Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a finanţat două investiţii importante în nordul judeţului

Publicat

pe

Chiar dacă sărbătorile bat la ușă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița se află la datorie, urmărind cu maximă atenție derularea unor investiții de interes județean, dar și participând la inaugurarea unor obiective care au un rol important în dezvoltarea socio-economică a Dâmboviței.

Astăzi – 23 decembrie 2020, Corneliu Ștefan a mers în zona de nord a județului, pe teritoriul comunei Moroeni, împreună cu vicepreședinta CJD – Luciana Cristea şi alți reprezentanți din cadrul instituției. Șeful administrației județene a participat, alături de primarul localității – Laurenţiu Moraru, la inaugurarea podului peste pârâul Răteiu, obiectiv de infrastructură absolut necesar pentru desfășurarea activității economice intense din acest perimetru montan. Investiția, în valoare de 3,7 milioane de lei, suportată de Consiliul Județean – 2,2 milioane lei și HeidelbergCement Fieni – 1,5 milioane lei, reprezintă singura cale de acces a mijloacelor de transport rutier către cariera de calcar de la Lespezi, locul de unde se extrage material pentru fabrica de ciment din Fieni care aparține concernului austriac.

„Cu ajutorul noului pod, angajații Heidelberg au asigurat acum drum liber către Lespezi în cele mai bune condiții. La finalul acestei investiții, vă pot spune că s-au realizat următorele lucrări: amenjare albia pârâului Răteiu; ziduri de sprijinire; coloane forate; structură tablier; trotuare și parapet; infrastructură și suprastructură rampe. Execuția acestei lucrări demonstrează că noi, reprezentanții CJ Dâmbovița, suntem un partener de încredere. Ca președinte al Consiliului Județean voi fi deschis, în permanență, colaborării și parteneriatelor pentru dezvoltarea județului nostru”, a precizat Corneliu Ștefan.

Tot astăzi, Corneliu Ștefan a urcat şi spre stațiunea turistică Padina-Peștera. În această zonă funcționează Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița. Președintele Corneliu Ștefan si vicepreședinta Luciana Cristea au vrut să vadă baza tehnică a centrului, modul în care sunt pregătiți să intervină în caz de necesitate echipele de salvamontiști, mai ales în această perioadă de sărbători, când afluxul de turiști este mult mai mare. Pentru o bună desfășurarea a activităților specifice, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat 195.000 de lei pentru achiziționarea unor materiale și tehnică medicală absolut necesare în vederea derulării unor misiuni de salvare la care participă membri echipei Salvamont.

„Printre echipamentele necesare, care pot face diferența dintre viață și moarte în intervențiile viitoare ale salvamontiștilor dâmbovițeni, se regăsesc: un defibrilator automat și un aspirator de secreție în valoare de peste 9.200 lei. Pentru a scurta timpii de preluare a turiștilor aflați în dificultate, echipele de salvatori au primit în dotare și un snowmobil în valoare de aproximativ 77.000 lei. De asemenea, au mai fost achiziționate un plafon și parbriz pentru Side by Side Vehicle, canapea pentru 2 persoane snowmobil, 2 rucsaci pentru intervenția la avalanșă”, se precizează într-un comunicat remis de către CJ Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan a spus că noile elemente intrate în dotarea Salvamont Dâmbovița vor face posibilă desfășurarea activității serviciului la standarde de calitate. Șeful administrației județene îi asigură pe iubitorii muntelui că salvamontiștii dâmbovițeni sunt pregătiți în permanență să intervină dacă situația o impune. Echipele specializate dispun de tot ceea ce este necesar în acțiunile de salvare montană.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Noul parc din orașul Titu a prins contur. Punctul forte: amfiteatrul

Publicat

pe

În această perioadă, se derulează în orașul Titu, din județul Dâmbovița, ample lucrări de extindere a spațiilor verzi, mai precis un parc. Proiectul, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, este implementat cu fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale.

Investiția vizează o suprafață de 30.235 mp și cuprinde: gradene, gazon, arbori și arbuști, flori, pergole, plante agățătoare, garduri vii, mobilier urban, alei, sisteme de iluminat public, parcare și instalații de irigare.

Principala atracție a parcului va fi amfiteatrul a cărui scenă este proiectată pentru a găzdui spectacole și diverse activități formale și informale pe timp de vară, iar în timpul iernii va fi transformată în patinoar în aer liber.

De asemenea, va fi construită o fântână arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și vor fi montate jardiniere cu locuri de ședere ce vor fi plantate cu exemplare de arbore de mătase, ale cărui flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 18 august 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 18.08.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordurilor de colaborare încheiate între A.J.V.P.S. Dâmbovița – gestionar Fond Cinegetic și Consiliul Local Voinești, cu privire la fondul cinegetic aflat pe proprietatea UAT Voinești;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea suspendării activității școlare, pentru anul 2022 – 2023, în unitățile de învățământ: Școala Gimnazială Gemenea Brătulești, str. Principală nr. 356, Școala Primară Izvoarele, Școala Gimnazială Suduleni;
3. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare întocmit de expert evaluator ec. Balan Cristina Iuliana, pentru proprietățile imobiliare teren aferent Bloc 1 și teren situat între Blocul 1 și blocul 2 domeniu privat al UAT Voinești;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării unor imobile – cota parte teren aferent Bloc 1 și teren situat între Blocul 1 și blocul 2 domeniu privat al UAT Voinești;
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexei emise de ADI Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița cu nr. 15690 / 26.07.2022, pentru luna august 2022;
6. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT