Connect with us

Argeș

Guvernul asigură tichete sociale pentru masă caldă. Vezi cine beneficiază de acest ajutor!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://debraila.ro/)

Bătrânii cu venituri mici şi oamenii fără adăpost vor primi tichete sociale pentru masă caldă, în valoare de 180 de lei. Programul este finanţat din fonduri europene. În judeţul Argeş, Instituţia Prefectului a recepţionat, ieri – 5 noiembriem 8.272 de carduri electonice, pe care le va distribui către primării pentru a ajunge la beneficiari.

Sunt eligibile să primească tichete pentru masă caldă persoanele care au cel puţin 75 de ani şi care primesc diverse indemnizaţii de la Casa de pensii, dar care au o valoare mai mică sau egală cu pensia minimă, în valoare de 800 de lei în prezent, precum și persoanele, familiile fără adăpost, inclusiv cele care au fost evacuate, dar şi familiile cu copii, fără domiciliu stabil, în special cele monoparentale – informează instituţia Prefectului Argeş.

Tichetul social pe suport electronic pentru mese calde are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii.

Argeș

A rămas fără picior, din cauza unui șofer care a lovit o mașină parcată

Publicat

pe

Un autoturism a intrat, în această după-amiază, într-o autoutilitară parcată, în comuna Stâlpeni, județul Argeș.

Ca urmare a acestui eveniment rutier, a fost lovit un bărbat în vârstă de 51 de ani, pieton, provocându-i amputarea piciorului drept, de la nivelul genunchiului – ne informează ISU Argeș.

Citește în continuare

Argeș

A murit intoxicată cu fum în apartament. Focul a izbucnit de la o lumânare

Publicat

pe

O femeie de 79 de ani a murit, în această dimineață, după ce în apartamentul în care locuia singură, situat în municipiul Pitești, cartier Trivale, a izbutit un incendiu în jurul orei 04:30.

Bătrâna a fost găsită intoxicată cu monoxid de carbon. Echipajele SMURD sosite la fața locului au început imediat manevrele de resuscitare, din păcate însă fără rezultat, în final fiind declarat decesul.

Potrivit ISU Argeș, incendiul s-a manifestat într-o debara și puțin pe holul locuinței, cu degajare mare de fum în apartament și pe scara blocului.

Focul a pornit se pare de la o lumânare lăsată aprinsă, care a intrat în contact cu un material combustibil. Astăzi fiind zi de mare sărbătoare – Sf. Parascheva, foarte probabil femeia a aprins lumânarea în scop religios.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT