Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a investit 100.000 de euro pentru modernizarea sălii de sport de la CSȘ

Publicat

pe

Sala de sport a Clubului Sportiv Școlar Târgovişte, reabilitată și modernizată, este de astăzi funcțională. Investiţia, de care beneficiază peste 600 de copii, a fost susţinută financiar de Primărie. Odată cu finalizarea acestui proiect, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, municipiul Târgoviște are acum două săli de sport care permite organizarea de competiții naționale și internaționale, Polivalenta și cea de la CSȘ, care are acum una dintre cele mai bune suprafețe de joc din România – după cum s-a exprimat primarul Daniel Cristian Stan.

„Pentru că tot vorbim de infrastructura sportivă, de infrastructura dedicată copiilor, juniorilor, precizez și faptul că terenul sintetic de lângă Complexul Turistic de Natație este aproape gata, mai sunt vreo două zile în care s-ar mai lucra acolo și după aceea vom avea un teren de antrenament, de asemenea, la standarde europene. Totodată, se lucrează la Stadionul Municipal „Eugen Popescu”, iar în următoarele două săptămâni va fi finalizată și baza sportivă de la Colegiul Național „Constantin Carabella”. Sunt investiții foarte multe pe ceea ce înseamnă infrastructura în principal dedicată copiilor, este un angajament pe care administrația publică locală și l-a luat.

Este alături de mine și domnul Cătălin Tănase, directorul CSȘ, căruia vreau să-i mulțumesc pentru activitatea pe care o desfășoară și pentru faptul că, iată, reușește să coordoneze o activitate sportivă care este dedicată copiilor, care este dedicată elevilor, o activitate sportivă de masă, cred că este activitatea sportivă, din acest punct de vedere, cea mai importantă din municipiul Târgoviște, eu nu cunosc alt om care să catalizeze atât de mulți copii. De asemenea ne este alături și Ciprian Prisăcaru, directorul Complexului Turistic de Natație, de asemenea o locație unde se pot practica foarte multe sporturi, în afară de înot sunt sălile de forță, se poate juca fotbal afară, se poate juca tenis de câmp, baschet, se poate juca volei pe nisip… Iată că municipiul Târgoviște oferă o infrastructură sportivă, spun eu, cum puține orașe din România se pot lăuda”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

De asemenea, a fost prezent la conferința de presă președintele ales al Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, care a felicitat Executivul Primăriei Târgovişte pentru proiectele implementate și a promis că le va fi alături.

„Astăzi asistăm la un moment important pentru lumea sportului din Târgoviște, din Dâmbovița și, de ce nu, din România. În municipiul Târgoviște avem o sală care iată se ridică la standarde chiar internaționale și cred că astăzi nu mai există în țară o sală sportivă de asemenea nivel ca cea de la Târgoviște. Sper să avem cât mai multe competiții în această sală de la Târgoviște și bineînțeles cât mai multe victorii pentru lumea sportului din municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița”, a declarat Corneliu Ștefan.

La rândul său, directorul CSȘ Târgoviște Cătălin Tănase a vorbit despre sprijinul pe care-l primește din partea primarului Daniel Cristian Stan și a Consiliului Local.

„Clubul Sportiv este singura unitate de învățământ cu profil sportiv vocațional care se ocupă cu selecționare, pregătirea și promovarea către marea performanță a copiilor cu aptitudini din oraș și din tot județul. Și de această dată, Primăria a fost deschisă și ne-a ajutat, ne-a aprobat demersurile noastre pentru a schimba suprafața de joc a acestei săli, care era foarte deteriorată și era un pericol pentru cei care făceau activități sportive aici. Copiii noștri se vor bucura de condiții optime și, de asemenea, îmi doresc ca, atunci când perioada ne va permite, să organizăm competiții de nivel național și chiar internațional. Unul din visurile mele este ca pe viitor să organizăm la Târgoviște Campionatul European pentru că așa putem să promovăm atât orașul, cât și zona și județul”.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni implementează „Pașaportul de renovare a clădirilor”

Publicat

pe

Proiectul “Renocally”, implementat de Primăria Municipiului Moreni în parteneriat cu Fundația TERRA Mileniul III, a condus la realizarea primul pașaport energetic de renovare a unei clădiri publice din Moreni, respectiv Grădinița nr. 5 Tisa.

Pașaportul de renovare a clădirilor oferă o foaie de parcurs privind renovarea, care indică o succesiune de etape, având obiectivul de a transforma clădirea într-un imobil cu emisii zero până în anul 2050.

La Grădinița 5 Moreni, auditorul propune un pașaport în două etape de renovare: 2028, respectiv, 2032. La finalul implementării măsurilor propuse, nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră trebuie să fie zero.

Pașaportul indică și beneficiile preconizate în ceea ce privește economiile de energie, facturile la energie și reducerile emisiilor operaționale de gaze cu efect de seră. Sunt luate în calcul și avantajele mai ample legate de sănătate și confort, de îmbunătățire a capacității de adaptare a clădirii la schimbările climatice. De asemenea, documentul oferă informații cu privire la sprijinul financiar și tehnic necesar.

“Realizarea pașapoartelor de renovare a clădirilor oferă autorităților publice locale informațiile necesare pentru o planificare eficientă a renovării profunde a stocului de clădiri deținut, în vederea decarbonizării. Prin implementarea prezentului proiect, ne-am propus să contribuim la creșterea cunoștințelor și abilităților generale ale primăriilor, privind decarbonizarea stocurilor de clădiri și renovarea profundă”, a precizat Lavinia Andrei – manager de proiect TERRA Mileniul III.

Referitor la implementarea acestui important proiect, primarul Constantin Dinu a precizat că legislația europeană în domeniul eficienței energetice în clădiri implică obiective ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și luarea unor măsuri mai riguroase pentru a le atinge.

„Acest lucru are o implicație directă asupra autorităților locale și a planurilor lor pe termen mediu și lung”, a declarat Constantin Dinu.

Renocally este un proiect finanțat de European Climate Initiative (EUKI) și are ca scop consolidarea capacității pentru implementarea și finanțarea renovărilor profunde pentru a stimula decarbonizarea stocului de clădiri în Bulgaria, România și Slovacia.

„Renocally urmărește să declanșeze renovări profunde în municipalitățile țintă prin sprijinirea primăriilor în implementarea Pașapoartelor pentru renovarea Clădirilor; Crearea unui Master Class de Asistență Tehnică pentru a sprijini accesul primăriilor la finanțare pentru renovare; Pregătirea pentru implementarea viitoarelor cerințe ale Directivei Europene privind Performanța Clădirilor (reformată); Creșterea cunoștințelor și abilităților generale ale primăriilor vizate privind decarbonizarea stocurilor de clădiri și renovarea profundă.

Proiectul face parte din European Climate Initiative (EUKI). EUKI este un instrument de finanțare a proiectelor al Ministerului Federal German pentru Afaceri Economice și Acțiune Climatică (BMWK). Competiția EUKI pentru idei de proiecte este implementată de Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Scopul general al EUKI este de a promova cooperarea în domeniul climei în cadrul Uniunii Europene (UE) pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Municipiului Moreni.

Pașaportul energetic al Grădiniței 5 Moreni poate fi consultat la următorul link: https://terramileniultrei.ro/2023/06/renocally/

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Corbii Mari: Investițiile socio-edilitare au apropiat localitatea de standardele de viață europene

Publicat

pe

Primarul comunei Corbii Mari, social-democratul Ionuț Bănică, este unul dintre edilii din județul Dâmbovița cu rezultate notabile pe tărâmul investițiilor socio-edilitare. După cum a consemnat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, într-o postare pe rețelele de socializare, Ionuț Bănică este un primar tânăr, harnic, cu multă putere de muncă și care a arătat tuturor ce înseamnă să lucrezi pentru oamenii din localitatea ta.

„Pentru echipa PSD de la conducerea Primăriei Corbii Mari vorbesc, în cel mai concret mod, zecile de proiecte de care comuna avea nevoie și pe care Ionuț Bănică le-a implementat sau le are în lucru în momentul de față”, a spus Corneliu Ștefan.

Lista investițiilor derulate la Corbii Mari este lungă și cuprinde obiective care au făcut ca în localitatea din sudul județului Dâmbovița să existe confort și civilizație aproape de etaloanele europene. Iată o parte din proiectele materializate sau aflate în diferite stadii de implementare la Corbii Mari.
– Înființare distribuție gaze naturale în Corbii Mari, Vadu Stanchii, Moara din Groapă, Bărăceni, Petrești, Grozăvești, Ungureni și Satu Nou – 60.000.000 de lei;
– Construire Școala cu clasele 0-VIII în satul Corbii Mari – 7.039.335,10 lei;
– Construire Școala cu clasele 0-VIII în satul Ungureni – 9.233.497,76 lei;
– Siguranța sănătății copiilor în școlile din comuna Corbii Mari – 3.497.369,30 lei;
– Construire Grădiniță cu 4 grupe, program scurt, în satul Ungureni – 2.149.929,28 lei;
– Construire Grădiniță cu 3 grupe, program scurt, în satul Grozăvești – 2.068.930,04 lei;
– Construire Grădiniță 3 grupe P+1E, parțial program scurt, în satul Corbii Mari – 2.051.091.12 lei;
– Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Corbii Mari – 354.160,80 lei;
– Finanțare aprobată, prin PNRR, pentru construirea a două școli noi în satele Petrești și Grozăvești – 24.818.334 lei;
– Reabilitare și modernizare Cămin Cultural în satul Ungureni – 5.393.997,41 lei;
– Construire Centru Medical în comuna Corbii Mari – 3.224.639,68 lei;
– Asfaltare și modernizare drumuri de interes local – 9.505.653,51 lei;
– Asfaltare străzi în comună Corbii Mari, Etapa a II-a – 5.363.722,12 lei;
– Modernizarea de către Consiliul Județean Dâmbovița a podului peste râul Neajlov de pe DC 83 – 2.377.407,70 lei;
– Extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Corbii Mari – 33.702.891 lei;
– Extinderea cu 20,1 km a rețelei de canalizare; 5,5 km conducte de refulare;
– Extinderea unei stații de epurare;11 stații noi de pompare apă uzată; 686 racorduri noi de canalizare;
– Înființare rețea de canalizare în satele Petrești, Bărăceni, Moara din Groapă și Vadu Stanchii – 28.437.789 lei;
– Sistem de alimentare cu apă în comuna Corbii Mari – 8.910.259,48 lei;
– Extindere rețea de canalizare în satele Grozăvești și Corbii Mari – 20.000.000 lei;
– Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Corbii Mari – 1.959.020,94 lei;
– Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – Sistem inteligent de management local în comună Corbii Mari – 984.540 lei;
– Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – Digitalizarea serviciilor comunei Corbii Mari – 860.340,23 lei;
– Centru de colectare prin aport voluntar în comuna Corbii Mari – 4.554.166,99 lei;
– Construire și dotare centru administrativ în comuna Corbii Mari – 8.829.424,21 lei;
– Realizare piste de biciclete în comuna Corbii Mari – 1.000.000 lei;
– Achiziție utilaje pentru comuna Corbii Mari – 144.630 lei;
– Construire și dotare piață agroalimentară în satul Corbii Mari;
– Eficientizare energetică în comuna Corbii Mari.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite