Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Bătrâna ucisă de fumul emanat de incendiul care i-a cuprins casa

Publicat

pe

Pompierii militari din Roșiorii de Vede, județul Teleorman, au fost solicitați astăzi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Cetatea, comuna Rădoiești.

Ajunși la locul evenimentului cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, salvatorii au constatat faptul că flăcările cuprinseseră acoperișul casei, circa 100 mp, tâmplăria, mobilierul din două camere și mai multe materiale de uz gospodăresc.

Din nefericire în interiorul casei a fost găsită trupul unei femei de 80 de ani, intoxicată cu monoxid de carbon, aflată în stop cardio-respirator. Bătrâna a fost scoasă rapid din locuință și preluată de paramediciii SMURD care au început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, femeia nu a răspuns procedurilor medicale, fiind declarată decedată de către echipajul S.A.J. Teleorman.

Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ o oră și jumătate. Pompierii au reușit să salveze bunuri de peste 40.000 de lei. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20.000 de lei. Din primele cercetări a reieșit că focul a pornit de la un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

A intrat cu mașina în scara unui bloc

Publicat

pe

Un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în scara unui bloc de pe strada Negru Vodă din municipiul Giurgiu, acolo unde a avariat conducta de gaze – informează ISU Giurgiu.

Pompierii au acționat pentru înlăturarea pericolului de incendiu sau explozie. De asemenea, au evacuat cinci locatari, ceilalți ieșind singuri când au auzit impactul. La fața locului a fost solicitată prezența echipajelor de la societatea de furnizare a gazelor pentru a lua măsurile necesare.

Citește în continuare

Ialomiţa

Casă distrusă de focul pornit de la un scurtcircuit produs la un aparat electrocasnic

Publicat

pe

Pompierii din Slobozia, județul Ialomița, și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Periețeni au luptat timp de patru ore cu focul care a cuprins, azi-noapte, o locuință din satul Stejaru. Incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit produs la un aparat electrocasnic lăsat sub tensiune – informează ISU Ialomița.

„Mama proprietarului locuinței în vârstă de 76 de ani, a fost asistată medical de echipajul SMURD. Aceasta a suferit un atac de panică, ulterior a fost preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

În urma incendiului, au fost distruse două camere de locuit și un hol în proporție de 90%, electrocasnice, mobilier, îmbrăcăminte, documente personale și alte bunuri din interiorul încăperilor. Pompierii au salvat restul casei de locuit, cu bunurile aferente”.

Măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:
– Efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice. Orice modificare a acesteia se va executa numai cu personal autorizat;
– Nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
– La suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
– Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când prezintă defecțiuni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!