Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a finanţat două investiţii importante în nordul judeţului

Publicat

pe

Chiar dacă sărbătorile bat la ușă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița se află la datorie, urmărind cu maximă atenție derularea unor investiții de interes județean, dar și participând la inaugurarea unor obiective care au un rol important în dezvoltarea socio-economică a Dâmboviței.

Astăzi – 23 decembrie 2020, Corneliu Ștefan a mers în zona de nord a județului, pe teritoriul comunei Moroeni, împreună cu vicepreședinta CJD – Luciana Cristea şi alți reprezentanți din cadrul instituției. Șeful administrației județene a participat, alături de primarul localității – Laurenţiu Moraru, la inaugurarea podului peste pârâul Răteiu, obiectiv de infrastructură absolut necesar pentru desfășurarea activității economice intense din acest perimetru montan. Investiția, în valoare de 3,7 milioane de lei, suportată de Consiliul Județean – 2,2 milioane lei și HeidelbergCement Fieni – 1,5 milioane lei, reprezintă singura cale de acces a mijloacelor de transport rutier către cariera de calcar de la Lespezi, locul de unde se extrage material pentru fabrica de ciment din Fieni care aparține concernului austriac.

„Cu ajutorul noului pod, angajații Heidelberg au asigurat acum drum liber către Lespezi în cele mai bune condiții. La finalul acestei investiții, vă pot spune că s-au realizat următorele lucrări: amenjare albia pârâului Răteiu; ziduri de sprijinire; coloane forate; structură tablier; trotuare și parapet; infrastructură și suprastructură rampe. Execuția acestei lucrări demonstrează că noi, reprezentanții CJ Dâmbovița, suntem un partener de încredere. Ca președinte al Consiliului Județean voi fi deschis, în permanență, colaborării și parteneriatelor pentru dezvoltarea județului nostru”, a precizat Corneliu Ștefan.

Tot astăzi, Corneliu Ștefan a urcat şi spre stațiunea turistică Padina-Peștera. În această zonă funcționează Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița. Președintele Corneliu Ștefan si vicepreședinta Luciana Cristea au vrut să vadă baza tehnică a centrului, modul în care sunt pregătiți să intervină în caz de necesitate echipele de salvamontiști, mai ales în această perioadă de sărbători, când afluxul de turiști este mult mai mare. Pentru o bună desfășurarea a activităților specifice, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat 195.000 de lei pentru achiziționarea unor materiale și tehnică medicală absolut necesare în vederea derulării unor misiuni de salvare la care participă membri echipei Salvamont.

„Printre echipamentele necesare, care pot face diferența dintre viață și moarte în intervențiile viitoare ale salvamontiștilor dâmbovițeni, se regăsesc: un defibrilator automat și un aspirator de secreție în valoare de peste 9.200 lei. Pentru a scurta timpii de preluare a turiștilor aflați în dificultate, echipele de salvatori au primit în dotare și un snowmobil în valoare de aproximativ 77.000 lei. De asemenea, au mai fost achiziționate un plafon și parbriz pentru Side by Side Vehicle, canapea pentru 2 persoane snowmobil, 2 rucsaci pentru intervenția la avalanșă”, se precizează într-un comunicat remis de către CJ Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan a spus că noile elemente intrate în dotarea Salvamont Dâmbovița vor face posibilă desfășurarea activității serviciului la standarde de calitate. Șeful administrației județene îi asigură pe iubitorii muntelui că salvamontiștii dâmbovițeni sunt pregătiți în permanență să intervină dacă situația o impune. Echipele specializate dispun de tot ceea ce este necesar în acțiunile de salvare montană.

ADMINISTRAŢIE

15 străzi din orașul Pucioasa vor fi asfaltate prin PJDL

Publicat

pe

Administrația de la Pucioasa intră în linie dreaptă cu un nou proiect privind modernizarea și reabilitarea drumurilor de interse local. După cum a precizat primarul Constantin Ana, proiectul tehnic este gata, avizele au fost obținute, autorizația de construire eliberată și, cel mai important, finanțarea este asigurată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan. Primăria a demarat deja procedurile de licitație pentru achiziția contractului de lucrări.

„Prin acest proiect, alte 15 străzi din mai multe zone ale orașului vor fi asfaltate. Practic, mai parcurgem încă o etapă în lupta noastră cu noroiul și cu disconfortul resimțit de cetățenii din zonele respective. Pentru încă o bună parte din cetățenii orașului așteptarea ia sfârșit”, a precizat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Sunt incluse în acest proiect următoarele străzi: Bella 3, Bella 5, Diaconești 2, Diaconești 3, Morilor Prelungire, Ion Creangă, Fructelor, Liliacului 1, Liliacului 2, Aleea Castanilor 1, Aleea Bujorului 1, Aleea Bujorului 2, Glodeni 9, Glodeni 13 și Luceafărului 2.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT