ACTUALITATE
Cultura va deveni motor de dezvoltare a județului Dâmbovița

Cultura reprezintă un domeniu de care PNL a cam uitat în acest an de guvernare. Măsurile de protecție și combatere a coronavirusul, multe negândite, au afectat suflul spiritualității românești, al vieții artistice, al creatorilor de frumos. Pentru redeschiderea acestor uși închise, pentru a propune soluții de reanimare a culturii, s-au întâlnit astăzi la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi reprezentanții PSD Dâmbovița, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan și senatorii Titus Corlățean și Ionuț Vulpescu, candidați pentru noi mandate în Parlamentul României, cu oameni dedicați culturii și vieții artistice românești. Dialogurile s-au purtat prin intermediul unei platforme online. S-a discutat despre soluții, viziuni și proiecte de relansare a culturii dâmbovițene.
„Cultura va deveni un motor de dezvoltare a județului Dâmbovița. Viitorul aparține digitalizării, iar despre acest lucru am discutat, astăzi, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Este timpul tururilor virtuale, al configurării unor rețele de patrimoniu în care să fie incluse casele boierești și memoriale, precum și ansamblurile religioase dâmbovițene. Industria de carte trebuie dezvoltată, iar crearea unor evenimente culturale dâmbovițene vor asigura deschiderea județului nostru în fața întregii lumi. Acestea sunt propunerile senatorului Ioan Vulpescu, iar eu îi sunt alături cu o întreagă echipă de profesioniști. La întâlnirea de astăzi au participat senatorul Titus Corlățean, istoricul George Coandă, directorul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” – Erich Agnes, directorul Complexului Muzeal „Curtea Domnească” – Ovidiu Cârstina și consilieri județeni care vor pune umărul la implementarea strategiei propuse de senatorul Ioan Vulpescu. De asemenea, prin intermediul unei platforme online, ne-au fost alături Ciprian Ştefan – manager general al Complexului Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, Mihai Constantinescu – director executiv al Festivalului Internațional „George Enescu”, Remus Pricopie – fost ministru al Educației și academicianul Emil Răzvan Theodorescu”, a precizat președintele Consiliului Județean Corneliu Ștefan.
ACTUALITATE
Atenție! Nopți și dimineți geroase până miercuri, 20 ianuarie 2021

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare de vreme deosebit de rece, pentru perioada 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00. Conform meteorologilor, pe parcursul nopților și al dimineților, va fi ger, iar temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. Local se va semnala ghețuș.
Având în vedere temperaturile scăzute prognozate pentru perioada următoare, ISU Giurgiu recomandă cetățenilor să acorde o atenţie deosebită măsurilor de siguranţă în propriile locuinţe, astfel încât să își protejeze, atât viața, cât și bunurile.
Pentru înlăturarea pericolului de incendiu la exploatarea sobelor, a aparatelor sau a mijloacelor electrice de încălzire, trebuie respectate următoarele măsuri:
– verificați sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;
– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
– folosiţi soba doar cu uşa închisă și aşezaţi o tavă metalică în dreptul uşii acesteia;
– nu puneți în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
– stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
– nu adormiţi niciodată cu soba aprinsă;
– verificaţi integritatea aparatelor şi a mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau înlocuiți-le;
– decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi;
– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune.
Totodată, este recomandată evitarea deplasărilor pe distanțe lungi, expunerea în frig pentru perioade mari de timp sau extenuarea, deoarece efortul fizic la temperaturi scăzute poate cauza probleme de sănătate.
De asemenea, este necesară respectarea următoarelor recomandări:
– îmbrăcați-vă gros;
– pe timpul cât stați afară, mișcați-vă permanent pentru a vă păstra căldura corporală și feriți-vă de ţurţurii care se pot forma pe clădiri;
– evitați trecerea, în mod brusc, din încăperile încălzite la temperaturile foarte scăzute din mediu;
– mâncaţi regulat şi consumaţi multe lichide, evitând excesul de cofeină sau alcool;
– protejaţi persoanele în vârstă, care au probleme de sănătate, copiii și femeile însărcinate;
– purtați încălțăminte cu tălpi groase, antiderapante, pentru a evita căderile;
– în situații de urgență, apelați numărul unic 112.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile referitoare la manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
Sursa: ISU Giurgiu
ACTUALITATE
„Valahia Expres”, soluția ministrului Transporturilor pentru o legătură rutieră rapidă București-Târgoviște

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că proiectul de modernizare și extindere la patru benzi a DN71, sectorul Bâldana-Târgoviște, pentru care a fost reziliat săptămâna aceasta contractul de lucrări, ar fi trecut în proporție de 53% prin localități, ceea ce nu reprezintă o soluție modernă și eficientă.
Prin urmare, spune ministrul Drulă, o prioritate a mandatului său va fi realizarea drumului „Valahia Expres”, București-Târgoviște, cu o lungime estimată de 60 km. Investiția, în valoare de aproximativ 200 milioane de euro, va fi acoperită din fonduri europene nerambursabile.
„Legătura dintre București-Târgoviște merită un drum modern. Eu am susținut dintotdeauna și o spun clar: nu mai putem avea în România soluții de anii ‘50-‘60 în 2021. Pentru rutele naționale aglomerate soluția nu mai este să le lărgim la patru benzi prin mijlocul satelor. Se poate construi la costuri mai mici și mai rapid făcând drumuri expres în afara localităților, mai ales în zona de șes. Pentru locuitori este un chin, uitați-vă la exemplul de la Giurgiu, unde sunt treceri de pietoni, sensuri giratorii, sunt limite de viteză”.
Ministrul Transporturilor a subliniat că în curând vor începe procedurile de documentație pentru acest drum, pe un caiet de sarcini mult mai bun decât s-a făcut acum pentru studiile de fezabilitate. Noul drum, „Valahia Expres”, va fi prelungit până la inelul de centură a Bucureștiului și va fi prevăzut cu patru benzi de circulație, separator de sens, fără intersecții la nivel și nu va traversa localități sau zone construite.
-
Dâmboviţaacum 4 zile
A profesat ca psiholog la Târgoviște timp de 20 de ani în baza unei diplome false!
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Mărturisire dramatică a primarului orașului Pucioasa. „Viața noastră nu este moftul nimănui”!
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Gabriel Nicolae Uță, noul șef al Poliției Rutiere Dâmboviţa
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Trei băieți, reținuți pentru viol și pornografie infantilă. Victima are 11 ani
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Lista centrelor de vaccinare anti-COVID din județul Dâmbovița și localitățile arondate
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Sindicaliștii Cartel Alfa vor protesta în fața Prefecturii Dâmboviţa
-
Dâmboviţaacum 21 de ore
44 de participanți la un majorat organizat în Băleni, amendați cu câte 1.000 de lei fiecare
-
ACTUALITATEacum o săptămână
PERPLEX. Anomalie a democrației originale: 77.000 de lei pensie de bugetar!
Mihai
decembrie 4, 2020 at 12:39 pm
O să ,,duduie” cultura in Dâmbovița cu mândri politicieni, așa-zișii oameni de cultură din județ…