Connect with us

Dâmboviţa

Bătrân, rătăcit în pădure în zona Cândești

Publicat

pe

Un bătrân de aproximativ 70 de ani s-a rătăcit în pădurile din zona comunei Cândești, județul Dâmbovița. Au pornit în căutarea sa pompierii de la Detașamentul din Târgoviște și cei de la Garda din Voinești. Lor li s-au mai alăturat cetățeni din comună, polițiști și jandarmi. Se pare că bărbatul ar deține un telefon cu care comunică cu echipele de salvatori, dar nu poate fi localizat, aparatul fiind unul vechi. Vom reveni.

ALEGERI

PSD Dâmbovița are liste complete de candidați pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

Publicat

pe

Așa cum este deja tradiția, PSD Dâmbovița, prin președintele organizației, Corneliu Ștefan, a ieșit public, înconjurat de primarii din județ, consilieri județeni, șefi de filiale și parlamentari, pentru a-i prezenta pe toți candidații validați pentru funcția de primar, la alegerile din 9 iunie 2024.
De precizat că, doar cu câteva excepții, respectiv candidați noi, pentru posturile de edili ai localităților din Dâmbovița, la alegerile din vară intră în competiție toți primarii PSD aflați în funcție. Social-democrații vin cu candidați noi la Găești – Alexandru Iorga, Moreni – Gabriel Purcaru, Titu – Laurențiu Costache, Finta – Constantin Toader. Totodată, alți zece primari din județ, până acum reprezentând alte partide, au hotărât să meargă în alegeri din partea PSD. Dăm câteva nume- Florea Mușat – la Băleni, fost PNL, George Duțu – la Lungulețu, fost PNL, Răzvan Bănaru – Vârfuri, fost Pro România, Gabriel Cezar Dragnea – Butimanu, fost PNL, Gheorghiță Matei – Șelaru, fost Pro România, Daniel Neamțu – Brănești, fost USR. La Braniștea, revine la candidatura de primar fostul edil, actualmente deputat, Marian Țachianu.

Vom asista la o competiție electorală dură, care merită atenție sporită, la Găești, Moreni, Braniștea, Titu, Vulcana Pandele și Ciocănești. În această ultimă localitate enumerată, actualul edil, Ciprian Nilă, fost PNL, îl va înfrunta electoral pe Marin Păun, fost edil, care va candida din partea AUR.

A mai precizat Corneliu Ștefan că PSD Dâmbovița va avea liste complete de consilieri în toate localitățile din județ.

Cristian Daniel Stan, secretarul general al PSD Dâmbovița, a spus ceea ce știam deja în urma unor analize și sondaje pe care le-am realizat în județ. PSD va înregistra un rezultat excelent, peste toate scrutinurile electorale desfășurate în ultimii 20 de ani.

A urmat o sesiune de întrebări. Scurtă. Nelămuriri… lămurite cu privire la candidatul de la Crevedia, Florin Petre, suspendat din partid pe timpul tragediei din acea localitate, cauzată de explozia unei stații GPL. Edilul candidează pentru un nou mandat. Și, ce este uimitor, există șanse mari să câștige. Am mai aflat de la liderul Corneliu Ștefan că PSD Dâmbovița a depășit cu mult și numărul de semnături, peste 120.000. Asta în condițiile în care, la alegerile din 2020, s-au adunat 77.000 de semnături. La nivelul municipiului Târgoviște, s-au strâns peste 25.000 de semnături.

Candidații PSD Dâmbovița pentru funcția de primar

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon vor fi montate gratuit în locuințele unor dâmbovițeni

Publicat

pe

Campania ,,Detector pentru viață”, inițiată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, se derulează și în județul Dâmbovița. Începand de astăzi, 15 aprilie 2024, se va executa montarea, în locuințele selectate cu sprijinul autorităților publice locale din județ, a 500 de detectoare de fum și monoxid de carbon. Această inițiativă face parte din acțiunile IGSU prin care se dorește conștientizarea și prevenirea incendiilor la locuințe, oferind cetățenilor mijloace eficiente de alertare timpurie care pot conduce la salvarea de vieți și la eliminarea pagubelor materiale.

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al judeţului Dâmbovița are loc predarea către personalul din subordinea celor cinci subunitați de intervenție din județ – Târgoviște, Titu, Găești, Moreni și Pucioasa și instruirea acestuia privind montarea celor 375 detectoare de fum și 125 detectoare de monoxid de carbon alocate județului Dâmbovița. Apararatele vor fi distribuite în 15 localități alese în urma unei analize operative, în comun cu autoritățile publice locale.

„Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești.

Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum și de monoxid de carbon pot face diferența între un incident minor și o tragedie.

Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate”, se precizează într-un comunicat transmis de ISU Dâmbovița.

10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon au fost donate Departamentului Pentru Situaţii de Urgenţă de către E.ON și Delgaz GridParte în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, Aparatele vot fi distribuite gratuit către familii din mai multe zone din țară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite