Connect with us

POLITIC

PMP se angajează să sprijine demersul mediului academic împotriva imposturii

Publicat

pe

Partidul Mişcarea Populară a luat act de scrisoarea deschisă a celor 50 de personalități din mediul academic, universitar și din societatea civilă care militează pentru o Românie civilizată şi europeană, din care să fie stârpit flagelul imposturii, și se angajează să acţioneze decis și consistent întru implementarea măsurilor majore cuprinse în scrisoarea deschisă semnată de reprezentanţii societăţii civile – se arată într-un comunicat remis de PMP Dâmboviţa

De altfel, PMP este prima formaţiune politică din România care a solicitat înfiinţarea unei instituţii care să verifice din oficiu toate tezele de doctorat emise în ţara noastră şi care a militat pentru transparenţă totală a instituţiilor publice: contracte semnate şi facturi, dar şi un istoric clar al persoanelor care ocupă funcţii de decizie.

„PMP a acţionat deja pentru punerea în aplicare a unor măsuri de sancționare a imposturii. Credem în aceste principii, pe de o parte, pentru că numai eliminând impostura vom putea atinge principiul meritocratic – doar oameni competenţi în funcţii publice. Pe de altă parte, pentru că societatea românească este sub un asediu de exemple negative promovate până la saturaţie. Dacă vrem să închidem rănile trecutului, singura soluţie este promovarea oamenilor de valoare în locurile care li se potrivesc”, a declarat preşedintele PMP – Eugen Tomac.

Partidul Mişcarea Populară reaminteşte faptul că preşedintele Traian Băsescu, pe vremea când ocupa funcţia de senator, a iniţiat o „lege privind desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale fondate de Gabriel Oprea, din care fac parte şi politicieni care au obţinut titluri academice prin furt intelectual. Legea a fost adoptată de Senat, fiind însă blocată de o majoritate toxică formată în jurul PSD la Camera Deputaţilor. PMP se angajează să ducă la bun sfârşit acest demers în ciclul legislativ 2020 – 2024. De asemenea, PMP merge mai departe făcând un triaj intern al membrilor pe care îi propune pentru diverse funcţii publice”.

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

PERPLEX. Așteptăm surpriza Coaliției, amazoana din fruntea listei de europarlamentare!

Publicat

pe

Sursa foto: g4media

Coaliția aflată la putere se află la mare cumpănă. Se caută femeie, pregătită, serioasă, prezentabilă și, cel mai important, disponibilă, pentru a fi pusă prima pe lista comună de candidați pentru alegerile europarlamentare. Uff! Am uitat cel mai important amănunt! Să fie independentă. Asta este greu de înțeles. Treaba cu independența este cam ciudată. Amăgitoare. Oricum, această independență tip ambalaj se va pierde în următoarele luni.

Revenim la căutarea amazoanei care să deschidă lista. Premierul Marcel Ciolacu și tovarășul de coaliție, Nicolae Ciucă, în ultimul timp, în toate aparițiile publice, ne anunță că se caută candidata minune. Ni se inoculează adânc această idee a unei lovituri electorale tari. Ceva care să demonstreze poporului că interesul țării este esențial, chiar dacă, după femeia independentă, vine potopul, adică… lista comună.

Eu unul cred că deja au găsit-o. Amazoana care să deschidă lista europarlamentarelor din partea Coaliției PSD-PNL există, este pregătită, pudrată, aranjată și cu discursul scris. Când va fi prezentată publicului este o chestiune de timp. Deocamdată, se face pârtie. Se testează piața, se urmăresc reacțiile românilor, cum este primită vestea, eventuale breșe de imagine care trebuie rezolvate. Primul val…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Senator Titus Corlățean: Prin plafonarea prețurilor la energie, Guvernul Ciolacu a apărat nivelul de trai al populației

Publicat

pe

Au fost foarte multe discuții în spațiul public în ultimul an pe tema prețurilor la energie, umflate artificial și speculativ pe piață, dar și cu privire la efectele plafonării acestor prețuri și ale limitărilor adaosului comercial, măsuri adoptate anterior de Guvernul României.

Senatorul Titus Corlățean consideră că măsurile întreprinse de Guvernul României de a plafona prețurile la energie și de a limita adaosul comercial la unele produse alimentare de strictă necesitate au fost foarte bune, reușindu-se să fie pus sub control tăvălugul costurilor care ar fi afectat populația.

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României a prezentat și comentat concluziile unui studiu realizat de Fundația germană Friedrich-Ebert-Stiftung, filiala din România. Din datele economice reiese că măsurile promovate și susținute de PSD la nivelul Guvernului României, pentru a pune capăt creșterilor speculative ale prețurilor la energie și alimente, au oferit o protecție reală pentru puterea de cumpărare a românilor.

„În lipsa acestor măsuri, o familie obișnuită din România ar fi fost nevoită să cheltuie cu peste 13.000 de lei mai mult pe an. Iar cine nu și-ar fi permis această sumă ar fi fost nevoit să își reducă cheltuielile și să suporte o depreciere drastică a nivelului de trai.

Este o lecție de care ar trebui să țină seama toți aceia (neoliberalii) care au acuzat intervenția statului pentru a opri aceste două surse care alimentau inflația din România”, a precizat Titus Corlățean.

Conform studiului efectuat de specialiștii Fundației Friedrich-Ebert-Stiftung, dacă nu ar fi fost adoptate măsurile de plafonare a prețurilor la energie și a limitării adaosului comercial la alimente, cheltuielile de zi cu zi ale unei familii de români ar fi fost, în medie, cu 1.100 de lei mai mari în fiecare săptămână.

„Datele arată că prin plafonarea prețurilor la energie, gaze și alimente costurile cu bunurile și serviciile necesare unui trai decent, pentru o familie cu doi copii, au scăzut cu 11%. Este încă o confirmare clară a faptului că Guvernul PSD a acționat corect și a apărat nivelul de trai al populației, în special al celor cu venituri reduse.

Tot pentru neoliberalii radicali în opiniile lor economice și sociale adaug că nu avem nevoie, într-adevăr, de un stat care să încurajeze statutul nediferențiat de „asistat social”, adică unii care stau la crâșmă, mai pe românește și beau banii pe care îi primesc ca ajutor de stat, fără să muncească, dar România are categoric nevoie de un stat activ social, care să intervină și să sprijine, în situații de criză, în special categoriile socio-profesionale sau de populație mai vulnerabile. Așa că bine a făcut ceea ce a făcut Guvernul condus de un premier social-democrat”, a mai precizat președintele executiv al PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite