Connect with us

POLITIC

PMP se angajează să sprijine demersul mediului academic împotriva imposturii

Publicat

pe

Partidul Mişcarea Populară a luat act de scrisoarea deschisă a celor 50 de personalități din mediul academic, universitar și din societatea civilă care militează pentru o Românie civilizată şi europeană, din care să fie stârpit flagelul imposturii, și se angajează să acţioneze decis și consistent întru implementarea măsurilor majore cuprinse în scrisoarea deschisă semnată de reprezentanţii societăţii civile – se arată într-un comunicat remis de PMP Dâmboviţa

De altfel, PMP este prima formaţiune politică din România care a solicitat înfiinţarea unei instituţii care să verifice din oficiu toate tezele de doctorat emise în ţara noastră şi care a militat pentru transparenţă totală a instituţiilor publice: contracte semnate şi facturi, dar şi un istoric clar al persoanelor care ocupă funcţii de decizie.

„PMP a acţionat deja pentru punerea în aplicare a unor măsuri de sancționare a imposturii. Credem în aceste principii, pe de o parte, pentru că numai eliminând impostura vom putea atinge principiul meritocratic – doar oameni competenţi în funcţii publice. Pe de altă parte, pentru că societatea românească este sub un asediu de exemple negative promovate până la saturaţie. Dacă vrem să închidem rănile trecutului, singura soluţie este promovarea oamenilor de valoare în locurile care li se potrivesc”, a declarat preşedintele PMP – Eugen Tomac.

Partidul Mişcarea Populară reaminteşte faptul că preşedintele Traian Băsescu, pe vremea când ocupa funcţia de senator, a iniţiat o „lege privind desfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale fondate de Gabriel Oprea, din care fac parte şi politicieni care au obţinut titluri academice prin furt intelectual. Legea a fost adoptată de Senat, fiind însă blocată de o majoritate toxică formată în jurul PSD la Camera Deputaţilor. PMP se angajează să ducă la bun sfârşit acest demers în ciclul legislativ 2020 – 2024. De asemenea, PMP merge mai departe făcând un triaj intern al membrilor pe care îi propune pentru diverse funcţii publice”.

 

Dâmboviţa

Cele mai mari proiecte de dezvoltare au fost anulate din pixul domnului Orban!

Publicat

pe

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a criticat discursul mincinos al liderului PNL Ludovic Orban cu care s-a etalat în fața oamenilor din Braniștea și Cojasca. Și, pe bună dreptate, cum pot cetățenii acestui județ, locuitorii celor două comune, să mai creadă în promisiunile reprezentanților PNL care se laudă cu proiectele socio-edilitară puse pe tapet, dezvoltate de administrațiile PSD?

„Fac apel la locuitorii comunelor Cojasca și Braniștea să nu parieze pe un cal mort. Ludovic Orban și liderii PNL Dâmbovița nu au făcut și nu vor face nimic nici pentru Cojasca, nici pentru Braniștea și nici pentru Dâmbovița. Orban a poposit la Braniștea și a mințit locuitorii comunei că o să finanțeze proiectul de gaze naturale.

Îi aduc aminte domnului Orban, că instituția Camera Deputaților nu finanțează proiecte nici la București, nici la Braniștea, nici la Cojasca. Îi aduc aminte lui Ludovic Orban că fostul primar a lansat un proiect prin Fondul de Dezvoltare și Investiții prin care avea asigurată suma destinată proiectului privind înființarea de rețea de gaze naturale la Braniștea. Domnul Orban, când a venit la guvernare, prima măsură pe care a luat-o a fost aceea de a desființa Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Cele mai mari proiecte de dezvoltare comunitară au fost anulate din pixul domnului Orban, fost prim-ministru al României. Îi aduc aminte domnului Orban că la Braniștea aveam finanțarea asigurată pentru rețele de apă și canalizare. Tot guvernul condus de el a reziliat acele contracte. Dar, între timp, parlamentarii PNL Dâmbovița au votat împotriva acestor proiecte care au fost susținute la Legea bugetului de stat de toți parlamentarii PSD.

În Dâmbovița domnul Orban și parlamentarii PNL au votat împotriva tuturor proiectelor pe care le-am propus noi, reprezentanții PSD, pentru toate localitățile din județ, inclusiv pentru cele conduse de primari PNL.

Eu, în calitate de președinte al PSD Dâmbovița, în calitate de președinte al CJ Dâmboviţa, ori de câte ori am avut discuții despre proiectele aflate în derulare în Dâmbovița, nu am împărțit județul în roșii și galbeni. Am avut un singur obiectiv, acela de a dezvolta toate comunitățile locale. Gândul nostru este la oameni, la dâmbovițeni, la obiective pentru toate comunitățile locale”, a spus liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Deputatul Daniel Blaga a fost ales preşedinte al USRPLUS Dâmboviţa

Publicat

pe

Deputatul Daniel Codruţ Blaga a fost ales, ieri – 18 iunie 2021, preşedinte al USRPLUS Dâmboviţa. Structura de conducere a organizației mai cuprinde și 12 vicepreședinți, după cum urmează: Joiţa Andrei Sergiu, Calomfirescu Marius (din 11 iunie – președinte al USRPLUS Târgovişte), Năstase Ionuţ, Dumitru Gheorghe Cătălin, Mărgărit Dan, Grecu Alexandra Lucia, Popescu Dragoş, Munteanu Alexandru, Neamţu Daniel, Petrescu Marian, Manea Marinela Daniela și Gogeoiu Gabriel.

„Mesajul meu pentru membrii şi simpatizanţii USRPLUS este unul de unitate. Împreună vom construi o organizaţie puternică, împreună vom realiza proiecte importante pentru comunitate. Plec la acest drum cu onestitate şi cu multă putere de muncă, pentru a realiza cât mai multe dintre planurile pe care ni le-am propus pentru judeţul Dâmboviţa. Le mulţumesc tuturor colegilor mei şi îi asigur de transparenţă în dialog şi activitate. Cred foarte mult în ideea de a fi un bun lider şi nu în cea de şef”, a declarat președintele USRPLUS Dâmboviţa – deputatul Daniel Blaga.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT