Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a finanţat două investiţii importante în nordul judeţului

Publicat

pe

Chiar dacă sărbătorile bat la ușă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița se află la datorie, urmărind cu maximă atenție derularea unor investiții de interes județean, dar și participând la inaugurarea unor obiective care au un rol important în dezvoltarea socio-economică a Dâmboviței.

Astăzi – 23 decembrie 2020, Corneliu Ștefan a mers în zona de nord a județului, pe teritoriul comunei Moroeni, împreună cu vicepreședinta CJD – Luciana Cristea şi alți reprezentanți din cadrul instituției. Șeful administrației județene a participat, alături de primarul localității – Laurenţiu Moraru, la inaugurarea podului peste pârâul Răteiu, obiectiv de infrastructură absolut necesar pentru desfășurarea activității economice intense din acest perimetru montan. Investiția, în valoare de 3,7 milioane de lei, suportată de Consiliul Județean – 2,2 milioane lei și HeidelbergCement Fieni – 1,5 milioane lei, reprezintă singura cale de acces a mijloacelor de transport rutier către cariera de calcar de la Lespezi, locul de unde se extrage material pentru fabrica de ciment din Fieni care aparține concernului austriac.

„Cu ajutorul noului pod, angajații Heidelberg au asigurat acum drum liber către Lespezi în cele mai bune condiții. La finalul acestei investiții, vă pot spune că s-au realizat următorele lucrări: amenjare albia pârâului Răteiu; ziduri de sprijinire; coloane forate; structură tablier; trotuare și parapet; infrastructură și suprastructură rampe. Execuția acestei lucrări demonstrează că noi, reprezentanții CJ Dâmbovița, suntem un partener de încredere. Ca președinte al Consiliului Județean voi fi deschis, în permanență, colaborării și parteneriatelor pentru dezvoltarea județului nostru”, a precizat Corneliu Ștefan.

Tot astăzi, Corneliu Ștefan a urcat şi spre stațiunea turistică Padina-Peștera. În această zonă funcționează Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița. Președintele Corneliu Ștefan si vicepreședinta Luciana Cristea au vrut să vadă baza tehnică a centrului, modul în care sunt pregătiți să intervină în caz de necesitate echipele de salvamontiști, mai ales în această perioadă de sărbători, când afluxul de turiști este mult mai mare. Pentru o bună desfășurarea a activităților specifice, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat 195.000 de lei pentru achiziționarea unor materiale și tehnică medicală absolut necesare în vederea derulării unor misiuni de salvare la care participă membri echipei Salvamont.

„Printre echipamentele necesare, care pot face diferența dintre viață și moarte în intervențiile viitoare ale salvamontiștilor dâmbovițeni, se regăsesc: un defibrilator automat și un aspirator de secreție în valoare de peste 9.200 lei. Pentru a scurta timpii de preluare a turiștilor aflați în dificultate, echipele de salvatori au primit în dotare și un snowmobil în valoare de aproximativ 77.000 lei. De asemenea, au mai fost achiziționate un plafon și parbriz pentru Side by Side Vehicle, canapea pentru 2 persoane snowmobil, 2 rucsaci pentru intervenția la avalanșă”, se precizează într-un comunicat remis de către CJ Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan a spus că noile elemente intrate în dotarea Salvamont Dâmbovița vor face posibilă desfășurarea activității serviciului la standarde de calitate. Șeful administrației județene îi asigură pe iubitorii muntelui că salvamontiștii dâmbovițeni sunt pregătiți în permanență să intervină dacă situația o impune. Echipele specializate dispun de tot ceea ce este necesar în acțiunile de salvare montană.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Investiții importante în localitățile din zona de sud a județului Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a efectuat astăzi, 12 aprilie 2021, o vizită de lucru pe șantierele din zona de sud a județului, pentru a se asigura că sunt respectate termenele asumate prin contract și că nu se face rabat de la calitate.

Prima oprire a fost la Mircea Vodă, pe DJ 722, unde se execută un pod în lungime de 23,5 m și parte carosabilă cu o lățime de 7,8 m. Investiția se ridicau la 1.824.331,44 lei. În acest moment, se execută infrastructura de susținere. A urmat, podul peste Sabar, pe DJ 401A, la Odobești, de asemenea, o investiție nouă a Consiliului Județean Dâmbovița, în valoare totală de 4.676.359,58 lei. Construcția are lungimea de 21 m și lățimea de 7,8 m, iar până în prezent au fost montate grinzile pe cele două culei și se lucrează la placa de suprabetonare a căii de acces.

„Pulsul activității nu se poate simți mai bine decât la fața locului. Astfel de vizite vor continua și în perioada următoare, deoarece îmi doresc să fiu aproape de edilii dâmbovițeni, de proiectele pe care aceștia le au în derulare, astfel încât să putem identifica nevoile tuturor localităților județului Dâmbovița”, a declarat Corneliu Ştefan.

Președintele CJ Dâmbovița a vizitat apoi mai multe obiective de investiții din comunele Sălcioara, Potlogi și Corbii Mari.

„În comuna Sălcioara, președintele Corneliu Ștefan a vrut să vadă cum decurg lucrările pe șantierele unde se construiesc școala cu clasele I-VIII, cu o capacitate de școlarizare de 235 locuri – investiție în valoare de 6.898.966,33 lei, finanțată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și realizată în proporție de 35%, și grădinița cu program normal din localitate, cu o capacitate de școlarizare de 80 locuri – în cadrul unui proiect cu valoarea de 2.597.355,78 lei, finanțat de Ministerul Educației, unitate realizată în proporție de 80%.


La Potlogi, președintele Corneliu Ștefan a putut vedea stadiul în care se află construcția grădiniței cu program normal, în cadrul unui proiect în valoare de 2.570.962,79 lei, iar la Corbii Mari, construcția grădiniței cu program normal Ungureni, investiție în valoare de 2.570.962,79 lei, ambele proiecte fiind finanțate în cadrul Programului „Construcții Grădinițe Regiunea Sud – Muntenia”, ce are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023 și care prevede construirea și dotarea cu mobilier a 60 de grădinițe la nivel la național. În aceeași comună (nota redacției: Potlogi), primăria derulează, prin Compania Națională de Investiții, proiectul „Sală de sport școlară, 102 locuri, în satul Pitaru”, ce se va finaliza în luna spetembrie a acestui an.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au urmărit modul cum se derulează lucrările în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare cultural-turistică a monumentului istoric Biserica Adormirii Maicii Domnului – Strâmbeanu din Satul Pitaru, comuna Potlogi”, în baza unui contract în valoare de 7.977.832,71 lei, prevăzut a se finaliza în luna septembrie a anului în curs, și lucrările de reabilitare a căminului cultural Vlăsceni, care se realizează în cadrul unui proiect AFIR (PNDR), cu o valoare de 1.466.250,59 lei.

Tot în comuna Corbii Mari, din rândul unităților din domeniul educațional, și construcția școlii cu clasele 0-VIII din satul Corbii Mari (în valoare de 7.039.335,10 lei) și a școlii cu clasele 0-VIII din satul Ungureni (în valoare de 9.233.497,76 lei), ambele realizate din fonduri europene, au constituit un punct important al vizitei de lucru de astăzi”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan a fost însoțit de administratorul public al județului, Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu, Direcția Tehnică, directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Dâmbovița, Radu Andi-Constantin, precum și de reprezentanții administrației publice locale din comunele în care se realizează proiectele de investiții.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT