Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Comportamentul partizan al preşedintelui Iohannis, atac la democraţia din România

Publicat

pe

A devenit o obişnuinţă pentru Klaus Iohannis, cel care ar trebui să fie preşedintele tuturor românilor, factor de echilibru în societate, mediator între puteri, să apară în spaţiul public şi să atace cu agresivitate textuală şi verbală Partidul Social Democrat. Culmea, aceste atacuri vin pe spaţiul rezervat de canalele media instituţiei prezidenţiale, nu liderului de partid Iohannis. Ieşirile lui Klaus Iohannis, mai ales acum, în perioadă de tulburare gravă a societăţii, produsă de pandemia de coronavirus, nu sunt percepute pozitiv de cetăţenii României, aşa cum şi-ar dori şeful statului, ci, dimpotrivă, oamenii renegă un astfel de comportament partizan care, în unele împrejurări, l-a depăşit pe cel al fostul preşedinte, Traian Băsescu.

Reprezentanţii social-democraţi nu au rămas nepăsători la loviturile nedemne şi ieşite din contextul democratic pe care Iohannis le aplică cu frecvenţă. PSD condamnă atacurile preşedintelui ţării la adresa celui mai mare partid din România, formaţiune politică care, spun liderii PSD, orice s-ar spune, a performat în perioadele în care s-a aflat la guvernare.

Deputata Carmen Holban, preşedinta femeilor social-democrate din Târgovişte, consideră că preşedintele ţării, prin poziţiile adoptate, a ieşit din atribuţiile sale constituţionale, ceea ce reprezintă un fapt grav, deosebit de periculos pentru democraţia românească.

„Niciun preşedinte nu şi-a permis să sfideze atât de mult atribuţiile conferite de Constituţie. Să renunţe la rolul său de arbitru imparţial, asumându-şi coordonarea Partidului Naţional Liberal”, a spus Carmen Holban.

A mai precizat vicepreşedinta PSD Dâmboviţa că partidul pe care îl reprezintă va sesiza Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la utilizarea abuzivă a spaţiului de emisie tv de către preşedintele Iohannis, pentru a face propagandă electorală împotriva PSD şi în favoarea PNL.

„Conform legii, campania electorală este pentru a-i îndemna pe oameni să voteze sau să nu voteze un anumit competitor. Preşedintele Iohannis foloseşte tribuna prezidenţială în scopuri electorale partizane. Iohannis târăşte instituţia prezidenţială şi resursele sale în acţiuni de campanie electorală, în dispreţul total al Constituţiei şi al rolului de mediator pe care Legea Supremă a ţării îl conscacră preşedintelui”, a mai adăugat deputata Carmen Holban.

A mai observat parlamentara social-democrată că, timp de 5 ani, preşedintele Klaus Iohannis, în toate momentele importante, a tăcut, nu vrut să răspundă la întrebările cheie ale românilor, iar acum, în campania electorală, dintr-o dată, i-a revenit vocea, evident perorând în favoarea PNL.

La acuzele că PSD a guvernat rău ţara lansate de Iohannis tot cu tentă partinică şi electorală, social-democraţii au făcut front comun, respingând aceste atacuri frontale care nu îi stau deloc bine unui aşa-zis preşedinte al tuturor românilor.

„Preşedintele Iohannis a afirmat că PSD a guvernat ţara prost. Îi amintesc domniei sale doar câteva lucruri, câteva din mulţimea de realizari ale social-democraţilor în perioada în care ne-am aflat la putere.

În guvernarea PSD salariul minim a crescut cu 140%, iar cel mediu net cu 110%. Punctul de pensie a urcat de la 723 de lei în 2012 la 1.265 de lei în 2019. De aceste majorări au beneficiat 5 milioane de români. Impozitul pe venit a scăzut de la 16% la 10%. Impozitul pe dividente, de asemenea, a scăzut de la 16% la 5%. Salariile în sistemul medical s-au mărit substanţial. Salariile în construcţii s-au dublat. TVA a scăzut de la 24% la 19%, iar pentru alimente a ajuns la 9%. Produsul Intern Brut în guvernarea PSD aproape s-a dublat. Cifra de afaceri a tuturor companiilor a crescut de la 1.131 miliarde la 1.696 de miliarde de lei. Programul Start Up Nation a dus la apariţia a 40 de mii de noi afaceri. PFA-urile au beneficiat de cel mai generos pachet de impozitare.

PSD a menţinut facilităţile fiscale pentru cei care lucrează în domeniul IT, a scăzut rata şomajului, au apărut noi locuri de muncă. Cam asta am făcut noi, domnule preşedinte! Îi transmit domnului Iohannis că faptele bune rămân, iar politicienii trec. Venim acum, pe 6 decembrie, în faţa alegătorilor, cu o echipă de candidaţi pregătiţi, cu programe şi proiecte pentru oameni şi pentru comunităţi. România va deveni mai puternică atunci când va avea comunităţi puternice. Dâmboviţa va deveni o comunitate puternică doar cu ajutorul Partidului Social Democrat”, a declarat Carmen Holban – locul doi pe lista de candidaţi a PSD Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmbovița. Cod Mandatar Financiar: 11200020

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Nelu

    noiembrie 26, 2020 at 7:04 pm

    Holbanco … pune mana pe treaba daca esti mai buna ca Iohannis sau Orban! Pana acum doar latrati, muscati si furati! S-a cam saturat lumera de voi, de minciuni si promisiuni de doi lei. In 30 de ani n-ati facut decat sa furati si sa distrugeti tara; acum ii criticati de zor pe cei ce vor sa ne scoata din mocirla in care ne-ati bagat. A venit vremea sa puneti c*ru la treaba si sa lasati logorea! Sau ne lasati in pace!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jandarmeria Dâmboviţa, 730 de misiuni de însoțire transporturi suspecți COVID

Publicat

pe

Activitatea Jandarmeriei Dâmboviţa a urmărit, pe parcursul anului 2020, eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică – a punctat inspectorul șef, col. Viorel Matei, astăzi – 21 ianuarie, cu prilejul ședinței de bilanț. Evenimentul s-a desfășurat, în cadru restrâns impus de pandemie, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Jandarmii din Dâmbovița au derulat, anul trecut, 16.506 misiuni de menţinere a ordinii publice și 91 pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice. De asemenea, au fost executate 549 de acțiuni în cooperare cu alte instituții, respectiv: Poliție, ITM, Garda de Mediu, Parcul Natural Bucegi, Direcția Silvică, executorii judecătorești etc., concretizate în constatarea a 156 de fapte de natură penală și aplicarea a 3.658 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.663 de avertismente scrise şi 1.995 de amenzi, în valoare totală de 1.883.950 lei.

La nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmbovița, au fost desfăşurate 31 de acţiuni de salvare-evacuare și s-a acordat sprijin unui număr de 101 turiști, iar pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 lei.

De menționat și faptul că, în contextul instituirii la nivel național a stărilor de urgență și alertă, jandarmii din Dâmbovița au executat:
– misiuni de supraveghere și ordine publică la 10 centre de carantină;
– 730 misiuni de însoțire a convoaielor / transporturilor persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2;
– 50 misiuni de menținere a ordinii publice executate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești;
– misiuni în sistem integrat pentru menținerea ordinii publice și verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină.

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice. În anul 2020 la nivelul IJJ Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 794 misiuni de pază/protecție transporturi de valori (115), cu caracter special (128) şi trasporturi de corespondenţă clasificată (551), fără a înregistra evenimente deosebite.

La ședința de evaluare a activității Jandarmeriei Dâmboviţa a fost prezent subprefectul județului – Cătălin Chiru Cristea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!