Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mărturisire dramatică a primarului orașului Pucioasa. „Viața noastră nu este moftul nimănui”!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a scris, în această seară pe pagina sa de Facebook, un text cutremurător despre ce a însemnat Covid-19 pentru familia sa și îi roagă pe români să citească postarea cu maximă atenție, ca și cum o trăiesc personal.

Edilul spune că va intreprinde demersuri pentru ca personalul medical să fie obligat să se vaccineze anti-COVID. Și are câteva sugestii și pentru școli și primării. Pare dur ceea ce dorește Constantin Ana, dar are argumente, iar primul este că drepturile și libertățile unei persoane nu trebuie să pună în pericol viața celor din jur.

„Cu toții am avut un an dificil! Cu toții am avut temeri, momente de panică, de slăbiciune, cu toții ne-am dorit să se termine acest coșmar, început brusc în primăvara anului 2020!

Eu și familia mea am trăit totul și mai intens! Pe lângă apăsarea mea legată de problemele orașului, ale comunitații pe de-a intregul ei si poate ale fiecarui cetațean in parte, am avut si probleme personale mult mai grave decât v-ați fi putut inchipui!

Soacra mea s-a prapadit, cu probleme de sanătate grave, sub presiunea Covid-ului, a doua zi de Paște, la o luna dupa ce ne spunea zi de zi ca este speriată ca, datorita unor probleme (expunerea mea permanenta in comunitate), nu se vede decât luata de acasa cu Izoleta!!!

Am plâns, ne-am rugat si am mers mai departe! Sperând totuși la ceva bun! Apoi in 6 decembrie socrul meu a fost depistat pozitiv Covid! Iar pe data de 8 decembrie eu si soția mea am fost si noi depistati pozitiv Covid! Pe 11 decembrie socrul meu a decedat, datorita complicațiilor Covid, având intr-adevar si afecțiuni atunci descoperite! Pe 12 decembrie familia l-a ingropat, intr-un sac, departe de lacrimile mele si ale fetelor, ce ne-am imaginat slujba plângând prin casa! Am plâns si am sperat! Pentru ca nu mai aveam nimic de facut!

Pe data de 30 decembrie m-am trezit brusc, ragusit si fara gram de voce!!! Si speriat cumplit! După mai multe consultatii, dupa medicamente din plin, astazi am ajuns la un profesor universitar, o somitate ORL, care in urma unor investigații mai amanunțite mi-a pus un diagnostic dramatic „Paralizie coarda vocala stanga, posibil post Covid”! Sigur investigațiile vor continua si cu voia lui Dumnezeu lucrurile vor reveni, sper eu, la normal! Eu stiu ca sunt un om bun, un bun creștin si am permanent cu mine credința si speranța!

Eu vreau sa trăiesc ca un om normal, cu o familie normala, intr-o țara normala! Și pentru asta îmi voi folosi speranța! De aici insa putem incepe discuțiile… In ce a constat speranța mea? In ce a constat speranța noastră, a tuturor? Va spun eu: IN APARIȚIA UNUI VACCIN! Nu exista minune mai mare! Nimic mai mult! Iar astazi, in sfarșit oameni buni, vaccinul este aici!

SI CE SE INTAMPLĂ, TOT ASTAZI?!

Spre totala mea surpriza, lumea nu mai este speriată, incepem sa devenim brusc cârcotași, ba chiar sabotori, unii întrecându-se in a inventa niște argumnete antivaccin pur și simplu halucinante! Brusc speranța, VACCINUL nu mai sunt ceva bun! Tot felul de ciudați, tot felul de caricaturi sperie oamenii emițand niște teorii ce intrec orice limita a imaginației! Oameni din sistemul medical, din sistemul de aparare, din educație au inceput sa derapeze dubios! Iar teribiliștii încep sa scoată și ei capul!

Eu nu stiu prea multe lucruri, insa știu ca fără vaccin pandemia va continua, sanatatea populației se va degrada, iar instabilitatea si haosul isi vor face si mai mult loc! Probabil ca unii asta vor! Nu pot eu sa va spun ca va face vaccinul minuni! Dar SIGUR va face mai mult bine decat rau!

Haideți sa ne trezim, sa abandonam mizeriile de pe marginea sanțului si sa incepem sa gandim ca oameni raționali, nu ca instigatori spre pustiu!

Iubesc libertatea, iubesc drepturile omului! Dar dreptul meu la viata si la libertate nu poate afecta dreptul la viata al fiecarui cetatean! Ajunge cu ipocrizia! Ganditi-va bine si faceti ceea ce este corect! Sigur, niciun vaccin nu a fost perfect, dar analizand corect efectele lor veți constata ca au salvat omenirea! Vaccinati-va impotriva Covid! Folositi-va SPERANTA!!!

PS1. O sa solicit instituțiilor statului ca, in toate unitatile spitalicesti, accesul personalului sanitar sa nu se mai faca fara efectuarea prealabila a vaccinului anti Covid! Aici nu suntem la piața și nu manipulăm cartofi! Nu vrei vaccin, stai in concediu fara plata, muncești la tine acasa, nu in sistemul medical! Punct!

La fel si in cazul institutiilor publice – la Primarie de exemplu, o sa gasesc o forma să interzic accesul la relatiile cu publicul celor ce nu se vor vaccina. Și o sa ma tot gândesc in perioada urmatoare la acest lucru și multe altele…

Iar școala consider ca nu trebuie sa inceapa pana nu vor fi vaccinati absolut toti participantii la procesul educational!

PS2. Admirabil gestul Managerului Spitalului Orasenesc Gaesti! Sper sa fie ajutat rapid prin modificarea procedurilor si a modului de inregistrare electronica a solicitanților astfel incat ideea lui sa fie preluata si aplicata in cat mai multe spitale!

PS3. Poate ar ajuta si un vaccin al roboțelului de la Cotroceni… ar mai elimina din suspiciuni!

Gata cu joaca! Viața noastră nu este moftul nimănui! SPERANȚA ESTE AICI! Eu si familia mea ne vom vaccina în prima secunda in care vom avea posibilitatea legala! Distribuiți, dacă va pasă!”, a scris primarul Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

PERPLEX. Hai, iute, la vaccinare, dar stați la rând și aveți răbdare!

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Procesul de vaccinare anticoronavirus nu decurge chiar așa cum și-ar dori autoritățile, nici atât noi, cetățenii! Sunt sincope majore. Cade destul de des platforma de înscriere, la telefon nu ți se răspunde sau dacă intră pe fir operatorul te anunță că deocamdată nu te poți programa. E blocaj.

Dacă lucrurile merg în acest ritm, ar trebui lăsată mai moale propagandă cu vaccinarea pe televiziuni și în mediul online. Mai mult se creează rumoare și nervi. Ne invitați la vaccinare, ne spuneți cât este de necesar să ne imunizăm și credem treaba asta, dar, când vrem să răspundem apelurilor media bine plătite, ni se spune să mai așteptăm o săptămână, două…

PS 1 – Am văzut că s-au vaccinat miniștrii. Momentele au fost imortalizate și diseminate în spațiul public. Am putut să le vedem unora brandul, altora ingeniozitatea vestimentară adaptată la nevoile vaccinării. Vezi cazul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care la mâneca de la cămașă avea o ușuliță specială pentru vaccinare. O fi fost cămașă realizată pe comandă sau este un lot special pentru simandicoșii care se vaccinează?

PS 2 – Am vrut să ascultăm îndemnurile conducătorilor iubiți și să ne programăm telefonic pentru vaccinare. Am așteptat 20 de minute în telefon pentru a primi de la un operator de pe la Satu Mare mesajul că îi pare rău, dar dacă nu suntem bolnavi cronici și nici nu avem peste 65 de ani nu ne putem programa pentru injecția miraculoasă, chiar dacă facem parte din categoriile enumerate pentru etapa a doua. Să mai așteptăm, că astea sunt ordinele. Sunt doze puține…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!