Connect with us

ALEGERI

5 măsuri anticriză propuse de PRO România

Publicat

pe

Victor Ponta este premierul capabil să scoată România din criză, aşa cum a făcut-o şi în 2012, după programul de austeritate al Guvernului Băsescu-Boc. În acest sens, partidul PRO România susţine următoarele cinci măsuri anticriză pe care le va aplica din prima zi de guvernare Victor Ponta:

Venit Minim de Criză.
2.000 lei lunar pentru persoanele singure şi 1.500 lei lunar pentru fiecare membru al familiei, dar nu mai mult de 4.500 lei pentru o familie. Se acordă ca diferenţă între veniturile realizate şi nivelul minim de criză garantat (jumătate de sumă în bani, cealaltă jumătate în tichete valorice pentru produse alimentare şi sanitare de strictă necesitate).

Sprijin Economic de Criză.
Se acordă cu condiţia menţinerii aceluiaşi număr de angajaţi de la finalului anului 2020 pe toată durata anului 2021 şi constă într-o serie de măsuri anticriză, respectiv:
– reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole şi alimentare şi pentru serviciile HORECA;
– anularea unor obligaţii fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microintreprinderi, taxele şi impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricţiilor şi interdicţiilor administrative
– acoperirea de către stat a 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncţionării IMM-urilor din cauza restricţiilor impuse de autorităţi
– Amânarea pentru 2022 a ratelor afeente finanţărilor la bănci şi IFN-uri şi prelungirea maturităţii cu perioada de graţie
– Redeschiderea tuturor afacerilor închise de măsurile Guvernului Orban. Măsura închiderii se poate lua doar în situaţia apariţiei unor focare de infecţie COVID-19 în respectivele locaţii
– Acordarea de granturi până la 500.000 de euro şi gharanţii de stat de 100% pentru investiţii în producţie, mai ales în industria alimentară care utilizează materii prime autohtone
– Simplificarea programului IMM INVEST, mărirea plafonului şi extinderea şi la alte domenii şi reducerea comisioanelor plătite de companii

Redeschiderea tuturor şcolilor.
Testarea săptămânală a tuturor profesorilor şi a personalului auxiliar din şcoli. Redeschiderea în toate şcolile a cabinetelor medicale pentru trierea, testarea şi supravegherea elevilor. Reducerea, pe perioada crizei medicale, a numărului de materii predate. Închiderea şcolilor doar atunci când rata de infectare este mare.

Program Naţional de Testare.
Toţi românii vor fi testaţi pentru COVID-19. Se va înfiinţa un Centru Naţional de Plasmă Convalescentă şi se va încuraja şi motiva donarea. Se va înfiinţa un program naţional de imunizare pasivă împotriva COVID-19, prin administrarea de anticorpi de la persoanele care s-au vindecat. Se vor redeschide spitalele pentru toţi bolnavii, nu doar pentru cei cu COVID-19. Direcţiile de Sănătate Publică vor fi întărite cu personal suficient pentru a putea face anchete epidemiologice. Va fi vaccinat cu prioritate personalul din sistemul de sănătate, învăţământ, apărare şi ordine publică, energie şi servicii publice.

Demnitate şi respect pentru haina militară.
Redarea demnităţii şi respectului datorat hainei militare prin revenirea la forma inițială a Legii 223/2015.

Candidații PRO România Dâmboviţa pentru Senat

1. Oana Silvia Vlăducă, 42 ani – economist, deputat
2. Cosmin Stejerel Celestin Tătulescu, 46 ani – inginer
3. Iulian Popa, 54 ani – inginer
4. Ioana Ioniță, 51 ani – specialist îmbunătățiri procese
5. Daniel Adrian Piperea, 51 ani – reprezentant vânzări

Candidații PRO România Dâmboviţa pentru Camera Deputaților

1. Adrian Țuțuianu, 55 ani – jurist, senator
2. Cătălin Vlăduț Popescu, 38 ani – inginer (ALDE)
3. Florina Ramona Mureșan, 43 ani – avocat
4. Adrian Dorin Popescu, 45 ani – economist
5. Florin Eusebiu Șontea, 36 ani – profesor
6. Georgeta Irena Dumitru, 31 ani – psiholog/profesor
7. Mihaela Ciobanu, 43 ani – asistent medical
8. Răzvan Valentin Biță, 33 ani – economist
9. Răzvan Dumitru Bejan, 32 ani – jurist/profesor

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda Partidului PRO România Dâmboviţa. CMF: 11200008

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Liberalii n-au finanțat investițiile județului Dâmboviţa și vin acum, din nou, cu promisiuni!

Publicat

pe

Liderul PNL, Ludovic Orban, și preşedintele liberalilor din Dâmbovița, Virgil Guran, au tupeu nu glumă, să meargă cu tolba plină cu promisiuni în fața unor oameni pentru care nu au făcut nimic de când sunt la guvernare – au reacționat social-democraţii după turul electoral organizat astăzi de PNL în Braniștea și Cojasca. Da, în cele două localități se organizează alegeri locale parțiale în data de 27 iunie 2021, dar, chiar și așa, cei doi șefi de la PNL ar fi trebuit să păstreze o limită a decenței.

„Cât de lipsit de demnitate să fii și să ai tupeul să le vorbești unor pensionari cărora le-ai înghețat pensiile sau unor oameni pe care vrei să-i scoți la pensie la 70 de ani, doar-doar nu se vor mai bucura de pensie?

Cât tupeu să ai să mergi în fața dâmbovițenilor și să poți să-i privești în ochi, în condițiile în care tu, Orbane, și tu, Gurane, ați refuzat să alocați bani prin bugetul de stat unor investiții extrem de importante pentru tot județul?

Vi s-au cerut bani pentru spitale! Ați spus NU! Vi s-au cerut bani pentru drumuri! Ați spus NU! Vi s-au cerut bani pentru învățământ! Ați spus NU! Ați spus NU la orice! În schimb ați dat bani cu sacul pentru investiții care nu își aveau rostul în zone ale țării unde aveați obligații!”, se precizează într-un comunicat remis de PSD Dâmbovița.

Citește în continuare

ALEGERI

Alexandru Țachianu va continua procesul de modernizare a comunei Braniștei

Publicat

pe

Pe 27 iunie, la Braniștea se vor organiza alegeri locale parțiale. Scrutinul a fost impus ca urmare a hotărârii primarului ales în septembrie 2020, Marian Țachianu, de a reprezenta comuna și județul Dâmbovița în Parlamentul României, după ce a câștigat un mandat în decembrie 2020.

Din partea PSD, la Braniștea a intrat în bătălia electorală Alexandru Țachianu. Candidatul social-democrat vine cu vigoare, cu ambiție, cu profesionalism, cu dorința de a continua procesul de înnoire a localității, de racordare la valorile și la civilizația europeană.

Tonul schimbării l-a dat tatăl său, Marian Țachianu, care a demarat și materializat o serie de proiecte socio-edilitare unice în județ. Vorbim aici de școala din comună, construită după un proiect aparte, cu o arhitectură brâncovenească, dar și cu tonuri moderniste, de Casa de Cultură – care poate rivaliza cu orice instituție de profil din mediul orășenesc, de asemenea, un edificiu de anvergură. Urmează grădinița cu program prelungit, aflată la final de lucrări, și dispensarul comunal.

Primenirea socio-edilitară va continua, după alegerile din 27 iunie, cu Alexandru Țachianu la cârma administrației publice locale. Tânarul candidat și-a propus ca, în următorii ani, să finalizeze toate proiectele aflate în diferite faze de implementare, vorbim aici de rețele de apă, canalizare și gaze naturale, de drumuri, spații de joacă pentru copii. De asemenea, vrea să demareze investiții noi.

„Braniștea va arăta într-adevăr ca o comună europeană. Vom fi, prin tot ceea ce facem, la nivelul localităților din Vest, în ceea ce privește componenta instituțională, edilitară, estetică rurală, locuri de joacă, spații destinate practicării sportului. După ce vom definitiva programeĺe de construire a rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale, vom trece la înfrumusețarea localității noastre. Vom planta de-a lungul străzilor arbori și arbuști ornamentali și diferite specii de flori, vom reabilita și moderniza trotuarele, vom construi piste de bicicletă, vom amenaja stații pentru transportul în comun și pentru microbuzele școlare. De asemenea, la Braniștea ne-am propus să construim o bază sportivă modernă, pe care vrem să o dotăm ca la carte”, ne-a precizat Alexandru Țachianu.

Din programul proiectelor cu titulatura „de îndată” ale viitorului primar fac parte modernizarea iluminatului public pe întreg teritoriul localității, construirea, în ton cu cerințele europene, a două capele mortuare în satele Braniștea și Dâmbovicioara. Pentru aceste două obiective, sumele de bani au fost deja alocate. Totodată, la Grădinița din Dâmbovicioara, se vor amenaja spații de recreere pentru copii.

„Experiența pe care am acumulat-o până acum în diferite poziții de conducere de la nivel local până la nivel central o voi pune la dispoziția locuitorilor comunei Braniștea. Sunt adeptul muncii în echipă, al respectului și promovării valorilor și ideilor bune. Ca primar, voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru dezvoltarea și prosperitatea Braniștei”, a mai spus Alexandru Țachianu – candidatul PSD pentru funcția de primar.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT