Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Comunicat PSD Dâmbovița: A început epurarea politică în școlile din județ

Publicat

pe

Schimbările directorilor unor instituții de învățământ au un numitor comun: nu sunt pe placul actualilor guvernanți. Urmând logica de partid, angajații statului care decid în astfel de cazuri continuă să-și înfigă și mai adânc colții în ciolanul puterii, numind în funcții de conducere oameni apropiați PNL. Modul în care liberalii înțeleg că trebuie condusă această țară se propagă în toate județele. Funcțiile după care au jinduit sunt acum la discreția lor. Nu sunt interesați de organizarea de concursuri și au uitat că tocmai ei cereau ocuparea unor posturi în funcție de meritele și pregătirea oamenilor.

Un exemplu recent al unor astfel de practici este orașul Găești unde, doar în ultimele zile, au fost schimbați patru directori de instituții de învățământ.

Meritocrația a fost un cuvânt folosit de liberali doar în campaniile electorale pentru a minți alegătorii, așa cum i-au mințit cu majorarea pensiilor, dublarea alocațiilor, cu relansarea economică sau cu fumigenele aruncate în față că școala este pregătită să facă față cursurilor desfășurate în pandemie.

Învăţământul dâmbovițean este acum la mâna unor oameni al căror singur merit este că sunt pe placul celor care conduc țara.

Aceiași oameni care, anul trecut, au tăcut atunci când Guvernul Orban nu a alocat nici măcar un leu pentru începerea școlilor din Târgoviște, unde învață peste 22.000 de copii! Au tăcut și tac în continuare, chiar dacă sute de copii din județul Dâmbovița nu au, nici acum, internet și tablete pentru orele on-line.

Nu au vrut să deranjeze partidul. Tot ei, cei care nu au făcut mai nimic pentru învățământul dâmbovițean, hotărăsc cine trebuie să conducă școlile.

Inspectorul școlar general, Cătălina Homeghiu, trebuie să-și dea demisia de urgență pentru că, din postul pe care îl ocupă, trebuie să decidă ceea ce este mai bine în interesul elevilor și al părinților, nu al PNL. În cazul de față, inspectorul școlar general nu mai există. A fost înlocuit de un politruc dornic să nu-i supere pe mai marii zilei, chiar dacă este conștient că, prin deciziile pe care le ia, afectează bunul mers al școlilor și chiar viitorul copiilor noștri.

PSD Dâmbovița

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Nicu

    ianuarie 12, 2021 at 10:51 am

    Condamnarea lui Zgonea si stenograme savuroase despre cum se imparteau fotoliile ministeriale in vremea lui si a voastra arata exact contrariul! Asa ca ciocul mic infractorilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jandarmeria Dâmboviţa, 730 de misiuni de însoțire transporturi suspecți COVID

Publicat

pe

Activitatea Jandarmeriei Dâmboviţa a urmărit, pe parcursul anului 2020, eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică – a punctat inspectorul șef, col. Viorel Matei, astăzi – 21 ianuarie, cu prilejul ședinței de bilanț. Evenimentul s-a desfășurat, în cadru restrâns impus de pandemie, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Jandarmii din Dâmbovița au derulat, anul trecut, 16.506 misiuni de menţinere a ordinii publice și 91 pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice. De asemenea, au fost executate 549 de acțiuni în cooperare cu alte instituții, respectiv: Poliție, ITM, Garda de Mediu, Parcul Natural Bucegi, Direcția Silvică, executorii judecătorești etc., concretizate în constatarea a 156 de fapte de natură penală și aplicarea a 3.658 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.663 de avertismente scrise şi 1.995 de amenzi, în valoare totală de 1.883.950 lei.

La nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmbovița, au fost desfăşurate 31 de acţiuni de salvare-evacuare și s-a acordat sprijin unui număr de 101 turiști, iar pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 lei.

De menționat și faptul că, în contextul instituirii la nivel național a stărilor de urgență și alertă, jandarmii din Dâmbovița au executat:
– misiuni de supraveghere și ordine publică la 10 centre de carantină;
– 730 misiuni de însoțire a convoaielor / transporturilor persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2;
– 50 misiuni de menținere a ordinii publice executate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești;
– misiuni în sistem integrat pentru menținerea ordinii publice și verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină.

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice. În anul 2020 la nivelul IJJ Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 794 misiuni de pază/protecție transporturi de valori (115), cu caracter special (128) şi trasporturi de corespondenţă clasificată (551), fără a înregistra evenimente deosebite.

La ședința de evaluare a activității Jandarmeriei Dâmboviţa a fost prezent subprefectul județului – Cătălin Chiru Cristea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!