Connect with us

ALEGERI

PRO România reclamă încălcării ale legii în derularea procesului electoral în județul Dâmbovița

Publicat

pe

Partidul Pro România constată că în județul Dâmbovița procesul electoral se desfăsoară cu încalcarea prevederilor legale, astfel:
– S-au constatat nereguli în privința ștampilei cu inscripția ”Votat”, care a fost înmânată alegătorilor de către reprezentanții partidelor politice, nu de către președintele secției de votare, așa cum prevede art. 84, alin. 4 din Legea 208/2015.
– La o secție de votare din localitatea Dragodana a fost lăsat să voteze un cetățean cu domiciliul în București și reședința în județul Olt, încălcându-se prevederile art. 84, alin. 1 din Legea 208/2015.
– În mai multe secții de votare procesele verbale au fost semnate de către unii dintre membrii Biroului Electoral ”în alb”, iar președinții secțiilor au refuzat ca acestea să fie înlocuite cu alte procese verbale nesemnate, încălcându-se astfel prevederile art. 93, alin. 1 și 3 , cu privire la consemnarea rezultatelor votării și semnarea proceselor verbale după consemnarea rezultatelor.

Partidul PRO România a formulat întâmpinări și contestații și a sesizat Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 16 Dâmbovița pentru soluționarea, conform legii, a acestor nereguli.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT