Connect with us

ADMINISTRAŢIE

A fost învestit noul Consiliu Local Târgovişte. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Publicat

pe

Astăzi – 2 noiembrie 2020, a avut loc la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, într-un cadru festiv, dar respectându-se restricțiile impuse de starea de pandemie, ședința de învestire a noului Consiliu Local Municipal și a primarului Cristian Daniel Stan. La eveniment, au participat că invitați: președintele Consiliului Județean și lider al PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, deputata Carmen Holban – președinta Organizației de Femei a PSD Târgovişte, senatorul Titus Corlățean – președintele executiv al social-democraților dâmbovițeni, senatorul Ionuț Vulpescu și vicarul eparhial Ionuț Ghibanu.

„În nume personal şi cred că şi în cel al consilierilor locali, pentru că, până la urmă cu toţii ocupăm aceste funcţii în urma votului târgoviştenilor, le mulţumesc cetăţenilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Am convingerea că ne vom ridica cu toţii la înălţimea aşteptărilor. Sunt absolut convins că vom lăsa deoparte tot ceea ce ne-a despărţit în timpul campaniei electorale şi împreună vom reuşi să oferim târgoviştenilor răspunsuri administrative la problemele pe care le au, pentru că este un moment de mare bucurie pentru toţi, dar în acelaşi timp un moment de mare responsabilitate, indiferent că discutăm despre funcţia de primar, funcţia de viceprimar, funcţia de consilier local, reprezentăm vechea Cetate de Scaun a Valahiei, iar din acest motiv, misiunea noastră este una extrem de importantă”, a declarat Cristian Daniel Stan – primarul reales al municipiului Târgoviște.

Un mesaj la început de nou drum pentru edilul Cristian Daniel Stan și pentru consilierii locali târgovișteni a avut și Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

„Este un moment cu dublă însemnătate, în primul rând vechiul Consiliu Local și-a încetat activitatea, fapt pentru care eu astăzi vreau să mulțumesc fostului Consiliu Local al Municipiului Târgoviște pentru toate proiectele pe care le-au aprobat, proiecte majore pentru municipiul reședință de județ, bineînțeles la propunerea primarului Cristian Stan, un om care și-a dovedit capacitatea de dezvoltare a municipiului Târgoviște, un om care este apreciat nu numai în județul Dâmbovița, ci chiar la nivel național.

În al doilea rând, astăzi se constituie noul Consiliu Local, este un moment festiv pentru municipiul Târgoviște, dar în același timp este un moment de responsabilitate al dumneavoastră, al consilierilor locali, față de locuitorii municipiului Târgoviște. Urez multă sănătate, succes în tot ceea ce veți face de acum înainte și, nu în ultimul rând, să aprobați proiecte majore pentru comunitatea din care facem cu toții parte. Vă asigur că voi fi alături de municipiul Târgoviște, cel mai important pol de dezvoltare al județului Dâmbovița. Municipiul Târgoviște trebuie să se regăsească în următorii ani pe harta de dezvoltare a României”, a spus Corneliu Ștefan.

Senatorul Titus Corlățean a declarat, în cadrul aceluiași eveniment, că, pentru el, ca om, ca senator, este o onoare să reprezinte județul Dâmbovița, Târgoviștea, în Parlamentul României. Președintele executiv al PSD Dâmbovița l-a felicitat pe Cristian Daniel Stan pentru faptul că a reușit să capaciteze încrederea concitadinilor săi și să obțină fotoliul de primar al Târgoviștei.

„Vă felicit pe toți deopotrivă, indiferent de culoarea politică, de apartenența ideologică, care ați reușit să obțineți încrederea cetățenilor și ați reușit să obțineți votul cetățenilor din municipiul Târgoviște. Știu foarte bine care este greutatea unui singur vot pe care cineva îl obține, cineva care este într-o competiție electorală, cât de important este să ai argumentele, credibilitatea și sistemul de valori morale care să-l convingă pe cetățean că îți acorde, să vă acorde votul.

Îl felicit cu foarte mult respect pe domnul primar pentru acest nou mandat. A fi primarul municipiului Târgoviște este un lucru extraordinar, pentru că Târgoviștea are o istorie extraordinară, un patrimoniu arhitectural, cultural extraordinar. Târgoviște a fost Cetate domnească și a fost sediul domniei unor domnitori care au marcat istoria noastră a românilor.

Atunci când, după un mandat care nu a fost simplu, obții un nivel de încredere atât de ridicat din partea cetățenilor asta înseamnă că ți-ai făcut datoria față de comunitate, proiectele pe care le-ai promovat, nu singur, ci împreună cu Consiliul Local, cu colegii consilieri, au răspuns așteptărilor cetățenilor din municipiu.

Vă felicit, vă doresc succes în mandatul care urmează, mai ales că traversăm o perioadă de încercare pentru națiune, o perioadă foarte dificilă, și urmează o perioadă și mai dificilă. Din păcate, această încercare de natură medicală, de sănătate, această pandemie generează și consecințe economice și sociale și urmează o perioadă foarte dificilă.

Eu nu pot decât, cu respect, să vă îndemn pe toți ca dincolo de apartenența politică, ideologică, diferită să încercați un lucru care din păcate societatea românească, la nivel politic, în administrație și în societate în general, nu prea suntem obișnuiți, nu am atins acel nivel al culturii civice, democratice, care, cel puțin într-o perioadă de încercare, de criză, s-ar impune.

Suntem cu toții diferiți, slavă Domnului că nu suntem la fel și nu gândim la fel și este nevoie de diversitate și de o exprimare a diversității în societatea noastră, ținând cont că este un principiul democratic, dar mai ales acum, într-o perioadă complicată, ține de înțelepciunea noastră și de responsabilitate să putem să punem în comun efortul, inteligența, pregătirea, educația, buna credință, energia pentru a promova în comun acele lucruri cu adevărat importante, proiectele cu adevărat importante pentru comunitate”, a fost mesajul senatorului Titus Corlățean.

Vicarul eparhial Ionuț Ghibanu a oferit noilor aleși, din partea IPS Nifon, arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei, o Biblie, care a fost pusă alături de Constituţia României, pentru ca primarul și consilierii locali să pună mâna în momentul depunerii jurământului de credință.

„Ofer din partea Înalt Prea Sfinţiei Sale, cu multă bucurie, o Biblie pe care, alături de Constituţia României, aţi pus mâna fiecare dintre dumneavoastră şi aţi jurat că veţi respecta Constituţia şi legile ţării şi veţi face cu bună credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea dumneavoastră pentru binele locuitorilor municipiului Târgovişte”, a spus preotul Ionuț Ghibanu.

ADMINISTRAŢIE

15 străzi din orașul Pucioasa vor fi asfaltate prin PJDL

Publicat

pe

Administrația de la Pucioasa intră în linie dreaptă cu un nou proiect privind modernizarea și reabilitarea drumurilor de interse local. După cum a precizat primarul Constantin Ana, proiectul tehnic este gata, avizele au fost obținute, autorizația de construire eliberată și, cel mai important, finanțarea este asigurată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan. Primăria a demarat deja procedurile de licitație pentru achiziția contractului de lucrări.

„Prin acest proiect, alte 15 străzi din mai multe zone ale orașului vor fi asfaltate. Practic, mai parcurgem încă o etapă în lupta noastră cu noroiul și cu disconfortul resimțit de cetățenii din zonele respective. Pentru încă o bună parte din cetățenii orașului așteptarea ia sfârșit”, a precizat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Sunt incluse în acest proiect următoarele străzi: Bella 3, Bella 5, Diaconești 2, Diaconești 3, Morilor Prelungire, Ion Creangă, Fructelor, Liliacului 1, Liliacului 2, Aleea Castanilor 1, Aleea Bujorului 1, Aleea Bujorului 2, Glodeni 9, Glodeni 13 și Luceafărului 2.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT