Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Forță, seriozitate, profesionalism, atuurile unei companii care cucerește țara

Publicat

pe

Foto arhivă

Supercom SA demonstrează, de la an la an, că este o companie de elită pentru care profesionalismul, responsabilitatea şi respectul faţă de partenerii de afaceri, faţă de cetăţeni până la urmă, beneficiarii direcţi ai serviciilor pe care le asigură, sunt literă de lege.

Dovadă a profesionalismului este că tot mai multe unităţi administrativ-teritoriale din ţară doresc să încheie contracte cu acest colos pentru colectarea şi transportul deşurilor, pentru asigurarea unor activităţi de salubrizare stradală sau de efecturare a unor lucrări sezoniere tip deszăpezire.

Supercom SA a câştigat o suită de licitaţii, în valoare de 347,5 milioane de lei, în judeţul Cluj. Astfel, societatea se va ocupa de asigurarea curăţeniei stradale şi de deszăpezire în municipiului Cluj Napoca şi în alte 37 de localităţi din zonele oraşelor Turda, Câmpia Turzii, Gherla şi Dej. Compania a anunţat că va fi o colaborare serioasă şi responsabilă cu Primăria Cluj Napoca şi cu Consiliul Judeţean Cluj. Supercom dispune de o flotă de autovehicule speciale, dotate corespunzător, cât şi de echipamentele tehnice necesare.

În activitatea pe care Supercom SA o va desfăşura în Cluj vor activa peste 500 de angajaţi. Contractul cu Sectorul 1 al municipiului Cluj Napoca va intra în vigoare în data de 1 martie 2021 şi are o valabilitate de 5 ani. Practic, Supercom se va ocupa de salubrizarea a 350 de străzi din cartierele Mănăştur, Zorilor, Plopilor, Dâmbu Rotund, Gruia, Grigorescu, dar şi o parte din zona centrală a municipiului.

Primarul de la Cluj Napoca, Emil Boc, a vrut musai să înceapă colaborarea cu Supercom SA, nemulţumit fiind de activitatea prestată de firmele Rosal şi Branter. Cele două societăţi au fost atenţionate încă de anul trecut de către administraţia publică locală că vor fi sancţionate pentru faptul că nu s-au aprovizionat aşa cum trebuie cu material antiderapant. De precizat că Rosal, care este scoasă din cursă acum de autorităţile clujene pentru nerespectarea contractelor şi care are atâtea bube, ar fi dorit să vină în Dâmboviţa să se ocupe de colectarea şi transportul deşeurilor menajere.

„Nu sunt mulțumit. Am avut o ședință operativă pe tema deszăpezirii și 38 de utilaje sunt gata. În depozite sunt 1.850 de tone de sare și 50 de tone de clorură de calciu. Totuși, potrivit contractelor, Rosal trebuia să aibă 700 tone de sare și are numai 250. Brantner are 1.600 de tone, deci mai mult decât trebuie. La clorură de calciu, Rosal are 10 tone față de 100 cât trebuia să aibă, iar Brantner are 40 de tone față de 100 cât trebuia să aibă”, a declarat, anul trecut, cam în aceiaşi perioadă, primarul Emil Boc.

Colaborarea cu Consiliul Judeţean Cluj va începe la data de 2 aprilie 2021. Supercom va asigura colectarea şi transportul deşurilor din 37 de localităţi cu o populaţie de 230.000 de locuitori. Contractul se întinde pe o perioadă de 10 ani. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj este extrem de mulţumit de colaborarea pe care judeţul o va avea cu Supercom SA, o companie care dispune de resurse, de potenţial şi de experienţă vastă în acest domeniu extrem de sensibil – colectarea şi transportul deşeurilor menajare.

„Odată cu semnarea acestor contracte, intrăm într-o cu totul altă etapă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, o etapă mult mai eficientă, mai prietenoasă cu mediul și, cel mai important, în care costurile aferente acestor servicii scad semnificativ pentru clujeni”, a declşarat Alin Tișe – președintele Consiliului Județean Cluj.

Ca urmare a semnării acestui contract, cetăţenii din Turda, Câmpia Turzii, Dej şi din cele 32 de comune limitrofe vor plăti pentru serviciile de colectare şi transport al deşeuriilor tarife mult mai mici decât cele actuale.

„Suntem unul dintre cei mai mari operatori din România şi avem nu doar o obligaţie de business, ci şi o obligaţie faţă de cetăţeni, de a investi constant în echipamente şi utilaje care ne asigură îmbunătăţirea activităţii. Misiunea noastră este de a oferi servicii de salubritate la cele mai înalte standarde europene,” a declarat Ilie Ionel Ciuclea – preşedinte al Supercom SA.

ACTUALITATE

Dâmbovița: 83 de unități de învățământ în scenariul roșu și 144 în scenariul galben

Publicat

pe

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a aprobat, astăzi – 5 martie 2021, noile scenarii de funcționare pentru unitățile de învățământ din județ, aplicabile începând cu data de 8 martie.

Astfel, în 274 de școli și grădinițe, copiii merg la clase, în 144 se aplică scenariul galben (sunt prezenți în clasă preșcolarii, elevii de I-IV și cei din anii terminali) și 83 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu (sunt prezenți la clasă preșcolarii și elevii de I-IV).

În continuare, învață exclusiv online copiii din localitățile aflate în carantină, respectiv Pucheni (până în data de 11 martie) și Lucieni (până în data de 10 martie).

Vezi aici lista școlilor pe scenarii de funcționare

Cât privește infectarea cu noul coronavirus în rândul elevilor, profesorilor și personalului auxiliar, situația se prezintă astfel:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgul Primăverii la Gura Ocniței

Publicat

pe

Astăzi, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan și deputatul PSD de Dâmbovița Ionuț Vulpescu s-au aflat la Gura Ocniței, unde localnicii, iubitori de tradiție și de frumos, au vrut să cinstească românește venirea primăverii, anotimpul primenirii naturii și a sufletului.

Manifestarea, la care au fost expuse, pentru a fi admirate dar și achiziționate, o serie de obiecte de decor confecționate manual de copii, sub îndrumarea meșterilor, s-a desfășurat într-un cadru restrâns din cauza pandemiei de coronavirus. Elevii școlilor din comună au susținut și un scurt program artistic. Evident, la costumul popular a trebuit să fie adăugat elementul mască de protecție.

„Atelierele de lucru, dar și expozițiile cu vânzare sunt ocazii prin care lucrurile frumoase create de meșterii populari duc mai departe spiritul satului românesc și obiceiurile primei săptămâni din Luna lui Mărțișor.

Respectând normele de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, a fost o adevărată plăcere ca, alături de cetățenii comunei, să asistăm la programele artistice puse în scenă de invitații Târgului de Primăvară.

Sper ca anul viitor să putem participa în număr mult mai mare la astfel de activități, mai ales că tradițiile noastre trebuie duse mai departe”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!