Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Vraja poeziei eminesciene, vaccin pentru suflet în vremuri de pandemie la Târgoviște

Publicat

pe

Aseară, într-o atmosferă caldă, liniștită, un pic derutantă pentru unii, marcată totuși de pandemie, cu măști și chipuri acoperite, dar cu ochi calzi, cu priviri vesele și sincere, s-a savârșit, la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, un ritual poetico-muzical de o profunzime colosală.

Eminescu și împlinirea a 171 de ani de la miraculoasa sa naștere au adunat în foaierul Teatrului Tony Bulandra câteva zeci de târgovișteni membri ai rezistenței prin cultură. Într-un decor simplu, marcat de oglinzi, coloane antice, lumini blânde și culori vii, Maia Morgestern și Marius Bodochi de la Teatrul Național București, cărora li s-au alăturat câțiva instrumentiști talentați, au creat o simbioză plăcută între lirica eminesciană și muzică. Totul s-a derulat cursiv, o conexiune precisă între fiecare vers, între fiecare frază rostită din proza eminesciană și acordurilor selectate din compozițiile unor titani ai muzicii clasice.


Maia Morgestern ne-a cucerit rapid cu interpretarea caldă, suavă, completată de o expresivitate și mimică debordantă. Marius Bodochi a uimit publicul, l-a ținut parcă vrăjit, prin exprimarea gravă si precisă, prin rotunjirea cuvântului și starea de meditație, de relaș emoțional și sentimental pe care a reușit să o transmită sălii. Actorul a recitat impecabil, dramatizând versul, traducându-l precis.

Nu am asistat la o incursiune prin poezia și proza eminesciană, ci la un spectacol total, cu punți de conexiune, un tot, un scenariu al unei trăiri, așa cum am mai spus, completat de puseuri muzicale interpretate la pian și vioară de niște artiști și copii talentați. Căci, ce poate îmbracă mai bine în veșminte magice poezia decât acordurilor izvorâte la pian și vioară?

Aseară, la Târgoviște, prin grija managerului Mc Ranin, poezia și proza lui Eminescu și muzica au fost transformate într-un miraculos vaccin al sufletului de cei care au interpretat. Și, ca o completare, tot ieri, actorii Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, înarmați cu niște goarne lungi de 2 metri, pentru a fi în ton cu vremurile pandemice, au umblat pe străzile municipiului pentru a le șopti la ureche trecătorilor și a le inocula în suflet serul nemuritorului vers eminescian.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Înfățișare nouă pentru magazinul Various Brands din Ploiești Shopping Center

Publicat

pe

Various Brands, retailer național cu capital 100% românesc, a investit 120.000 de euro pentru a reamenaja magazinul din incinta centrului comercial Ploiești Shopping Center. Spațiul de 110 mp are acum un design modern și primitor, dar și colecții exclusive.

Potrivit reprezentanților Various Brands, acesta este doar primul pas al planului de dezvoltare și expansiune pentru anul 2021.

„Ne propunem să ajungem în noi zone ale țării, pentru a le oferi pasionaților stilului athleisure posibilitatea de a proba outfit-urile preferate înainte de a le achiziționa. În plus, ne dorim să ne îndreptăm mai mult atenția asupra magazinelor deja existente, oferindu-le o nouă înfățișare care să pună în valoare produsele pe care le comercializăm”, a declarat Nicolae Popa, co-owner Various Brands.

Rețeaua Various Brands cuprinde 26 de magazine deschise la nivelul țării, cărora li se adaugă shop-ul online, www.various-brands.ro.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ești vaccinat? Poți să-ți faci vacanța în Cipru!

Publicat

pe

Este tot mai evident faptul că nu se va mai putea călători în alte țări, în scopuri turistice mai ales, dacă nu deți un „pașaport de vaccinare”.

Ministrul Turismului din Cipru, Savas Perdios, a anunțat deja că, de la 1 mai, țara sa va primi fără restricţii cetăţenii britanici care au primit și a doua doză a vaccinului anticoronavirus. A mai spus ministrul cipriot că, pentru siguranță, autoritățile vor mai efectua teste, aleatoriu.

Atenție! Niciun turist, chiar şi vaccinat, care intră în Cipru nu va scutit de respectarea regulilor antiepidemice, precum purtarea măştii sau păstrarea distanţei de siguranţă, a mai spus oficialul cipriot.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!