Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are pregătită flotă de intervenție pentru deszăpezire

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a intrat din plin în atribuţiile care îi revin ca şef al administraţiei publice judeţene. Corneliu Ştefan inspectează, în aceste zile de început de iarnă, bazele SC LDP SA, unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean, pentru a vedea cât sunt de pregătite pentru intervenţia în cazul în care schimbările brusce de vreme ar putea să afecteze traficul pe drumurile publice din judeţ. Ieri – 14 decembrie 2020, preşedintele Corneliu Ştefan s-a aflat la subunitatea LDP de la Comişani.

„Am mers la una din cele șase baze ale Consiliului Județean Dâmbovița pregătite să intervină pentru deszăpezirea drumurilor județene. Utilajele și echipamentele SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița, direcție care aparține Consiliului, sunt gata să intervină pe drumurile județului acolo unde circulația se desfășoară în condiții specifice sezonului rece. Materialele antiderapante sunt și ele asigurate. I-am cerut directorului general al SC LDP SA, Andi-Constantin Radu, să fie pregătit, în orice moment, să acționeze astfel încât drumurile să nu fie blocate de posibilele căderi de zăpadă sau de formarea poleiului.

La munte, în acest week-end, s-a intervenit pentru deszăpezirea tronsoanelor DJ 713 de la km 6 până la Zănoaga și pe DJ 714 până la Dichiu, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Îi asigur pe dâmbovițeni că voi depune toate eforturile necesare pentru ca, în acestă iarnă, să se circule în condiții de siguranță pe toate drumurile județene”, a precizat Corneliu Ştefan – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovișteanul Iulian Mareș a fost numit administrator public al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița

Publicat

pe

Iulian Mareș, președintele Asociației Balkan Development Support, a fost numit, astăzi – 15 octombrie 2021, city-manager al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița, cunoscut mai degrabă ca localitatea unde se filmează serialul „Las Fierbinți”.

„Este o provocare pe care am acceptat-o având convingerea că voi putea contribui mai mult decât am putut până acum la dezvoltarea unei comunități în care am venit în urmă cu șase ani, orașul Fierbinți-Târg, din județul Ialomița.

În situația mea profesională și cea personală, voi fi în continuare conectat în mod natural de alte două orașe, București și Târgoviște, mult mai mari și mai dezvoltate. Le voi lua ca reper.

Adresez mulțumiri sincere domnului primar Iusein Iuksel pentru mandatul de încredere acordat. Consider că putem construi împreună o echipă performantă, care să includă suporteri ai proiectelor noastre viitoare, de aici și din multe alte părți ale țării și nu numai.

Fierbinți-Târg trebuie să devină oraș în adevăratul sens al cuvântului, iar pentru asta trebuie să fie deschis la parteneriate interne si externe”, spune proaspătul administrator public al orașului Fierbinți-Târg.

Iulian Mareș are 42 de ani și este de fel din Târgoviște. A învățat la Colegiul Constantin Carabella Târgoviște, apoi și-a continuat studiile la Universitatea din București, promoția 2003. Este jurnalist și absolvent de științe politice.

În ultimii 2 ani, a fost implicat în numeroase proiecte de dezvoltare în orașul Fierbinți-Târg. De asemenea, a păstrat legătura și cu factorii de decizie din județul natal. Spre exemplu, în luna iunie 2021, Iulian Mareș a organizat o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, cu care a dezbătut perspectiva ca un fond internațional de investiții, specializat în agricultură și industrie alimentară, să realizeze un astfel de proiect în județul Dâmbovița, cu aport de expertiză din partea unor companii olandeze.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT