Connect with us

Dâmboviţa

Patru adulți și trei copii s-au rătăcit în Bucegi

Publicat

pe

Șapte turiști, patru adulți și trei copii, s-au rătăcit, aseară, în Bucegi și au cerut ajutorul jandarmilor când și-au dat seama că nu mai știu să revină la locul de unde au plecat. Aceștia porniseră într-o drumeție pe traseul Zănoaga – Cheile Zănoagei – Scropoasa și, la un moment dat, s-au abătut de la marcajul turistic.

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga i-au găsit la aproximativ 2 km de Scropoasa, în zona împădurită și i-au condus, în condiții de siguranță, până la Zănoaga, de unde cei 7 turiști și-au continuat deplasarea cu mașina personală spre domiciliu, în București. Acțiunea de căutare a început la ora 17:50 și s-a încheiat la 21:00.

De reținut! Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot suna la 112 sau pot apela numerele de telefon 0749.058037 sau 0749.034639, pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. Om de munte

    24 octombrie 2020 at 9:44

    Imimoasa si la ordin actiunea jandarmilor.De ce nu au fost solicitati si salvamontistii,pentru siguranta in deplasare, prin folosirea corzilor ,nu sa se urce pe traseu in genunchi si sa se coboare tarandu-se pe spate,amplificand riscul de accidentare.Nu s-a dorit sau poate nu erau prin zona.Cand salvezi oameni, chiar conteaza si cum o faci.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să accesezi fonduri pentru înființare și dezvoltare structuri economice

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița a organizat, astăzi – 17 aprilie 2024, workshop-ul „Femeia antreprenor 2024”, eveniment care a inclus o sesiune de informare privind accesarea fondurilor nerambursabile și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Prezentările au fost susținute de Ștefania Stroică – director general CCIA Dâmboviţa și Alexandra Pîrlea – Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene în cadrul CCIA Dâmboviţa.

„Noutățile pe care le aduce Programul Femeia Antreprenor 2024, la acest moment, constau în introducerea criteriilor: activitatea desfășurată într-un incubator de afaceri și profitabilitatea afacerii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Reține! Camera de Comerț Dâmbovița susține și sprijină înființarea și dezvoltarea structurilor economice private înființate și conduse de femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, precum și realizarea unei creșteri inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială.

Evenimentul organizat astăzi face parte dintr-o campanie de informare atât pentru mediul de afaceri dâmbovițean, cât și pentru noii antreprenori care doresc sprijin în accesarea de fonduri și implementarea de proiecte economice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Tătărani: Proiecte pentru azi, proiecte pentru mâine, proiecte pentru continuitate

Publicat

pe

Și comuna Tătărani, ca de altfel toată România, se pregătește de alegeri. După cum ne-au spus cetățenii, nu cu ironie, ci cu genul acela de decizie caracteristică omului de la țară care, de obicei, știe ce vrea, urmează încă un mandat pentru primarul Constantin Pătru, de la PSD. Localnicii nu prea au ce să îi reproșeze actualului edil.

Tătărani, în cei patru ani de mandat care sunt aproape scurși, s-a aflat într-un continuu proces de dezvoltare. Emblemele schimbării se văd la tot pasul. A fost și o perioadă mai grea, atunci, cu pandemia de COVID 19, când toate forțele erau concentrate pentru prevenție și pentru eradicarea virusului ucigaș. Încet-încet însă, lucrurile au intrat în normal, iar starea de echilibru, de edificare a unor obiective de interes local a continuat.

Inventarul investițiilor derulate la Tătărani, în baza unor proiecte cu finanțare europeană, guvernamentală sau județeană, prin PJDL – Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat și pus în practică cu succes de președintele Corneliu Ștefan, este lung. Vom trece în revistă doar câteva proiecte, recente și care conectează localitatea la noile cerințe ale modernității europene.

La Tătărani se lucrează în această perioadă pe mai multe planuri. Se află în implementare proiectul privind execuția rețelelor de canalizare și apă potabilă. Investiția este realizată cu finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), derulat prin Compania de Apă Târgoviște -Dâmbovița. Pe măsură ce se montează conductele, se intră și la reabilitarea și asfaltarea drumurilor din comună. Edilii comunei nu pornesc lucrările de modernizare a căilor rutiere înainte de instalarea rețelelor de apă și canalizare.

Ne-a spus primarul Constantin Pătru că, săptămâna trecută, a semnat, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare pe Programul „Anghel Saligny” pentru modernizarea a 18 străzi. Valoarea investiției este de 12 milioane de lei.

„Următorul pas este acela al organizării licitației de execuție. În cadrul acestui program vom realiza și o parcare pe Valea Satului, în zona bisericii Tătărani, la care vom adăuga șase podețe de acces în gospodării, peste pârâul Vâlcel. De asemenea, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, al președintelui Corneliu Ștefan, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, vom asfalta alte 41 de străzi. Este vorba de 7,5 km. Practic, nu va rămâne nicio uliță din comuna noastră nemodernizată. Prin tot ceea ce întreprindem, prin toate eforturile noastre, ne apropiem de atingerea dezideratului intitulat comună europeană.

Oamenii din localitatea noastră, destoinici, gospodari, merită să beneficieze de confort, de civilizație, de utilități care să le facă existența cât mai ușoară și mai plăcută. Până la urmă, acesta este rostul nostru, al celor pe care cetățenii ne-au ales, au investit încrederea în noi, să căutăm continuu soluții, proiecte care să aducă bunăstare, confort și siguranță în comunitatea noastră”, ne-a precizat Constantin Pătru.

Și, ca să fie în pas cu vremurile, cu noile cerințe europene de a crea capacități de producere a energiei verzi, nepoluante, la Tătărani, administrația publică, printr-un proiect derulat prin Administrația Fondului de Mediu, va construi un parc fotovoltaic pe o suprafață de 4.600 mp, în zona târgului săptămânal.

„Este o investiție deosebit de importantă pe care o vom administra noi, Primăria. În afară de faptul că energia produsă în parcul nostru fotovoltaic va asigura necesarul de consum pentru instituțiile publice de pe teritoriul comunei, vorbim de școli, grădinițe, cămin cultural, primărie, iluminat public și pentru alte nevoi locale, vom livra energie electrică în rețeaua națională. Facem astfel importante economii la bugetul local. Vom putea folosi banii pentru inițierea altor proiecte utile pentru comunitate, vom putea asigura cotele de cofinanțare obligatorii atunci când accesăm fonduri pe diferite programe. Nu mai vorbim de faptul că, prin parcul fotovoltaic, ne înscriem și noi în rândul localităților din România producătoare de energie verde”.

La Tătărani a fost dat în funcțiune noul sistem de iluminat public stradal alimentat cu energie electrică produsă de panouri solare montate pe stâlpi de susținere a rețelei. Este prima comună din județ care s-a autorizat ca prosumator, pe componenta iluminat public.

În același ton al eficientizării energetice, Căminul cultural din satul Priboiu va intra într-un proiect de refacere a izolației termice și a acoperișului, plus montarea unei centrale termice noi care să funcționeze pe bază de peleți sau energie electrică. Imobilul va fi, de asemenea, dotat cu panouri fotovoltaice. Investiția este finanțată prin PNRR.

„Avem o listă lungă cu proiectele, pe care vrem să le punem în practică, la sugestia oamenilor, fiindcă noi ținem cont de doleanțele lor, de ceea ce cred ei că ar mai trebui realizat pentru ca circuitul socio, economic, cultural și educativ să se desfășoare la parametrii normalității. Am dovedit că, împreună cu cetățenii, încurajați de ei, putem realiza multe lucruri bune pentru comuna noastră. Și vom realiza în continuare! Sunt convins că de pe 9 iunie vom fi tot împreună și vom dovedi că merităm încrederea pe care oamenii din Tătărani ne-au acordat-o”, a mai adăugat primarul Constantin Pătru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite