Connect with us

ALEGERI

Oamenii competenți și fără interese ascunse pot face lucruri bune pentru România

Publicat

pe

Interviu cu Dragoș Popescu – candidat al Alianței USR PLUS Dâmboviţa pentru Senat

Reporter: Care a fost momentul care a declanșat dorința de a intra în politica activă?

– Scânteia a aparut după drama de la Colectiv, atunci când s-a demonstrat că implicarea masivă a celor care până atunci au stat indiferenţi poate aduce beneficii societăţii în general. Momentul guvernării Cioloş, moment care e adevărat că a convenit atât preşedintelui Iohannis cât și PSD-ului care a stat în opoziţie să îşi spele păcatele în ochii electoratului, mi-a confimat ideea că oamenii competenţi şi fără interese ascunse în fruntea țării pot face lucruri bune pentru România.

Reporter: De ce ați ales un partid nou (PLUS)?

– La momentul înregistrării partidului PLUS, am simţit că este o datorie să fac acest pas spre a deveni politician. Am participat în calitate de delegat la prima Conventie Natională unde, poate prea idealist fiind, am fost fascinat de entuziasmul colegilor şi de modul de organizare internă a partidului care prevede foarte multe incompatibilităţi între poziţiile din interiorul partidului şi cele alese în funcţii publice, astfel încât să nu permită apariția altor baroni locali. În urma alegerilor interne am devenit Secretar General al filialei Dâmbovița şi, iată, acum îmi asum această candidatură din partea Alianţei USR-PLUS la Senat.

Reporter: Din postura de candidat, cum îi convingeți pe votanți că sunteți alegerea potrivită?

– Sunt de profesie inginer geolog. Am absolvit Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București, cursurile de licență fiind completate cu cele ale unui Master în Petrologie și Metalogenie. În cei 20 de ani activitate, am lucrat atât în echipe de mari dimensiuni cât și individual, aplicând cunoștințele acumulate în timpul studiilor universitare dar, în același timp, continuând procesul de formare profesională în domenii conexe. Nu am lucrat niciodată la stat, nici nu am avut contracte cu statul, întotdeauna am fost independent. Sunt un om de echipă și, pe durata de timp de la intrarea în politică, am colaborat eficient cu ceilalți mebri ai partiudlui, în special cu Daniel Blaga, actualul candidat USR-PLUS pentru Camera Deputaților.

Decizia de a candida pentru poziția de senator derivă din convingerea că un partid politic cu vocație civică, așa cum este PLUS, este obligat să preia inițiativele de la nivelul de bază al societății, să le sprijine și să le materializeze prin proiecte de dezvoltare legitime și formale. Acesta cred că este rolul unui membru al Senatului și acesta este rolul pe care doresc să mi-l asum.

În acest moment politicile care asigură prosperitatea cetățenilor sunt întocmite și urmărite discreționar sau exclusivist, în folosul unora din cercurile puterii actuale. Pare că nimeni nu mai gîndește la binele colectiv. Decât atunci când se promovează teme demagogice, lipsite de substanță și de fezabilitate. Cred că Alianța USR-PLUS poate întrerupe acest ciclu și poate genera schimbarea care să aducă normalitatea.

Reporter: Ca parlamentar, care ar fi 3 inițiative pe care le-ați dori transformate în legi?

– Domeniul meu de interes, urmare a pregătirii mele profesionale, este mediul, unde este foarte mult de muncă pentru a corela legislaţia naţională cu cea europeană si vă pot da ca exemple punerea în acord a Planului National de Gestionare a Deşeurilor cu ţintele asumate ca obligaţii europene, eficientizarea si transparentizarea sistemului de control al aplicării reglementărilor de mediu sau realizarea bazelor de date GIS la nivel urban și rural care să conțină seturi de date spațiale conforme prevederilor Directivei “CE INSPIRE”, astfel încât să fie accesibile publicului informațiile referitoare la mediu. Nu voi colabora sub nici un motiv cu reciclații PSD si din partidele satelit ale acestuia trecuți voios-oportunist la ecologiști ( PER). Altfel sunt multe legi care trebuie reformulate, votate și implementate începând cu reașezarea Constituției pe baze raționale, justiția, educația, sănătatea. Repunerea acestora în normalitate va fi un proces lung și anevoios încât un mandat de patru ani pare ridicol de puțin.

Reporter: Ce slogan de campanie vă reprezintă cel mai bine?

– Evident, cel care va însoți toată campania Alianței: “O Românie fără hoție!”. Eliminând hoția din repertoriul comportamental al aleșilor neamului, avem o mare șansă să îndreptăm această carență din principalul set de valori al românilor.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT