 și despre modalitățile de reducere a stresului provocat de aceasta”, se precizează într-un comunicat remis de Crucea Roșie Dâmboviţa.

Proiectul are în vede și ajutorarea a 8.122 de familiile nevoiașe cu pachete cu produse de igienă.

Campania a debutat în luna octombrie cu mai multe sesiuni de informare și instruire a 470 de voluntari de Cruce Roșie din 44 de filiale SNCRR din țară. Începând cu data de 16 noiembrie, voluntarii desfășoară caravană de educație pentru sănătate atât prin sesiuni destinate elevilor, fizic și online, cât și prin deplasarea efectivă în comunități aflate în risc de infectare și informarea directă a membrilor acestora.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!