Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Mercedes a livrat Primăriei Târgovişte primul autobuz hibrid din cele 28 cumpărate

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a prezentat, astăzi – 3 decembrie 2020, în fața mass-media și a echipei de conducere a Consiliului Județean Dâmboviţa, autobuzul Mercedes Benz Citaro Hybrid cu care vor fi înlocuite mijloacele de transport public care circulă astăzi pe străzile orașului. Vorbim de două proiecte, în valoare de aproximativ 173 de milioane de lei, implementate în cea mai mare parte cu fonduri europene nerambursabile.

Autobuzul livrat ieri către Servicii Publice Municipale, societate înființată de Primăria Târgoviște, va fi utilizat în special pentru ca personalul să se familiarizeze cu dotările. Celelalte 27 de autobuze Mercedes vor ajunge la Târgoviște până cel târziu la jumătatea lunii martie 2021.

„Este o diferență de la cer la pământ între actualele autobuze pe care le avem în circulație și autobuzul Mercedes Benz Citaro Hybrid, care oferă condiții de siguranță, confort și este autobuzul care circulă astăzi pe străzile din Madrid, în marile orașe din Germania. Este, într-adevăr, o schimbare radicală în bine pe ceea ce înseamnă transportul public în comun din municipiul Târgoviște.

În afara celor 28 de autobuze, mai avem încă 12 autobuze în licitație în acest moment. De asemenea, foarte curând, probabil în prima parte a anului viitor, vor începe lucrările de construcție a depoului de la Complexul Turistic de Natație, a celor două stații de capăt, una în această zonă, cealaltă la intrarea în municipiul Târgoviște lângă Oțelinox. Totodată, vor fi reabilitate bulevardele Mircea cel Bătrân și Carol I, strada Gării, pasajul de lângă Pavcom. Toate acestea în cadrul unui proiect care mai cuprinde și reabilitarea stațiilor de traseu din municipiul Târgoviște.

Vom avea un transport public european, un transport public de natură să răspundă celor mai exigente cerințe. Este o abordare completă, plecând de la mijloacele de transport, stații, inclusiv depou, plus reabilitarea principalelor coridoare de transport. Nu știu când municipiul Târgoviște s-a mai bucurat de o asemenea investiție pe zona de transport public”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât privește dotările autobuzelor Mercedes-Benz Citaro Hybrid, acestea sunt adaptate pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv cu buton pentru atenționarea șoferului și rampă pentru urcare-coborâre, au port usb pentru încărcarea gadget-urilor (telefoane, tablete, laptopuri etc.) lângă fiecare scaun, rețea de acces la internet, aer condiționat, camere de luat vederi, monitor led pe care vor fi afișate informații despre trafic, despre activitatea administrației publice locale, senzor de numărare a călătorilor și senzor care împiedică închiderea ușii în momentul în care o persoană este în raza de acțiune a acesteia etc.

„Confortul este unul deosebit. Este un autobuz special conceput pentru transportul public urban. Un autobuz de natură să ne permită să știm în orice moment câți oameni sunt în autobuz, dacă există sau nu întârzieri etc. Dincolo de ceea ce înseamnă reducerea consumului de combustibil, fiind vorba de autobuze hibrid, va fi favorizată reducerea costurilor și de acest sistem de management al traficului care ne va permite să ne dozăm cursele exact acolo unde este nevoie și la intervalele orare de care au nevoie târgoviștenii. Sunt autobuze foarte confortabile, nu sunt înghesuite”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița i-a cerut ministrului Transporturilor să nu abandoneze proiectul DN71, Bâldana-Târgoviște

Publicat

pe

Decizia actualilor guvernanți de a bloca cel mai important proiect de infrastructură rutieră al județului, modernizarea și lărgirea la patru benzi a DN71, proiect de care depinde dezvoltarea socio-economică actuală și pe viitor a Dâmboviței, a pus în mișcare conducerea administrativă a județului. Eliminarea acestui proiect din preocupările puterii PNL-USR-PLUS aduce mari deservicii cetățenilor din Dâmbovița, va face din acest teritoriu, situat la 80 de kilometri de Capitală, un loc neatractiv pentru investitori, pentru dezvoltarea turismul montan dâmbovițean.

Ieri, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, membru USR-PLUS, având ca temă tocmai situația de criză generată de acest blocaj inadmisibil. Șeful administrației județului Dâmbovița a solicitat ministrului de resort deblocarea procedurilor privind contractarea lucrărilor de execuție pentru modernizarea la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana-Târgoviște, și la două benzi a sectorului Târgoviște-Sinaia. A punctat Corneliu Ștefan faptul că acest proiect este matur din punct de vedere tehnic și economic. De asemenea, a susținut și realizarea și implementarea unui proiect complementar modernizării DN71, cu profil de drum expres între Târgoviște-Tărtășești, ca variantă de ocolire pentru localitățile de pe traseu, dar care să nu excludă continuarea proiectului DN71, Bâldana Târgoviște.

Președintele Corneliu Ștefan i-a adus la cunoștință ministrului Transporturilor faptul că deja a fost aprobată hotărârea nr. 15 din 21.12.2020, privind inițierea procedurilor legale de constituire a unui parteneriat între județul Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru implementarea unor obiective de investiții. Consiliul Judeţean Dâmbovița a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere asocierea într-un parteneriat care să ducă la implementarea rapidă a acestui proiect vital pentru economia și viața socială a județului Dâmbovița.

Urmare a dialogului purtat ieri între ministrul Cătălin Drulă și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, astăzi mai marii Ministerulului Transporturilor au solicitat documente suplimentare pentru proiectele propuse de Corneliu Ștefan. Președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa este decis să lupte în continuare pentru realizarea proiectului de modernizare a DN 71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia. Se vor căuta toate soluțiile viabile pentru a debloca această importantă investiție.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Baza sportivă de la Colegiul Constantin Carabella Târgovişte este gata

Publicat

pe

Cavalcada investiţională demarată de administraţia publică locală în municipiul Târgovişte continuă şi anul acesta cu destulă amploare, deşi situaţia socio-economică generată de pandemia de coronavirus nu este una tocmai permisivă cu implementarea proiectelor de interes comunitar. Echipa condusă de primarul Cristian Daniel Stan nu are de gând să cedeze. Vrea să ducă la capăt toate obiectivele aflate în curs de execuţie, ba chiar să pornească alte proiecte benefice pentru târgovişteni.

Astăzi – 19 ianuarie 2021, a fost inaugurată, fără fast, fără binecunoscuta panglică tricoloră, sală de sport de la Colegiul Constantin Carabella din Târgovişte. De fapt, aşa cum a subliniat edilul municipiului, vorbim despre un adevărat complex sportiv, alcătuit din imobilul care adăposteşte sala de sport, de circa 1.000 mp, şi toate dotările aferente – vestiare, grupuri sanitare, diferite anexe funcţionale, plus terenul exterior dedicat unor activităţi sportive multiple.

După zeci de ani de provizorat, de efectuare a orelor de educaţie fizică în condiţii improprii, prin spaţii neadecvate, ca de pildă cantina sau într-o sală de clasă, Colegiul Constantin Carabella dispune acum de o bază sportivă ultramodernă, pentru realizarea căreia Primăria Târgovişte a investit 3 milioane de lei.

La momentul de deschidere, alături de edilul Cristian Daniel Stan, s-au aflat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ştefan, city managerul Gabriel Boriga, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi directorul Colegiului Constantin Carabella – prof. Corneliu Stoicescu.

Primarul Cristian Daniel Stan a mai vorbit astăzi şi despre celelalte investiţii în domeniul educaţional aflate în curs de derulare sau aproape de finalizare din municipiul Târgovişte. Şcoala Mihai Viteazul din microraionul 9 – proiect grandios, aproape unic la nivel naţional prin valoare și desfăşurare, implementat prin fonduri europene. Edilul municipiului vrea ca, în data de 8 februarie, când se preconizează că elevii se vor întoarce fizic la şcoală, unitatea de învăţământ, reabilitată, extinsă, modernizată şi dotată să fie pregătită să îi primească în condiţii de studiu și confort excelente.

Tot în microraionul 9, administraţia locală mai are în lucru, într-un stadiu avansat de reabilitare, extindere şi modernizare, Grădiniţa „Rază de soare”. De asemenea, în imediata apropiere, continuă lucrările de execuţie la Creşa nr. 8.

Corneliu Ştefan, preşedintele CJ Dâmboviţa, a felicitat autorităţile locale pentru eforturile depuse pentru finalizarea sălii de sport de la Colegiul Constantin Carabella, pentru tot ceea ce s-a înfăptuit în municipiul Târgovişte în domeniul socio-educativ.

„Astfel de practici le vom dezvolta în toate localităţile din judeţul Dâmboviţa. Prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală, vom materializa cât mai multe baze sportive şi săli de sport. Ne dorim să existe în fiecare localitate din judeţ cel puţin câte o bază sportivă de nivelul celei de aici, de la Colegiul Carabella”, a precizat Corneliu Ştefan.

Şeful administraţiei judeţene i-a asigurat pe reprezentanţii municipalităţii că îi va sprijini în toate proiectele pe care le vor derula pentru comunitatea locală.

Directorul Corneliu Stoicescu a mulţumit primarului Cristian Daniel Stan, echipei sale, pentru implicarea în materializarea acestui proiect care readuce normalitatea, pune capăt unor improvizaţii care s-au perpetuat ani de zile, iar elevii şcolii pot beneficia acum de condiţii moderne pentru orele de educaţie fizică dar şi pentru practicarea unor activităţi sportive de sală.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!