Connect with us

ACTUALITATE

Oameni buni, nu e de joacă! Apel al primarului orașului Pucioasa către cetățeni

Publicat

pe

Orașul Pucioasa a depășit rata de incidență de 3 cazuri COVID la 1.000 de locuitori – a anunțat, astăzi – 1 noiembrie 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa. În acest context, primarul Constantin Ana a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj-aprl către cetateni.

VEZI RATA DE INCIDENȚĂ PENTRU FIECARE LOCALITATE LA 1 NOIEMBRIE 2020

„Stimați locuitori ai orasului Pucioasa,

Vă anunt cu maxima ingrijorare faptul ca in orașul nostru s-a depașit pragul psihologic de 3 cazuri Covid la o mie de locuitori, in acest moment avand 56 de cazuri confirmate si o rata de 3,73 cazuri la 1000 de locuitori!

Prima consecinta, incepand de maine, pentru minim 14 zile scolile vor functiona exclusiv online (conform scenariului roșu), iar gradinițele vor fi inchise!

Restaurantele, la fel, vor fi inchise. Singura activitate permisă va fi cea de catering.

Deși nu a fost inca redactata decizia CJSU, mai mult ca sigur purtatul maștii va fi OBLIGATORIU, atât in spațiile publice inchise, cât si in cele deschise!

Mâine la prima ora vom avea sedinta Comitetului Local de Situatii de Urgenta, pentru a stabili impreuna cu toți factorii decidenți ce masuri vom lua pentru ca deciziile impuse de Comitetul Judetean sa fie respectate CU STRICTEȚE!

OAMENI BUNI, NU E DE JOACA! Mulți dintre noi au tratat totul ca pe o gluma si uitați-va unde s-a ajuns!!!

Va rog pe toți sa fim mai responsabili atât fața de noi si familiile noastre dar si fața de restul semenilor noștri!

Sigur, gandul meu zboara si la persoanele confirmate pozitiv, carora le uram multa sanatate si le dorim sa treaca fara complicatii aceasta perioada dificila!”, a scris primarul orașului Pucioasa pe pagina sa de Facebook.

 

Astăzi  – 1 noiembrie, 18 localități din județul Dâmbovița  au o rată  de incidență a cazurilor COVID peste 3 la 1.000 de locuitori. La polul opus, sunt două comune, Bilciurești și Cornăţelu,  fără niciun caz COVID în  ultimele 14 zile.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT