Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

A fost învestit noul Consiliu Local Târgovişte. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Publicat

pe

Astăzi – 2 noiembrie 2020, a avut loc la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, într-un cadru festiv, dar respectându-se restricțiile impuse de starea de pandemie, ședința de învestire a noului Consiliu Local Municipal și a primarului Cristian Daniel Stan. La eveniment, au participat că invitați: președintele Consiliului Județean și lider al PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, deputata Carmen Holban – președinta Organizației de Femei a PSD Târgovişte, senatorul Titus Corlățean – președintele executiv al social-democraților dâmbovițeni, senatorul Ionuț Vulpescu și vicarul eparhial Ionuț Ghibanu.

„În nume personal şi cred că şi în cel al consilierilor locali, pentru că, până la urmă cu toţii ocupăm aceste funcţii în urma votului târgoviştenilor, le mulţumesc cetăţenilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Am convingerea că ne vom ridica cu toţii la înălţimea aşteptărilor. Sunt absolut convins că vom lăsa deoparte tot ceea ce ne-a despărţit în timpul campaniei electorale şi împreună vom reuşi să oferim târgoviştenilor răspunsuri administrative la problemele pe care le au, pentru că este un moment de mare bucurie pentru toţi, dar în acelaşi timp un moment de mare responsabilitate, indiferent că discutăm despre funcţia de primar, funcţia de viceprimar, funcţia de consilier local, reprezentăm vechea Cetate de Scaun a Valahiei, iar din acest motiv, misiunea noastră este una extrem de importantă”, a declarat Cristian Daniel Stan – primarul reales al municipiului Târgoviște.

Un mesaj la început de nou drum pentru edilul Cristian Daniel Stan și pentru consilierii locali târgovișteni a avut și Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

„Este un moment cu dublă însemnătate, în primul rând vechiul Consiliu Local și-a încetat activitatea, fapt pentru care eu astăzi vreau să mulțumesc fostului Consiliu Local al Municipiului Târgoviște pentru toate proiectele pe care le-au aprobat, proiecte majore pentru municipiul reședință de județ, bineînțeles la propunerea primarului Cristian Stan, un om care și-a dovedit capacitatea de dezvoltare a municipiului Târgoviște, un om care este apreciat nu numai în județul Dâmbovița, ci chiar la nivel național.

În al doilea rând, astăzi se constituie noul Consiliu Local, este un moment festiv pentru municipiul Târgoviște, dar în același timp este un moment de responsabilitate al dumneavoastră, al consilierilor locali, față de locuitorii municipiului Târgoviște. Urez multă sănătate, succes în tot ceea ce veți face de acum înainte și, nu în ultimul rând, să aprobați proiecte majore pentru comunitatea din care facem cu toții parte. Vă asigur că voi fi alături de municipiul Târgoviște, cel mai important pol de dezvoltare al județului Dâmbovița. Municipiul Târgoviște trebuie să se regăsească în următorii ani pe harta de dezvoltare a României”, a spus Corneliu Ștefan.

Senatorul Titus Corlățean a declarat, în cadrul aceluiași eveniment, că, pentru el, ca om, ca senator, este o onoare să reprezinte județul Dâmbovița, Târgoviștea, în Parlamentul României. Președintele executiv al PSD Dâmbovița l-a felicitat pe Cristian Daniel Stan pentru faptul că a reușit să capaciteze încrederea concitadinilor săi și să obțină fotoliul de primar al Târgoviștei.

„Vă felicit pe toți deopotrivă, indiferent de culoarea politică, de apartenența ideologică, care ați reușit să obțineți încrederea cetățenilor și ați reușit să obțineți votul cetățenilor din municipiul Târgoviște. Știu foarte bine care este greutatea unui singur vot pe care cineva îl obține, cineva care este într-o competiție electorală, cât de important este să ai argumentele, credibilitatea și sistemul de valori morale care să-l convingă pe cetățean că îți acorde, să vă acorde votul.

Îl felicit cu foarte mult respect pe domnul primar pentru acest nou mandat. A fi primarul municipiului Târgoviște este un lucru extraordinar, pentru că Târgoviștea are o istorie extraordinară, un patrimoniu arhitectural, cultural extraordinar. Târgoviște a fost Cetate domnească și a fost sediul domniei unor domnitori care au marcat istoria noastră a românilor.

Atunci când, după un mandat care nu a fost simplu, obții un nivel de încredere atât de ridicat din partea cetățenilor asta înseamnă că ți-ai făcut datoria față de comunitate, proiectele pe care le-ai promovat, nu singur, ci împreună cu Consiliul Local, cu colegii consilieri, au răspuns așteptărilor cetățenilor din municipiu.

Vă felicit, vă doresc succes în mandatul care urmează, mai ales că traversăm o perioadă de încercare pentru națiune, o perioadă foarte dificilă, și urmează o perioadă și mai dificilă. Din păcate, această încercare de natură medicală, de sănătate, această pandemie generează și consecințe economice și sociale și urmează o perioadă foarte dificilă.

Eu nu pot decât, cu respect, să vă îndemn pe toți ca dincolo de apartenența politică, ideologică, diferită să încercați un lucru care din păcate societatea românească, la nivel politic, în administrație și în societate în general, nu prea suntem obișnuiți, nu am atins acel nivel al culturii civice, democratice, care, cel puțin într-o perioadă de încercare, de criză, s-ar impune.

Suntem cu toții diferiți, slavă Domnului că nu suntem la fel și nu gândim la fel și este nevoie de diversitate și de o exprimare a diversității în societatea noastră, ținând cont că este un principiul democratic, dar mai ales acum, într-o perioadă complicată, ține de înțelepciunea noastră și de responsabilitate să putem să punem în comun efortul, inteligența, pregătirea, educația, buna credință, energia pentru a promova în comun acele lucruri cu adevărat importante, proiectele cu adevărat importante pentru comunitate”, a fost mesajul senatorului Titus Corlățean.

Vicarul eparhial Ionuț Ghibanu a oferit noilor aleși, din partea IPS Nifon, arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei, o Biblie, care a fost pusă alături de Constituţia României, pentru ca primarul și consilierii locali să pună mâna în momentul depunerii jurământului de credință.

„Ofer din partea Înalt Prea Sfinţiei Sale, cu multă bucurie, o Biblie pe care, alături de Constituţia României, aţi pus mâna fiecare dintre dumneavoastră şi aţi jurat că veţi respecta Constituţia şi legile ţării şi veţi face cu bună credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea dumneavoastră pentru binele locuitorilor municipiului Târgovişte”, a spus preotul Ionuț Ghibanu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT