Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Oamenii competenți și fără interese ascunse pot face lucruri bune pentru România

Publicat

pe

Interviu cu Dragoș Popescu – candidat al Alianței USR PLUS Dâmboviţa pentru Senat

Reporter: Care a fost momentul care a declanșat dorința de a intra în politica activă?

– Scânteia a aparut după drama de la Colectiv, atunci când s-a demonstrat că implicarea masivă a celor care până atunci au stat indiferenţi poate aduce beneficii societăţii în general. Momentul guvernării Cioloş, moment care e adevărat că a convenit atât preşedintelui Iohannis cât și PSD-ului care a stat în opoziţie să îşi spele păcatele în ochii electoratului, mi-a confimat ideea că oamenii competenţi şi fără interese ascunse în fruntea țării pot face lucruri bune pentru România.

Reporter: De ce ați ales un partid nou (PLUS)?

– La momentul înregistrării partidului PLUS, am simţit că este o datorie să fac acest pas spre a deveni politician. Am participat în calitate de delegat la prima Conventie Natională unde, poate prea idealist fiind, am fost fascinat de entuziasmul colegilor şi de modul de organizare internă a partidului care prevede foarte multe incompatibilităţi între poziţiile din interiorul partidului şi cele alese în funcţii publice, astfel încât să nu permită apariția altor baroni locali. În urma alegerilor interne am devenit Secretar General al filialei Dâmbovița şi, iată, acum îmi asum această candidatură din partea Alianţei USR-PLUS la Senat.

Reporter: Din postura de candidat, cum îi convingeți pe votanți că sunteți alegerea potrivită?

– Sunt de profesie inginer geolog. Am absolvit Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București, cursurile de licență fiind completate cu cele ale unui Master în Petrologie și Metalogenie. În cei 20 de ani activitate, am lucrat atât în echipe de mari dimensiuni cât și individual, aplicând cunoștințele acumulate în timpul studiilor universitare dar, în același timp, continuând procesul de formare profesională în domenii conexe. Nu am lucrat niciodată la stat, nici nu am avut contracte cu statul, întotdeauna am fost independent. Sunt un om de echipă și, pe durata de timp de la intrarea în politică, am colaborat eficient cu ceilalți mebri ai partiudlui, în special cu Daniel Blaga, actualul candidat USR-PLUS pentru Camera Deputaților.

Decizia de a candida pentru poziția de senator derivă din convingerea că un partid politic cu vocație civică, așa cum este PLUS, este obligat să preia inițiativele de la nivelul de bază al societății, să le sprijine și să le materializeze prin proiecte de dezvoltare legitime și formale. Acesta cred că este rolul unui membru al Senatului și acesta este rolul pe care doresc să mi-l asum.

În acest moment politicile care asigură prosperitatea cetățenilor sunt întocmite și urmărite discreționar sau exclusivist, în folosul unora din cercurile puterii actuale. Pare că nimeni nu mai gîndește la binele colectiv. Decât atunci când se promovează teme demagogice, lipsite de substanță și de fezabilitate. Cred că Alianța USR-PLUS poate întrerupe acest ciclu și poate genera schimbarea care să aducă normalitatea.

Reporter: Ca parlamentar, care ar fi 3 inițiative pe care le-ați dori transformate în legi?

– Domeniul meu de interes, urmare a pregătirii mele profesionale, este mediul, unde este foarte mult de muncă pentru a corela legislaţia naţională cu cea europeană si vă pot da ca exemple punerea în acord a Planului National de Gestionare a Deşeurilor cu ţintele asumate ca obligaţii europene, eficientizarea si transparentizarea sistemului de control al aplicării reglementărilor de mediu sau realizarea bazelor de date GIS la nivel urban și rural care să conțină seturi de date spațiale conforme prevederilor Directivei “CE INSPIRE”, astfel încât să fie accesibile publicului informațiile referitoare la mediu. Nu voi colabora sub nici un motiv cu reciclații PSD si din partidele satelit ale acestuia trecuți voios-oportunist la ecologiști ( PER). Altfel sunt multe legi care trebuie reformulate, votate și implementate începând cu reașezarea Constituției pe baze raționale, justiția, educația, sănătatea. Repunerea acestora în normalitate va fi un proces lung și anevoios încât un mandat de patru ani pare ridicol de puțin.

Reporter: Ce slogan de campanie vă reprezintă cel mai bine?

– Evident, cel care va însoți toată campania Alianței: “O Românie fără hoție!”. Eliminând hoția din repertoriul comportamental al aleșilor neamului, avem o mare șansă să îndreptăm această carență din principalul set de valori al românilor.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT