Connect with us

ACTUALITATE

Mărturisire dramatică a primarului orașului Pucioasa. „Viața noastră nu este moftul nimănui”!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a scris, în această seară pe pagina sa de Facebook, un text cutremurător despre ce a însemnat Covid-19 pentru familia sa și îi roagă pe români să citească postarea cu maximă atenție, ca și cum o trăiesc personal.

Edilul spune că va intreprinde demersuri pentru ca personalul medical să fie obligat să se vaccineze anti-COVID. Și are câteva sugestii și pentru școli și primării. Pare dur ceea ce dorește Constantin Ana, dar are argumente, iar primul este că drepturile și libertățile unei persoane nu trebuie să pună în pericol viața celor din jur.

„Cu toții am avut un an dificil! Cu toții am avut temeri, momente de panică, de slăbiciune, cu toții ne-am dorit să se termine acest coșmar, început brusc în primăvara anului 2020!

Eu și familia mea am trăit totul și mai intens! Pe lângă apăsarea mea legată de problemele orașului, ale comunitații pe de-a intregul ei si poate ale fiecarui cetațean in parte, am avut si probleme personale mult mai grave decât v-ați fi putut inchipui!

Soacra mea s-a prapadit, cu probleme de sanătate grave, sub presiunea Covid-ului, a doua zi de Paște, la o luna dupa ce ne spunea zi de zi ca este speriată ca, datorita unor probleme (expunerea mea permanenta in comunitate), nu se vede decât luata de acasa cu Izoleta!!!

Am plâns, ne-am rugat si am mers mai departe! Sperând totuși la ceva bun! Apoi in 6 decembrie socrul meu a fost depistat pozitiv Covid! Iar pe data de 8 decembrie eu si soția mea am fost si noi depistati pozitiv Covid! Pe 11 decembrie socrul meu a decedat, datorita complicațiilor Covid, având intr-adevar si afecțiuni atunci descoperite! Pe 12 decembrie familia l-a ingropat, intr-un sac, departe de lacrimile mele si ale fetelor, ce ne-am imaginat slujba plângând prin casa! Am plâns si am sperat! Pentru ca nu mai aveam nimic de facut!

Pe data de 30 decembrie m-am trezit brusc, ragusit si fara gram de voce!!! Si speriat cumplit! După mai multe consultatii, dupa medicamente din plin, astazi am ajuns la un profesor universitar, o somitate ORL, care in urma unor investigații mai amanunțite mi-a pus un diagnostic dramatic „Paralizie coarda vocala stanga, posibil post Covid”! Sigur investigațiile vor continua si cu voia lui Dumnezeu lucrurile vor reveni, sper eu, la normal! Eu stiu ca sunt un om bun, un bun creștin si am permanent cu mine credința si speranța!

Eu vreau sa trăiesc ca un om normal, cu o familie normala, intr-o țara normala! Și pentru asta îmi voi folosi speranța! De aici insa putem incepe discuțiile… In ce a constat speranța mea? In ce a constat speranța noastră, a tuturor? Va spun eu: IN APARIȚIA UNUI VACCIN! Nu exista minune mai mare! Nimic mai mult! Iar astazi, in sfarșit oameni buni, vaccinul este aici!

SI CE SE INTAMPLĂ, TOT ASTAZI?!

Spre totala mea surpriza, lumea nu mai este speriată, incepem sa devenim brusc cârcotași, ba chiar sabotori, unii întrecându-se in a inventa niște argumnete antivaccin pur și simplu halucinante! Brusc speranța, VACCINUL nu mai sunt ceva bun! Tot felul de ciudați, tot felul de caricaturi sperie oamenii emițand niște teorii ce intrec orice limita a imaginației! Oameni din sistemul medical, din sistemul de aparare, din educație au inceput sa derapeze dubios! Iar teribiliștii încep sa scoată și ei capul!

Eu nu stiu prea multe lucruri, insa știu ca fără vaccin pandemia va continua, sanatatea populației se va degrada, iar instabilitatea si haosul isi vor face si mai mult loc! Probabil ca unii asta vor! Nu pot eu sa va spun ca va face vaccinul minuni! Dar SIGUR va face mai mult bine decat rau!

Haideți sa ne trezim, sa abandonam mizeriile de pe marginea sanțului si sa incepem sa gandim ca oameni raționali, nu ca instigatori spre pustiu!

Iubesc libertatea, iubesc drepturile omului! Dar dreptul meu la viata si la libertate nu poate afecta dreptul la viata al fiecarui cetatean! Ajunge cu ipocrizia! Ganditi-va bine si faceti ceea ce este corect! Sigur, niciun vaccin nu a fost perfect, dar analizand corect efectele lor veți constata ca au salvat omenirea! Vaccinati-va impotriva Covid! Folositi-va SPERANTA!!!

PS1. O sa solicit instituțiilor statului ca, in toate unitatile spitalicesti, accesul personalului sanitar sa nu se mai faca fara efectuarea prealabila a vaccinului anti Covid! Aici nu suntem la piața și nu manipulăm cartofi! Nu vrei vaccin, stai in concediu fara plata, muncești la tine acasa, nu in sistemul medical! Punct!

La fel si in cazul institutiilor publice – la Primarie de exemplu, o sa gasesc o forma să interzic accesul la relatiile cu publicul celor ce nu se vor vaccina. Și o sa ma tot gândesc in perioada urmatoare la acest lucru și multe altele…

Iar școala consider ca nu trebuie sa inceapa pana nu vor fi vaccinati absolut toti participantii la procesul educational!

PS2. Admirabil gestul Managerului Spitalului Orasenesc Gaesti! Sper sa fie ajutat rapid prin modificarea procedurilor si a modului de inregistrare electronica a solicitanților astfel incat ideea lui sa fie preluata si aplicata in cat mai multe spitale!

PS3. Poate ar ajuta si un vaccin al roboțelului de la Cotroceni… ar mai elimina din suspiciuni!

Gata cu joaca! Viața noastră nu este moftul nimănui! SPERANȚA ESTE AICI! Eu si familia mea ne vom vaccina în prima secunda in care vom avea posibilitatea legala! Distribuiți, dacă va pasă!”, a scris primarul Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Ilie

    februarie 5, 2021 at 7:31 pm

    Respect!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Rezistența în vremuri de democrație, descoperită plăcut la o lansare de carte

Publicat

pe

Am participat la o lansare inedită a unei cărți inedite: „Cealaltă patrie, cealaltă femeie”. Practic, este vorba despre cel de-al treilea roman pe care târgovișteanul Sorin Diaconescu l-a redat luminii tiparului. Deocamdată, nu am citit cartea pentru a-mi da cu părerea mea umilă despre narațiune, structura textului, sensuri, curente literare, stil, limbaj filozofic, temă, personaje etc.

Scriu acum din ceea ce am prins de la cei care au făcut onorurile de a prezenta noul roman al lui Diaconescu, respectiv profesorii George Coandă, Honorius Moțoc și Mihai Stan – directorul Editurii Bibliotheca, primarul Marius Caravețeanu și medicul Carmen Marcu. Amfitrionul acestei lansări tip spectacol, desfășurată la Teatrul „Tony Bulandra”, a fost eruditul om de cultură George Coandă.

Exersat o viață pe acest târâm al lansării și promovării unor valori, George Coandă a știut să penduleze minunat în fața publicului invitat, destul de numeros pentru un astfel de eveniment. Profesorul Coandă, într-un mod curat, sincer, parcă prea sincer pentru lumea nesigură în care trăim, a prezentat cartea, profesionist, fără să dezvăluie publicului intriga și tainele textului. Dar, nu a putut să treacă cu vederea, ba chiar s-a arătat a fi a puțin zbuciumat, iar discursul său a fost unul protestatar, dar nu politic, înfierbântat, dar nu aservit, despre ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani în societatea românească și despre ceea ce ar trebui să facă românii, dar nu fac. Decăderea unei economii, a unor sensuri ale națiunii române, a conștiințelor, lupta unora, aflați vremelnic sau ciclic la putere, pentru a acapara totul fără să se gândească că în urma lor, pentru generațiile viitoare, lasă pustiu. Este, de fapt, o temă a romanului manifest, protest, apel, care se îmbină cu o delicată poveste de dragoste, „Cealaltă patrie, cealaltă femeie”.

Vorbitorii au avut discursuri inspirate. La prima vedere, părea că au venit cu ele pregătite de acasă, probabil scheletul temei era gândit dinainte, după ce au lecturat cartea, dar, în fața publicului, s-a văzut că s-au exprimat din suflet, au improvizat pe moment, comentând romanul într-un mod traductubil pentru toată lumea.

Momentele de discurs literar au fost alternate cu puțină muzică folk interpretată de Piți, un prieten de-ai lui Sorin Diaconescu venit de la Pitești pentru a colora plăcut această lansare de carte.

Finalul manifestării i-a aparținut, bineînțeles, autorului – Sorin Diaconescu, al cărui talent oratoric, discurs, i le-am admirat încă de când era în politică. Diferența este că atunci putea vorbi mult, frumos, cu nerv, despre lucruri care nu se întâmplau. Ca în politică. Acum știe să sondeze dur realitatea, să prezinte adevărata lume în care trăim, cu bune, dar mai ales cu rele. Amestecă plăcut discursul literar cu cel filozofic. Pare un Paler al Dâmboviței, cu acea luciditate crudă și verdicte dure despre ce și cei care ne înconjoară, la care se adaugă harul literar, ușurința de a scrie cum nu prea mai găsești.

Mi s-a părut ciudată, de nerealizat, ideea că anumiți oameni din servicii ar putea salva țara de la distrugere, de la căderea în haos, de la pierderea identității. Până acum, nu am văzut că generalii de prin Servicii trăiesc chinuit, fac mătănii și sunt cu gândul la popor. Realitatea spune altceva. Poate nu știu eu. Mai trebuie să mă informez. Dacă este invers, mă plec în fața lor. Nu am citit nici cartea. După, am să mă pronunț.

Oricum, rămâne de excepție seara lansării. Un eveniment la care s-a scos în lume o carte ficționară, dar cu mulți sâmburi de adevăr și dorințe, iar cei prezenți, în special profesorul George Coandă, au transpus liber, prin viu grai, adevărate eseuri despre vremurile pe care le trăim și condiția românului prins în furtuna globalizării. Despre generalii prea mulți, după cum au remarcat și vorbitorii, pentru țărișoara noastră mică, care trebuie să ne salveze de la pieire, mai vedem…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Endurocross revine la Moreni, după un an de pandemie. Detalii aici!

Publicat

pe

Sâmbătă – 19 iunie 2021, se va desfășura la Moreni, pe circuitul de la Sângeriș, de la ora 10:00, cea dea IV-a etapă din cadrul Campionatului Naţional Individual al României la Endurocross. Organizarea este realizată de Clubul Sportiv Municipal Flacăra Moreni şi Primăria municipiului Moreni, în parteneriat cu Federaţia Română de Motociclism şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

,,Adrenalină la maxim, un circuit nou la care lucrăm în fiecare zi, chiar dacă plouă sau bate vântul! La Moreni vă aşteaptă un traseu mult mai bun ca în anii trecuţi, mult mai lung şi cu tronsoane dificile în anumite segmente, precum şi cu CP-uri în punctele strategice.

La începutul săptămânii viitoare, vor fi publicate atât programul competiţiei, cât şi regulamentul particular. Sper să fim gazde cât mai bune şi toţi participanţii să se bucure de o experienţă de neuitat pentru că Moreniul are tradiţie în motociclism încă de dinainte de 1989 şi morenarii sunt oameni foarte primitori, implicaţi şi pasionaţi de acest sport.

Mă bucur că am alături de mine o echipă de sportivi care se implică permanent şi sunt fericit că, în acest an, avem o echipă de organizare şi un staff aşa cum ar fi trebuit să fie întotdeauna. Îi aşteptăm la Moreni pe toţi sportivii din România de la Endurocross cu mare drag!”, a declarat Adrian Stângă – delegat oficial al Secţiei de Motociclism a CSM Flacăra Moreni.

În ultimii doi ani (de când Secţia de Motociclism de la Flacăra Moreni a fost consolidată şi dezvoltată), performanţele sportivilor legitimaţi nu au încetat să apară. Astfel, clubul morenar are campioni naţionali şi vice-campioni naţionali, dar şi clasări foarte bune în etapele naţionale şi în clasamentele federaţiei de la finalul fiecărui an – atât la ramura Endurocross, cât şi la ramura Motocros.

La Flacăra Moreni s-a creat o echipă adevărată, unită, determinată pentru performanţă, o echipă cu suflet şi de suflet. Cu sportivi buni, cu sportivi implicaţi, cu sportivi pentru care pasiunea pentru motociclism a depăşit cu mult orice alte preocupări personale.

Din cauza reglementărilor legislative în vigoare, vă informăm că accesul spectatorilor este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. De asemenea, comercializarea mâncării este interzisă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT