Conectați-vă cu noi

SĂNĂTATE

Patru metode să te programezi pentru vaccinarea anti-COVID

Publicat

pe

Ai peste 65 de ani? Suferi de o boală cronică? Te încadrezi în Etapa a II-a de vaccinare!
Iată cum te poți înscrie:
– Electronic, direct în platforma națională programare.vaccinare-covid.gov.ro. Aplicația permite ca programarea să fie realizată și de un membru din familie sau de un apropiat de încredere care are acces la datele de identitate.
– Prin intermediul medicului de familie
– Prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor
– Telefonic, prin apelarea numărului unic de Call Center – 021.414.44.25

Sursa: RoVaccinare

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

4.393 de locuri disponibile pentru vaccinare cu AstraZeneca în județul Dâmbovița

Publicat

pe

De astăzi – 10 februarie 2021, se pot face înscrieri pentru imunizare anti-COVID cu vaccinul AstraZeneca. Sunt eligibile persoanele care fac parte din etapa a II-a de vaccinare, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Vaccinarea cu AstraZeneca va debuta luni, 15 februarie

În județul Dâmbovița, sunt disponibile în acest moment 4393 de locuri, după cum urmează:
– 2.159 la cabinetul deschis la Centrul de Zi Arlechino Târgovişte
– 1.089 la Centrul „Împreună vom reuși” Târgovişte
– 1.145 la Centrul Răcari (Sală de festivități a Liceului Ion Ghica).

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

AstraZeneca este un vaccin monovalent compus dintr-un singur vector adenoviral modificat (un virus inofensiv), care transmite celulelor umane „instrucțiunile” necesare producerii proteinei Spike unice, specifică virusului care provoacă boala COVID-19. Sistemul imunitar al persoanei recunoaște că această proteină specifică nu ar trebui să se afle în organism și reacționează prin producerea de mijloace de apărare naturale împotriva infecției SARS-CoV-2.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Începe vaccinarea cu AstraZeneca. Vezi unde sunt centrele din Dâmbovița!

Publicat

pe

Luni – 15 februarie 2021, va începe în România imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca. În acest sens, vor fi deschise la nivel național 180 de cabinete noi de vaccinare.

În județul Dâmbovița, vor funcționa centre de vaccinare AstraZeneca în Răcari (Sala de Festivități Liceul Ion Ghica) și în Târgoviște (Centrul de zi Arlechino și Centrul „Împreună vom reuși”).

Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Programare se poate face prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie sau curant, precum și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!