Conectați-vă cu noi

ALEGERI

PSD Dâmbovița mizează pe șase mandate de parlamentar la alegerile de duminică

Publicat

pe

Partidul Social Democrat a dovedit până acum, comparativ cu alte formaţiuni care au apărut şi s-au stins pe scena politică din România, că este bine organizat, că dispune de resurse umane, are proiecte şi programe bine gândite de la care nu prea s-a abătut în ultimii 20 de ani.

Astăzi, în ultima conferinţă de presă dinaintea scrutinului electoral de duminică – 6 decembrie, preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a ieşit în faţa presei, în faţa cetăţenilor din judeţ, cu toţi candidaţii pentru alegerile parlamentare. A fost prezent şi a avut un discurs mobilizator şi Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte şi secretar executiv al organizaţiei.

Echipa PSD Dâmboviţa a marşat pe rosturile esenţiale ale politicii adevărate, adică pe aplecare asupra problemelor românilor, asupra proiectelor şi programelor pe care vor să le implementeze cu scopul de a contribui la dezvoltarea economică şi socială a ţării, la prosperitatea tuturor românilor. Ca şi în campania pentru alegerile locale, mesajele social-democraţilor către electorat au fost pozitive, de a prezenta dâmboviţenilor ceea ce propun şi sunt hotărâţi să ducă la capăt.

Primul la cuvânt a fost vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Radu Popa, locul trei pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor. Popa a spus că astăzi se încheie, de fapt, un ciclu al alegerilor, se intră într-o nouă etapă politică, aceea de a guverna sau a urmări actul guverării. Radu Popa a mulţumit dâmboviţenilor pentru faptul că i-au primit şi i-au ascultat. Viitorul deputat PSD i-a asigurat pe cetăţeni că reprezenţanţii social-democraţi le-au receptat toate păsurile, toate necazurile, suferinţele, opiniile şi gândurile şi că pe 6 decembrie vor face dreptate.

„Duminică este ziua în care vom scrie istorie. A fost un îndemn al nostru în campania internă care se va împlini pe 6 decembrie”.

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa nu a putut să treacă cu vederea momentul 1 Decembrie – Ziua Naţională a Românie, când, la Bucureşti, preşedintele ţarii, Klaus Iohannis, s-a dat într-un spectacol trist, nepermis într-un stat cu adevărat democratic, care respectă trecutul şi valorile neamului străbun.

„Vom repara şi marea nedreptate de la Arcul de Triumf. Acolo este locul în care icoanele înaintaşilor noştri ne strigă şi ne cheamă să facem dreptate. Este un spaţiu simbolic al triumfului Armatei Române, victorioase împotriva duşmanului german. Este arcul moral al istoriei noastre. Am văzut cu toţii, zilele trecute, un pupitru aşezat în batjocură. Pupitrul nu a vorbit nimic despre înaintaşii noştri, despre soldaţii români victorioşi. Despre ţăranii români care au făcut istorie la 1 Decembrie 1918. Despre preoţii români care au făcut istorie la 1 Decembrie 1918. Nu a vorbit nimic despre Regina Maria, ale cărei pledoarii pentru Unire la Conferinţa de Pace de la Paris au împins lucrurile spre un deznodământ fericit. Nu a vorbit nimic despre Coroana care a făcut istorie. În locul acela nu şi-a permis nici Ceauşescu să se aşeze. În locul acela, au trecut soldaţii românii victorioşi şi Măria Sa Regele, atunci când a plecat spre eternitate”, a declarat candidatul PSD Radu Popa.

A urmat la cuvânt senatorul Ionuţ Vulpescu, primul pe lista de candidaţi pentru Camera Deptuţilor din partea PSD Dâmboviţa. Fostul ministru al Culturii a făcut o analiză a guvernării liberale, a nepăsării faţă de viaţa românilor simpli, care suferă constrânşi de lipsuri, de împrejurările nefaste create de pandemia de coronavirus.

„A guvernat PNL şi pentru bolnavii care stau pe jos pe coridoarele spitalelor şi care împart saloanele cu păsările cerului? A guvernat PNL pentru viaţă, pentru demnitatea umană şi nu pentru instrumentalizarea ei în scopuri exclusiv electorale? De mai bine de un an, auzim un lung şir de promisiuni liberale în spatele cărora se află doar haos administrativ, incompetenţă, aroganţă şi dispreţ faţă de cetăţean. Am mers în aceste săptâmâni de campanie alături de colegii mei în toate oraşele, comunele şi satele din judeţul Dâmboviţa. Am verificat în ce măsură sunt receptate mesajele noastre, soluţiile noastre pentru problemele lor. Politicianul nu poate trăi doar în bula lui de internet. Iar guvernarea pe Facebook nu poate fi o soluţie pentru niciuna dintre crizele iscate de această pandemie. Live-urile de campanie nu prea mai ating pe nimeni. Adevăratele live-uri sunt cele din spitale, acolo unde ne este tot mai groază să privim. PSD este conştient că greul abia începe, că după criza sanitară, se suprapun criza economică şi cea socială care vor fi mult mai grave, prin consecinţe, decât criza sanitară”, a precizat Ionuţ Vulpescu.

Demnitarul social-democrat a vorbit despre cultură, despre rolul acesteia în dezvoltarea judeţului, prin valorificarea moştenirii culturale şi istorice, care poate genera locuri de muncă bine plătite cu o valoare adăugată mare. Este un model care, spune Vulpescu, poate beneficia de pe urma revoluţiei tehnologice în curs, care foloseşte noile tehnologii şi stimulează creativitatea.

„Actul cultural a avut întotdeauna şi o componentă economică. Cei care au ştiut să profite de asta au generat bunăstare şi au asigurat perenitatea actului cultural”.

Ionuţ Vulpescu i-a îndemnat pe dâmboviţeni să voteze duminică, 6 decembrie, cu discernământ şi responsabilitate.

„Să voteze pentru un viitor mai sigur şi mai stabil. Votul lor trebuie să însemne o lume în care a fi pacient înseamnă o şansă reală la vindecare, nu la uitare şi la moarte, o lume în care şcolile nu sunt o anexă, ci o instituţie centrală”.

Cristian Daniel Stan a avut un discurs combativ, de fapt, a spus de la început că va abandona tonul pozitiv şi va adopta critica şi atacul cu dovezi concludente, cu probe limpezi vărsate asupra guvernanţilor liberali care au uitat că municipiul Târgovişte este totuşi în România, este locuit de români şi are nevoie de fonduri pentru continuarea unor proiecte de dezvoltare. Edilul minicipiului Târgovişte a atras atenţia că un proiect de 7 milioane de euro este pus în pericol din cauza birocraţiei şi indiferenţei guvernamentale liberale. Este vorba de o investiţie care vizează construirea unui bloc de locuinţe sociale, construirea unei creşe şi a unei grădiniţe.

„Este inadmisibil ca o cerere de finanţare să se afle în etapa de analiză a conformităţii administrative, în prima etapă, de 130 de zile”, a mărturisit Cristian Daniel Stan.

Primarul Târgoviştei a precizat că tot ce s-a vorbit, tot ceea ce s-a promis vinerea trecută în centrul oraşului, la vizita premierului liberal Orban, nu a fost decât o spoială electorală, fără fundament şi fără conectare la realitate. A mai dezvăluit edilul că, până acum, nici la COS nu s-au produs schimbările mult trâmbiţate de liberali. Statul nu a preluat niciun activ de la Combinat. Şomajul tehnic este plătit în continuare de acţionarul rus. Indiferent de ceea ce spune premierul, în momentul acesta, perspectiva nu este una favorabilă, în contextul în care Guvernului nu i-a convenit raportul de evaluare al activelor. Şi, ca urmare, nu a fost semnat procesul verbal de predare-primire .

„Mi-e greu să cred că,după 6 decembrie, actuala putere, dacă va mai rămâne, eu sper să nu mai rămână, va mai fi preocupată în vreun fel de Combinatul de Oţeluri Speciale sau de alte subiecte importante pentru târgovişteni, pentru dâmboviţeni.”

Preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, senatorul Titus Corlăţean, a spus că ziua de astăzi reprezintă un moment al evaluării campaniei electorale, se trag concluziile. Dâmboviţenii trebuie să iasă la vot pe 6 decembrie. Preşedintele executiv al PSD este ferm convins că social-democraţii vor câştiga alegerile, şi în Dâmboviţa, şi la nivel naţional.

„Suntem singurul partid politic relevant din România angajat în această competiţie electorală care nu are penali pe listele de candidaţi pe care îi prezintă pentru aceste alegeri. Nu este şi cazul PNL-ului, cu şapte cazuri, înregistrate şi comunicate public, de penali, de oameni cu condamnări definitive sau în prima instanţă. Este de asemenea şi cazul foarte clar al USR PLUS care este condus de preşedintele Dan Barna, un penal anchetat de structurile europene şi naţionale pentru fraudă de fonduri europene. PSD are nu doar o echipă de oameni profesionişti, are un program de guvernare foarte solid, pe care l-a elaborat cu specialiştii partidului, pe care l-am prezentat public şi care conţine soluţii concrete pentru urgenţele pe termen scurt şi pentru viziunea de dezvoltare a României, de relansare a României pe termen mediu şi lung. Avem soluţii atât pentru gestionarea pandemiei, avem un plan de măsuri anticovid. Avem soluţii pentru mediul economic, pentru capitalul românesc, pentru firmele româneşti atât de greu lovite şi încercate, nu numai de pandemie ci şi de guvernarea Iohannis-Orban-PNL”, a declarat Titus Corlăţean.

PSD, a mai precizat viitorul senator, are deja pregătite cinci soluţii de ieşire din acest coşmar economico-sanitar. Este vorba de testarea extinsă, pe care specialiştii partidului şi nu numai ei o susţin, şcoli deschise, pieţe deschise, sprijin pentru firmele româneşti, pentru capitalul românesc, protejarea locurilor de muncă.

Ultimul la cuvânt a fost preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan – liderul PSD Dâmboviţa. Discurs echilibrat, calm şi sincer. A mărturisit Corneliu Ştefan că, din punctul său de vedere, această campanie electorală a fost cea mai grea din ultimii 20 de ani. Dificultăţi generate de pandemie, de restricţii, de comunicarea deficitară, de interacţiunea cu cetăţeanul, de barierele puse de cei aflaţi la guvernare. Liderul social-democrat a mulţumit dâmboviţenilor pentru faptul că la alegerile locale au votat PSD și pentru că în această campanie au avut timpul şi răbdarea să îi asculte. Corneliu Ştefan a mai spus că, în aceste 30 de zile de campanie, PSD a luptat în judeţ cu o alianţă a Dreptei Unite, cu PNL, cu USR şi cu PRO România, „partid care până mai ieri urla peste tot că este singurul care face opoziţie. Nu. PRO România stă umăr la umăr cu PNL şi USR, de la nivel naţional unde liderul PRO România iese din sediul PNL din Modrogan, până aici în Dâmboviţa, unde alianţele PNL-USR-PRO România merg şnur în fiecare consiliu local. Dau şi câteva exemple. La Moreni, alianţa PNL-PER-PRO România, viceprimar de la PRO România. La Târgovişte, PNL-PRO România-USR votează împreună împotriva proiectelor pe care primarul municipiului Târgovişte le lansează pentru târgovişteni. La Pucheni, PRO România a obţinut postul de viceprimar şi, cot la cot cu cei de la PNL, votează împotriva tuturor proiectelor noastre din Consiliul Local. La Dobra, PNL-PMP-PRO România. Exemplele pot continua. Consiliul Judeţean Dâmboviţa, de la simplul vot pentru orice proiect, până la alegerea vicepreşedinţilor, când PRO România a avut candidat pentru un vicepreşedinte şi a fost votat de PNL.

Singurul partid din judeţul Dâmboviţa care se gândeşte la dâmboviţeni, şi am demonstrat acest lucru, concret, cu proiecte, cu acţiuni, este Partidul Social Demnocrat. Ne batem cu PNL şi cu o alianţă USR PLUS care nu a făcut nimic pentru cetăţenii acestei ţări, nu a făcut nimic pentru Dâmboviţa”, a precizat, dur, sigur pe vorbe, Corneliu Ştefan.

A mai reamintit preşedintele Consiliului Judeţean celor care acum, în campanie, au venit să se laude cu anumite proiecte, că acestea au fost conturate şi pornite de PSD când se afla la guvernare.

„Parlamentarii PSD au muncit, au făcut nenumărate demersuri şi intervenţii pentru realizarea DN 71. Şansa noastră a fost când PSD s-a aflat la guvernare şi, cu sprijinul parlamentarilor noştri, acest drum a fost introdus la finanţare. Este greu pentru anumiţi candidaţi de astăzi să îşi aducă aminte de acea perioadă”, a mai spus liderul PSD.

Corneliu Ştefan a demontat bucuţică cu bucăţică mecanismul prin care PNL s-a lăudat cu proiectele altora, numindu-i doar tăietori de panglici pe munca altora. Preşedintele CJD, social-democratul Corneliu Ştefan, i-a îndemnat pe dâmboviţeni să voteze PSD pentru că acest partid este singurul care se luptă cu PNL-USR şi PRO România.

„PSD este singura formaţiune care se va lupta în viitorul Parlament pentru binele românilor. Şi, nu în ultimul rând, PSD a demonstrat că s-a bătut mereu pentru români, pentru dâmboviţeni, când a fost la guvernare”.

Liderul PSD Dâmboviţa, la finalul întâlnirii şi discursului său, a mai făcut o mărturisire. PSD va câştiga alegerile la nivel naţional şi în Dâmboviţa.

„După 6 decembrie vom avea o singură grijă, de a reporni România, de a reporni economia ţării, de a dezvolta toate comunităţile locale”.

Corneliu Ştefan a mai spus că, în urma unui sondaj comandat de organizaţie, a reieşit foarte clar că PSD va câştiga alegerile în Dâmboviţa cu un scor remarcabil. A dezvăluit preşedintele PSD Dâmbovița că doar trei partide vor face pragul electoral, iar al patrulea este la limită. PSD va adjudeca, conform celor spuse de Corneliu Ştefan, jumătate plus unu din numărul de mandate de parlamentari.

„Avem cei mai puternici candidaţi pentru Senat şi pentru Camera Deputaţilor. Avem cele mai puternice liste, aveam cea mai puternică echipă, singura care este decisă să dezvolte comunităţile locale într-o guvernare locală şi naţională”.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmbovița. Cod Mandatar Financiar: 11200020

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!