Connect with us

Uncategorized

Carmen Holban, deputat: Să aveţi sărbători cu sănătate şi linişte

Publicat

pe

Fie ca aroma de brad şi portocală, colindele, cozonacul cald şi mirosul de iarnă să vă umple inimile de bucurie şi sufletele de linişte. Sărbători cu sănătate!

Carmen Holban,
Deputat PSD de Dâmboviţa

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Nou sistem de verificare a documentelor de identitate. Detalii aici!

Publicat

pe

De

În contextul aderării României la spațiul Schengen, începând de astăzi, 31 martie 2024, este operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Este vorba despre aplicația eDAC, care va fi folosită de către structurile Ministerului Afacerilor Interne (poliție, jandarmerie, poliția de frontieră, imigrări) pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni, cu privire la aceasta.

Noua aplicație va fi folosită de pe telefoane mobile și tablete, atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituții și la ghișeele destinate publicului.

Aplicația va scana documentul prezentat de către persoana verificată (carte de identitate, pașaport), va compara datele prezentate cu cele existente în bazele de date și va afișa imediat informații în cazul în care vorbim despre o persoană urmărită sau care are vreo interdicție.

Totodată, în aplicație va fi afișată fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație cu persoana verificată.

Aplicația este mai rapidă și mai eficientă, scurtând timpul de verificare a persoanelor.

În cazul în care sunt constatate anumite probleme, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare.

Prin această aplicație se vor putea verifica și autovehicule și anumite bunuri.

În cazul lipsei vreunui document de identificare, informațiile se pot introduce și manual, rezultatul fiind afișat cu aceeași rapiditate.

Precizăm faptul că datele personale care sunt afișate pe aceste dispozitive beneficiază de toată protecția oferită de aplicatiile utilizate de instituțiile abilitate.

Sursa: IPJ Giurgiu

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Uncategorized

Comuna Sălcioara va avea 14 stații pentru încărcarea vehiculelor electrice

Publicat

pe

O investiție importantă pentru viitor va fi demarată în curând pe teritoriul localității Sălcioara, județul Dâmbovița, cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu. Este vorba despre instalarea a 14 stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice, în toate satele comunei. Astfel de dotări tehnice sub absolut necesare în actualul context european, când se insistă enorm pentru renunțare la combustibilii fosili și trecerea la folosirea energiei verzi.

„Amplasarea în localitatea noastră a unor asemenea capacități tehnice este un lucru benefic. Practic, ne asigurăm prezentul și ne pregătim pentru viitor. Autovehiculele cu motorizare electrică fac de acum parte din existența noastră de zi cu zi. Este o chestiune de timp până când din ce în ce mai mulți oameni își vor cumpăra mașini electrice. Este bine să dispunem de infrastructura de încărcare a acestui tip de autovehicule”, ne-a precizat primarul Valentin Pârvu.

Contractul de finanțare cu Administrația Fondului de Mediu a fost semnat luni, 11 martie 2024.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite