Connect with us

ACTUALITATE

Facilități fiscale care au fost prelungite pentru anul 2021

Publicat

pe

În data de 31 decembrie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 226/2020, privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene – informează ANAF Dâmboviţa.

Astfel,

– Se introduc anumite scutiri de TVA, cu drept de deducere, pentru livrări de dispozitive medicale, de vaccinuri, prestări de servicii de vaccinare sau de testare, precum și pentru achizițiile intracomunitare de Remdesivir.

– Până la data de 31 decembrie 2021, automatele comerciale ce funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz, trebuie dotate cu aparate de marcat electronice fiscale.

– Până la data de 31 martie 2021, nu se vor aplica sancțiuni pentru neconectarea la distanţă a aparatelor de marcat electronice fiscale, în vederea transmiterii de date fiscale către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

– Prevederile fiscale (OUG 296/2020) privind deductibilitatea integrală, în anumite condiții, a ajustărilor pentru deprecierea creanțelor (la calculul impozitului pe profit), precum și cele referitoare la mărirea valorii locuințelor care pot face obiectul cotei reduse de TVA de 5% (de la 450.000 lei la 140.000 euro) vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

– A fost reglementat regimul fiscal aplicabil indemnizațiilor de sprijin acordate potrivit art. XV din O.U.G. nr. 30/2020 și art. 3 din O.U.G. nr. 132/2020, în sensul că acestea nu constituie venituri din desfășurarea activității, iar pentru acestea se aplică următoarele reguli (vor fi declarate într-o secțiune specială a declarației unice):
a) calculul impozitului și al contribuțiilor sociale obligatorii se efectuează separat față de veniturile realizate din desfășurarea activității (profesii liberale, PFA, II, IF);
b) nu se iau în calcul la verificarea încadrării în plafonul de 100.000 euro (aplicabil contribuabililor impuși la norme de venit) sau la plafonul de 12 salarii minime brute pe economie (26.760 lei);
c) nu fac obiectul acordării bonificațiilor stabilite prin legea bugetului de stat.

– Persoanele fizice beneficiare ale indemnizațiilor acordate în baza art. XV din O.U.G. nr. 30/2020 care nu au obligația asigurării în sistemul public de pensii, datorează contribuția de asigurări sociale (CAS) pentru indemnizațiile respective la sistemul propriu de pensii, în cotele prevăzute de Codul fiscal.

– Pentru indemnizațiile acordate în baza legislației (OUG 132/2020, OUG 147/2020) privind acordarea de zile libere părinților în vederea supravegherii copiilor, nu se acordă facilități fiscale.

– Persoanele fizice beneficiare ale indemnizațiilor acordate potrivit prevederilor art. XI și XV din O.U.G. nr. 30/2020, O.U.G. nr. 120/2020 și O.U.G. nr. 132/2020 nu vor putea dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozit, pentru susținerea entităților non-profit sau pentru acordarea de burse.

– A fost prelungit termenul de depunere a cererii de anulare a accesoriilor (OUG 69/2020) până la data de 31 martie 2021.

– A fost prelungit termenul de depunere a cererii de eșalonare specială (OUG 181/2020) până la data de 31 martie 2021.

– A fost prelungit termenul de depunere a cererii de restructurare a obligațiilor fiscale (OG 6/2019) până la data de 31 martie 2021.

– Contribuabilii obligați la plata impozitului specific unor activități (Legea 170/2016) nu datorează impozit specific pentru o perioadă de 90 de zile, calculată începând cu 1 ianuarie 2021.

– A fost prelungit termenul de rambursare TVA cu control ulterior (OUG 48/2020) până la data de 31 martie 2021.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. I-au tăiat microfonul ÎPS Teodosie în timpul slujbei de „Ziua Marinei”

Publicat

pe

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanța, de Ziua Marinei, arată fie faptul că iubiții noștri conducători vor să facă totul în mare grabă, cum este obiceiul, să punctezi activitatea și evenimentul, fie au început să facă alergie la Biserica Străbună și la unii dintre slujitorii săi. Altfel nu se explică impardonabila întrerupere a microfonului, tocmai în timpul slujbei religioase, Înalt Preasfințitului Teodosie.

De față la manifestările dedicate acestei zile au fost prezenți și președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Oare nu s-au simțit un pic stânjeniți de faptul că au fost martorii unui asemenea afront marcă pur birocratică? Jenant.

ÎPS Teodosie a simțit penibilul momentului, faptul că i s-a dat cu flit și a mai continuat vreo 5 minute slujba fără sunet după care a plecat supărat din port.

Încă o ciudățenie organizațională care a pus într-o lumină urâtă evenimentul militar și i-a diluat importanța din cauza acestei gafe de tip funcționăresc pusă în practică de niște oameni pentru care contează doar să nu îți superi șeful și să tratezi totul numai la modul figurativ. De asta am ajuns unde am ajuns…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT