Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița, 1 an de muncă în echipă pentru redresarea organizației

Publicat

pe

Acum un an de zile, pe 19 ianuarie 2020, s-a scris o filă importantă din existența organizaţiei PSD Dâmboviţa. Pentru prima dată în istoria de până atunci, s-a desfăşurat o conferinţă de alegeri cu adevărat sub semnul democraţiei, fără teama de a spune lucrurilor pe nume, cu combatanţi pe măsură, decişi să schimbe din temelie modul de a comunica în interiorul partidului, de a dezbate, de a relaţiona cu cetăţeanul, de a emana în exterior idei valide, proiecte, norme, soluţii. Până atunci, timp de mai bine de un an, cetăţenul nu a simțit și nu a văzut decât un partid clădit pe o structură de grup de interese, la conducerea căruia Rovana Plumb instalase membri ai anturajului său, indivizi debarcaţi de prin alte partide, unii puşi pe căpătuială. Era un cerc închis din care fusese exclusă chiar şi presa. Pe lângă Rovana Plumb, existau câţiva corifei, care priveau de sus, sfidător şi arogant ziariştii locali. Pe atât se coborâseră indivizii respectivi, care, după alegerile interne, câștigate de Corneliu Ștefan, au căutat să se plieze rapid, încercându-şi instrumentele cântătoare pe la uşile noilor cancelarii. După cum se văd încă lucrurile, nu au izbutit şi sperăm să nu reuşească, deşi ofensiva acestora continuă fără niciun pic de jenă pentru ceea ce au făcut în trecut. Vorbim aici de supuşi ai „doamnei de fier”, care, după obţinera mandatului de europarlamentar şi pierderea funcţiei de lider judeţean social-democrat, a dispărut total din peisaj. Nu ştim dacă mai deţine calitatea de membru al organizaţiei PSD Dâmboviţa.

Revenind la momentul 19 ianuarie 2020, ne aducem aminte, există dovezi audio şi video în acest sens, cum încercau unii să destabilizeze conferinţa, în acea după-amiază de ianuarie, cum umblau prin sală să inoculeze o stare de teamă în echipa Corneliu Ştefan, Titus Corlăţean, Cristian Daniel Stan.

 

Din fericire pentru organizaţie, pentru democraţie, nu au reuşit. Sunt încă vii mesajele clare, dure, acuzatoare la adresa conducerii Rovana Plumb, transmise curajos participanţilor la conferinţa desfăşurată la Clubul Studenţilor din Târgovişte de deputatul Corneliu Ştefan şi senatorul Titus Corlăţean. Atunci, după victorie, primarul de la Tătărani, Constantin Pătru, l-a rugat pe noul preşedinte, ales cu 129 de voturi, faţă de 74 câte obţinuse Rovana Plumb, să aducă un preot la sediul partidului să facă o slujbă de sfinţire, să-l scoată pe Satana de acolo. O fi fost scos, n-o fi fost?

„A fost un an dificil din punct de vedere politic, dar şi din punct de vedere administrativ. A fost un an plin de provocări. A fost un an în care, noi, cei din PSD Dâmboviţa, ne-am dorit, în primul rând, schimbarea mentalităţii, alt mod de a face politică şi, nu în ultimul rând, schimbarea de viziuni la nivelul conducerii PSD Dâmboviţa. Alături de colegii mei, senatorul Titus Corlăţean, primarul Cristian Daniel Stan, ceilalţi colegi parlamentari, primari, consilieri judeţeni, consilieri locali şi membri simpli de partid, am câştigat acum un an de zile alegerile din cadrul PSD Dâmboviţa. Schimbarea a fost cerută de membrii organizaţiei noastre şi, nu în ultimul rând, de dâmboviţenii care nu se mai simţeau reprezentaţi la vremea respectivă de PSD”, a mărturisit, astăzi – 19 ianuarie 2021, preşedintele Corneliu Ştefan.

A mai spus tânărul lider că reforma în PSD a început la Dâmboviţa. S-a declanşat o reacţie care a avut ca rezultantă readucerea corabiei la nivelul de plutire, restabilirea echilibrului intern şi, ce este mai important, recâştigarea simpatiei cetăţenilor şi obţinerea unor victorii electorale.

„Pentru a face o comparaţie între vechiul PSD Dâmboviţa şi noul PSD Dâmboviţa, trebuie să privim doar datele statistice de anul trecut. Trebuie să vedem unde se afla organizaţia la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din anul 2019. La alegerile europarlamentare, PSD Dâmboviţa obţinea cel mai slab scor din istoria organizaţiei: 32%. Un procent asemănător a obţinut şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Aceste rezultate au fost un semnal că lucrurile trebuie schimbate în organizaţia PSD Dâmboviţa”, a mai adăugat Corneliu Ştefan.

Preşedintele PSD Dâmboviţa este adeptul muncii în echipă, colaborării, transparenţei, schimbului de idei, consultării interne. Faptul că a aplicat, încă de la început, această metodă a dus la coagularea echipei, la obţinerea unor rezultate notabile chiar din primul an de mandat.

„PSD Dâmboviţa, la alegerile locale din 27 septembrie 2020, a câştigat 63 de primării din 89 de localităţi ale judeţului, 63 de viceprimari, majoritatea în Consiliul Judeţean şi, nu în ultimul rând, preşedintele CJD. După rezultatul la alegerile locale, ne-am poziţionat pe un merituos locul 3 în Regiunea Sud Muntenia. Echipa PSD a fost decisă, fermă, implicată şi devotată. Alături de colegii mei, de toţi aleşii locali, am mers uniţi, în echipă, şi am câştigat şi alegerile parlamentare din decembrie 2020. Ne-am situat pe locul 4 la nivel naţional. Cel mai bun loc pe care a putut să-l obţină PSD Dâmboviţa în toată istoria organizaţiei”, a declarat Corneliu Ştefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Viteza, bat-o vina! S-a proptit cu mașina în șanț!

Publicat

pe

Un autoturism Logan, la volanul căruia se afla un bărbat de 37 de ani, a derapat din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum. Mașina s-a oprit într-un șanț. Din fericire, șoferul nu a suferit nicio leziune. Evenimentul s-a produs pe DJ 721, la Colanu.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cinci fotbaliști de la Pucioasa, implicați într-un accident rutier pe DN 71

Publicat

pe

Cinci fotbaliştii de la FC Pucioasa au fost implicați într-un accident de circulație petrecut astăzi pe DN 71, pe teritoriul localității Doicești. Autoturismul condus de unul dintre sportivi a intrat în coleziune cu un alt autovehicul, la volanul căruia se afla un bărbat de 59 de ani.

Nedoritul eveniment s-a produs înaintea disputării unui joc amical. Petre, Diță, Pădureanu, Iamandache și Georgescu nu au mai ajuns la meci, fiind transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Informațiile despre cine se afla în mașina respectivă au venit pe surse. Comunicatele oficiale nu cuprind niciodată date despre identitatea victimelor, mai ales dacă sunt celebrități locale sau naționale.

,,Coliziune între două autoturisme conduse de doi bărbați de 19 și 59 de ani. În urma impactului, 3 persoane (pasageri auto) au fost rănite, fiind transportate la spital. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest , rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii efectuează cercetări urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările producerii evenimentului rutier. La acest moment, traficul se desfășoară normal”, se arată într-o informare a IPJ Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!