Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Locuitorii din Târgoviște și Titu se pot pensiona cu 2 ani mai devreme. Vezi motivul!

Publicat

pe

Marian Ţachianu, fost deputat PSD, actualmente primar al comunei Braniștea şi candidat pentru un nou mandat de parlamentar, a inițiat, împreună cu colegii deputaţi social-democraţi de Dâmboviţa Claudia Gilia, Carmen Holban şi Corneliu Ştefan, demersurile pentru modificarea Legii nr. 207, privind sistemul unitar de pensii publice. Cei patru parlamentari s-au gândit în mod direct la dâmboviţenii care au avut de suferit zeci de ani din cauza unităţilor economice mari poluatoare, cărora au vrut să asigure minima facilitate de a putea ieşi la pensie mai devreme cu doi ani.

Potrivit modificărilor operate şi votate ieri, 10 noiembrie, de Parlamentul României, municipiul Târgovişte şi oraşul Titu au fost introduse în lista localităţilor afectate de poluare. Conform acestui act normativ, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în localităţile atinse de poluare sau într-o zonă de 8 kilometri în jurul acestora beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani. De precizat că, în municipiul Târgovişte şi în oraşul Titu, funcţionează de zeci de ani două unităţi industriale puternic poluatoare, vorbim aici de Combinatul de Oţeluri Speciale şi de Fabrica de Electrozi Siderurgici.

„Este o lege care pe undeva face dreptate românilor care au trebuit să suporte zeci de ani efectele poluării datorate unor unităţii economice mari. Aceşti oameni, locuitori ai municipiului Târgovişte şi ai oraşului Titu, cât şi cei ai unor localităţi învecinate cu aceşti coloşi industriali – Combinatul de Oţeluri şi Fabrica de Electrozi, au inhalat tot soiul de substanţe toxice, existenţa le-a fost pusă în pericol de diferite afecţiuni produse şi pe fondul degradării aerului şi a mediului. Faptul că am reuşit să diminuăm, pe seama acestor considerente obiective, vârsta de pensionare cu doi ani reprezintă o mare realizare pentru cetăţenii din Dâmboviţa, pentru noi ca aleşi. Deşi mai târziu, acum li s-a făcut oarecum dreptate prin această facilitate pentru care eu, noi, parlamentarii dâmboviţeni, ne-am luptat. După apariţia în Monitorul Oficial a noilor modificări ale legii, cetăţenii care întrunesc aceste condiţii pot beneficia de toate aceste facilităţi”, ne-a precizat Marian Ţachianu – candidat pentru Camera Deputaţilor din partea PSD Dâmboviţa.

ACTUALITATE

PERPLEX. Hai, iute, la vaccinare, dar stați la rând și aveți răbdare!

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Procesul de vaccinare anticoronavirus nu decurge chiar așa cum și-ar dori autoritățile, nici atât noi, cetățenii! Sunt sincope majore. Cade destul de des platforma de înscriere, la telefon nu ți se răspunde sau dacă intră pe fir operatorul te anunță că deocamdată nu te poți programa. E blocaj.

Dacă lucrurile merg în acest ritm, ar trebui lăsată mai moale propagandă cu vaccinarea pe televiziuni și în mediul online. Mai mult se creează rumoare și nervi. Ne invitați la vaccinare, ne spuneți cât este de necesar să ne imunizăm și credem treaba asta, dar, când vrem să răspundem apelurilor media bine plătite, ni se spune să mai așteptăm o săptămână, două…

PS 1 – Am văzut că s-au vaccinat miniștrii. Momentele au fost imortalizate și diseminate în spațiul public. Am putut să le vedem unora brandul, altora ingeniozitatea vestimentară adaptată la nevoile vaccinării. Vezi cazul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care la mâneca de la cămașă avea o ușuliță specială pentru vaccinare. O fi fost cămașă realizată pe comandă sau este un lot special pentru simandicoșii care se vaccinează?

PS 2 – Am vrut să ascultăm îndemnurile conducătorilor iubiți și să ne programăm telefonic pentru vaccinare. Am așteptat 20 de minute în telefon pentru a primi de la un operator de pe la Satu Mare mesajul că îi pare rău, dar dacă nu suntem bolnavi cronici și nici nu avem peste 65 de ani nu ne putem programa pentru injecția miraculoasă, chiar dacă facem parte din categoriile enumerate pentru etapa a doua. Să mai așteptăm, că astea sunt ordinele. Sunt doze puține…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!