Connect with us

POLITIC

Țuțuianu: Există un atac concertat împotriva PRO România

Publicat

pe

Liderul PRO România Dâmboviţa, senatorul Adrian Țuțuianu, crede că pierderea candidaților Ion Mocioalcă și Nicolae Bănicioiu (primul a revenit la PSD, al doilea s-a retras urmare faptului că DNA a deschis pe numele său un dosar penal) nu va duce partidul sub pragul electoral. Evident, mai spune Țuțuianu, situația nu este una care să-i bucure.

„Constat este că există un atac concertat împotriva PRO România din partea ambelor partide politice mari, care încearcă să preia oameni chiar și pe ultima sută de metri.

Eu sunt prieten cu Nelu Mocioalcă, înțeleg că a existat și un anume tip de presiune din partea PSD. Ei au candidat în alianță la Caraș-Severin. A fost probabil preocupat și de situația candidaturii proprii. La Caraș-Severin lucrurile sunt mai complicate ca în Dâmbovița. De exemplu, PMP este acolo mai puternic decât PRO România. Este o decizie personală. Dimineață mi-a spus că-i pare rău că nu mi-a spus, dar i-a fost teamă să nu îl întorc din drum.

Nicu Bănicioiu este un om care beneficiază de prezumția de nevinovăție. Ați văzut declarația lui. I-a aparținut inițiativa și de a nu candida, era propunerea noastră pentru locul 1 la Camera Deputaților la Iași, și solicitarea către Parlament de a proceda la ridicarea imunității, pentru că nu are nimic să-și reproșeze din activitatea de ministru.

Din datele pe care le au eu acum, este vorba de un denunț depus prin 2014 de un personaj care a fost client al DNA prin mai multe dosare. Este totuși ciudat să vii în 2020…”, a declarat senatorul Adrian Țuțuianu.

POLITIC

Ciolacu, PSD: Președintele țării a dovedit că este rupt de realitate

Publicat

pe

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a dat un verdict trist: „România a ajuns captivă unei găști de iresponsabili, preocupați doar de funcții, bani și satisfacerea orgoliilor politice! Niciodată, în istoria modernă a României, ruptura dintre cei care conduc țara și populație nu a fost atât de mare”.

A mai spus președintele PSD că șeful statului român, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier în batjocură pe Dacian Cioloș. Prin această nominalizare, a arătat țării că este rupt de realitate, că este cinic și lipsit de responsabilitate.

„Aproape 400 de morți pe zi! După ce, în urmă cu trei luni, Iohannis spunea că a rezolvat pandemia. Dacă astăzi președintele ar fi față în față cu o familie care și-a pierdut un bunic, o mamă sau un copil, oare ce le-ar spune? Tot că a învins pandemia?”, se întreabă Marcel Ciolacu.

Liderul PSD crede că a venit momentul ca Iohannis să coboare printre români, să le vadă suferința, lacrimile și, „măcar în ultimul ceas, să ia o decizie corectă. Un guvern de specialiști apolitici, care să gestioneze pandemia și economia, până la organizarea alegerilor anticipate”!

A mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook că datoria președintelui țării este aceea de a găsi soluții pentru problemele românilor.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Fost ministru al Culturii: Cartea și lectura nu sunt în preocupările actualilor guvernați

Publicat

pe

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a remarcat, cu tristețe, că actualii guvernanți nu au treabă cu cultura, cu sprijinirea creatorilor de artă, a editurilor, librăriilor și distribuitorilor de carte. Fostul ministru al Culturii a constatat, cu stupoare, că în Parlamentul României, s-a votat respingerea unui proiect de lege prin care anul 2020 trebuia să fie declarat „Anul promovării lecturii”. Și asta se întâmplă, a spus deputatul social-democrat în intervenția sa, în contextul în care actuala guvernare a promis că, în 2020 va sprijini sectorul cultural, lucru care nu s-a întâmplat.

„Pe de altă parte ar trebui să remarcăm că și anul 2019 a fost anul cărții. O sărbătoare mai mult simbolică, fiindcă în plan factual anul cărții a fost un an greu și rușinos pentru piața românească de carte. În anul 2020, anul promovării lecturii, am înregistrat o scădere a pieței de carte cu aproximativ 10 procente față de anul 2019, în timp ce țări precum Norvegia, Suedia sau Finlanda înregistrau creșteri cu 10%, în același an pandemic, față de anul precedent”, a precizat Ionuț Vulpescu.

Soluțiile minune au stat în politicile publice aplicate. Cartea a fost declarată a fi produs esențial, a mai punctat deputatul PSD, iar librăriile au fost tratate ca spații destinate serviciilor esențiale.

„Acestea sunt soluțiile magice la care apelează acele țări în care cultura se află la loc de cinste în cadrul procesului de guvernare. În tot acest timp, noi votăm aniversari simbolice menite să marcheze vidul măsurilor și soluțiilor reale”, a mai adăugat deputatul PSD.

Ionuț Vulpescu le-a reamintit colegilor din Parlament că 2015 a fost anul în care a depus un amendament la Codul Fiscal prin care TVA-ul la cărți, manuale școlare și la alte produse culturale a fost redus la 5%.

„Este ultima măsură pe care un Guvern sau un Parlament a dat-o pentru a susține cartea și lectura”, a declarat Ionuț Vulpescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT