Connect with us

SOCIAL

Mascații au „spart” o înmormântare care nu respecta normele pandemice, la Roșiori de Vede

Publicat

pe

Sursa foto: aktual24.ro

Coronavirusul ne-a dat total peste cap viețile, obiceiurile și tradițiile. Suntem răpuși, îngenuncheați de virus, dar și de normele care ne duc la disperare, la depresie, fiind obligați să facem ceea ce altădată nici nu ne imaginam că se poate întâmpla. Să nu poți să îți mai duci părintele, fratele, prietenul la groapă. Să te uiți de peste drum când sicriul închis, supravegheat strict de ochii oamenilor în uniformă, este dus direct în cimitir și îngropat după un ritual creștinesc grăbit și anost. Ba să mai fii și amendat, cercetat penal pentru zădarnicirea combaterii bolilor, dacă nu te lasă sufletul să îl treci pe cel drag, ucis de COVID 19, pe lângă casa în care a trăit și să-l duci direct la locul de ingropăciune…

Cam așa s-a petrecut astăzi, la Roșiorii de Vede, județul Teleorman. Un bărbat de 49 de ani, în urmă cu trei săptămâni, a fost diagnosticat cu coronavirus. În prima fază, a fost internat la spitalul din localitate., fiindcă starea sa de sănătate s-a înrăutățit, a fost transferat la un spital din județul Ilfov, unde a și decedat. Conform procedurii legale, persoana decedată trebuia să fie transportată de la spital direct la cimitir, fără ritualuri religioase, fără alte obiceiuri creștinești de îngropăciune. Se pare că familia nu a ținut cont de acest lucru și au oprit mașina mortuară la locuința celui decedat. Poliția a aflat imediat și s-au pus în mișcare pentru a restabili ordinea și respectarea normelor impuse în starea de alertă.

La fața locului, la o înmormântare, s-au deplasat luptători S.A.S. și jandarmi care, sub coordonarea adjunctului șefului Inspectoratului de Poliție Județean pe linie de ordine publică, au dispersat mulțimea adunată. Mai mult, mașina mortuară a fost excortată până la cimitir. Conform procedurii, persoana decedată trebuia să fie transportată direct la cimitir, acest lucru nu s-a respectat, iar mașina purtând corpul neînsuflețit a oprit la locuința decedatului.

„În prezent, se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor participante, în vederea sancționării contravenționale a acestora ca urmare a nerespectării prevederilor Legii 55/2020 și au fost întocmite trei dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor”, ne-a informat IPJ Teleorman.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

S-a electrocutat când se afla la pescuit

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Un bărbat, în vârstă de 29 de ani, care se afla la pescuit în zona unui canal din extravilanul satului Iazu, comuna Cojasca, s-a electrocutat, în această după-amiază, și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Se pare că dâmbovițeanul a atins cu undița un cablu de electricitate. Incidentul a fost anunțat la 112 de fratele victimei.

Polițiștiii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Citește în continuare

SOCIAL

Apel umanitar: O fetiță de 4 ani are nevoie de sprijinul nostru

Publicat

pe

de

2€ este costul unui SMS cu textul „Roberta” pe care, dacă îl trimiți la numărul 8832, îi vei oferi unui îngeraș de 4 anișori o șansă la o copilărie fericită.

Roberta Dumitru a fost diagnosticată cu Anemia Fanconi, o boală genetică rară ce afectează 1 copil din 360.000 de nou-născuți, provocând anemie, multiple anomalii congenitale și predispoziție pentru leucemie și alte cancere.

„Situația fetiței a ajuns critică, iar părinții au primit recent vestea că tratamentul care ar putea-o salva îi poate fi administrat la Clinica Emsey din Turcia. Există o singură problemă – costul este exorbitant pentru familia copilei. 90.723 de euro este suma pe care trebuie s-o strângă rapid și, evident, nu au cum să facă acest lucru singuri. De aceea, ne-au cerut ajutorul și speră să facem împreună minunea de a le salva îngerașul.

Dacă fiecare dintre noi trimite un SMS cu textul „Roberta” la numărul 8832, îi vom putea asigura Robertei o șansă în plus la viață, la copilărie, la dreptul de a trăi, de a crește alături de familie, de a visa și a se împlini ca adult. Un diagnostic dur nu trebuie să fie un capăt de viață, cu atât mai mult cu cât există posibilitatea de a ajuta cu costuri minime.2€, dragii noștri, cel mult 10 lei. Merită un copil nevinovat acest sacrificiu?

Se mai poate dona orice altă sumă și în conturile Asociației „Salvează o inimă”. Roberta are nevoie de noi”, se precizează în apelul transmis de Asociația”Salvează o inimă”.

Donații se pot face pe numele Asociației “SALVEAZA O INIMA”
Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont (IBAN) bancar:
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001
CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
REVOLUT: 0752.753.540
Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele pacientului DUMITRU

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT