Connect with us

Dâmboviţa

Patru adulți și trei copii s-au rătăcit în Bucegi

Publicat

pe

Șapte turiști, patru adulți și trei copii, s-au rătăcit, aseară, în Bucegi și au cerut ajutorul jandarmilor când și-au dat seama că nu mai știu să revină la locul de unde au plecat. Aceștia porniseră într-o drumeție pe traseul Zănoaga – Cheile Zănoagei – Scropoasa și, la un moment dat, s-au abătut de la marcajul turistic.

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga i-au găsit la aproximativ 2 km de Scropoasa, în zona împădurită și i-au condus, în condiții de siguranță, până la Zănoaga, de unde cei 7 turiști și-au continuat deplasarea cu mașina personală spre domiciliu, în București. Acțiunea de căutare a început la ora 17:50 și s-a încheiat la 21:00.

De reținut! Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot suna la 112 sau pot apela numerele de telefon 0749.058037 sau 0749.034639, pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Om de munte

    octombrie 24, 2020 at 9:44 am

    Imimoasa si la ordin actiunea jandarmilor.De ce nu au fost solicitati si salvamontistii,pentru siguranta in deplasare, prin folosirea corzilor ,nu sa se urce pe traseu in genunchi si sa se coboare tarandu-se pe spate,amplificand riscul de accidentare.Nu s-a dorit sau poate nu erau prin zona.Cand salvezi oameni, chiar conteaza si cum o faci.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Unde și când va avea loc Gala „Topul firmelor din Dâmbovița” 2021

Publicat

pe

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza, joi – 16 decembrie 2021, cea de-a 28-a ediție a Galei „Topul firmelor din Dâmbovița”.

Evenimentul, în cadrul căruia vor fi premiați agenții economici cu rezultate deosebite pe parcursul acestui an, va avea loc la BROTĂCEI PARK & EVENTS (Aleea Coconilor, Târgoviște), după următorul program:

18:30 – 19:00 – Primirea invitaților
19:00 – 19:30 – Deschiderea evenimentului
19:30 – 20:30 – Gala de premiere
20:30 – 21:30 – Sesiune networking (pregătiți cărțile de vizită).

Citește în continuare

Dâmboviţa

Filmul evadării deținutului de la Penitenciarul Găești

Publicat

pe

de

Deținutul care a evadat, joi – 25 noiembrie 2021, când se afla la un punct de lucru din orașul Găești ar fi putut să solicite eliberarea condiționată în luna decembrie – scrie Cronica de Găești. Acum, va primi o pedeapsă suplimentară. Bărbatul era condamnat pentru furt calificat.

Marian Popa, 43 de ani, este căutat în continuare. Până acum, autoritățile au verificat peste 20 de piste. Din păcate, acestea s-au dovedit a fi false.

În urmă cu 5 zile, imediat după pauza de masă, de la ora 12:00, deținutul a spus că merge la toaletă. După aproximativ o jumătate de oră, superiorii au realizat că nu s-a întors la treabă și au început să-l caute.

„Când au constatat că a dispărut, au alertat autoritățile. Condamnatul și-a abandonat hainele de lucru și bocancii în curtea firmei unde lucra, a sărit gardul și se pare că a fugit spre câmpul Ioneștiului, ocolind zonele locuite și, implicit, camerele de luat vederi. Bărbatul are experiență a în supraviețui în condiții grele, fiind mai mulți ani cioban. Nu este exclus să se fi refugiat într-o zonă fără tehnologie sau să fi primit ajutor.

Povestea cum că ar fi avut o rudă rănită într-un accident este o pură ficțiune, pe care Popa Marian le-o povestea colegilor. Nici cu familia din Scheiu nu ar fi ținut legătura, pentru că nu avea cu aceasta o relație bună”, relatează Cronica de Găești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT