Connect with us

SĂNĂTATE

Patru metode să te programezi pentru vaccinarea anti-COVID

Publicat

pe

Ai peste 65 de ani? Suferi de o boală cronică? Te încadrezi în Etapa a II-a de vaccinare!
Iată cum te poți înscrie:
– Electronic, direct în platforma națională programare.vaccinare-covid.gov.ro. Aplicația permite ca programarea să fie realizată și de un membru din familie sau de un apropiat de încredere care are acces la datele de identitate.
– Prin intermediul medicului de familie
– Prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor
– Telefonic, prin apelarea numărului unic de Call Center – 021.414.44.25

Sursa: RoVaccinare

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SĂNĂTATE

Ambrozia, cauză majoră a alergiilor în această perioadă. Vezi simptome!

Publicat

pe

Buruiana Ambrozia, cunoscută opular drept „iarba de paragină”, constituie o cauză majoră a alergiilor în această perioadă – ne informează Direcția de Sănătate Dâmboviţa.

Simptomatologia persoanelor alergice la polenul de ambrozie este sezonieră (lunile august și septembrie) și constă în:
– strănut în salve;
– prurit (mâncărime) nazal, ocular și faringian;
– obstrucție nazală (nas înfundat);
– rinoree (secreție din nas) apoasă;
– secreții postnazale;
– congestie (înroșire) ocular;
– lăcrimare;
– tuse seacă;
– Wheezing (respirație şuierătoare);
– dispnee (respirație dificilă) în special dimineața și seara;
– urticarie (mâncărime generalizată).

Citește și: Primăria Titu, anunț important pentru locuitorii orașului. Măsură obligatorie până la 30 iunie

Ambrozia este o plantă perenă invazivă care crește spontan pe terenurile lăsate în paragină, cum ar fi pe marginea drumurilor și de-a lungul căilor ferate, pe marginea apelor curgătoare, a lacurilor, a pădurilor, în apropierea dărâmăturilor, pe șantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, respectiv pe terenurile lipsite de vegetație și prost întreținute, dar și în grădini și parcuri neîngrijite.

„În vederea distrugerii  buruienii ambrozia și pentru prevenirea răspândirii acesteia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole vor desfășura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Măsurile se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia”, se mai precizează în comunicatul pe care DSP Dâmboviţa l-a transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Prevalență de 2,6% la virusurile hepatitice B și C în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

În cadrul campaniei pentru depistarea hepatitelor virale B și C, derulată prin proiectul LIVERO 2 SUD, au fost testate până acum 13.667 de persoane cu domiciliul în județul Dâmbovița. Vorbim de 8.807 femei și 4.860 de bărbați. În urma efectuării testării, au fost depistate 357 persoane infectate cu virusurile hepatitice B sau C.

Din cele 357 persoane depistate pozitiv, 206 au infecția cu virusul hepatitic B și 151 sunt infectate cu virusul hepatitic C.

Cu o prevalență generală de 2.6% la infecțiile virale B și C, rezultatele înregistrate în cadrul campaniei de testare din județul Dâmbovița indică existența unui bazin silențios de persoane infectate care habar nu aveau de acest lucru și care puteau transmite virusul fără a ști. 

Se observă o prevalență mai mare a infecției cu virusurile hepatitice B și C, raportat la populația testată, în rândul femeilor, respectiv 2.8%, față de 2.3% în rândul bărbaților. 

De asemenea, se observă o prevalență mai mare în rândul populației din mediul urban, respectiv 3.3%, față de prevalența înregistrată în mediul rural – 2.6%. Din cele 1.013 persoane testate cu domiciliul în mediul urban, 33 au avut rezultat pozitiv la infecția cu virusurile B sau C. 

Pe categorii de vârstă, prevalența cea mai ridicată este înregistrată la categoria de vârstă a persoanelor de peste 54 de ani, de 3.1%, la categoria de vârstă cuprinsă între 25 și 54 de ani avem o prevalență de 2.4%. O veste bună este prevalența scăzută la infecțiile hepatitice virale în cazul persoanelor cu vârsta între 18 și 25 de ani, de doar 0.1%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT