Connect with us

ACTUALITATE

Medicamentele veterinare și automedicația cu ele NU sunt soluțiile la problemele actuale epidemiologice!

Publicat

pe

Dr. Veterinar Ovidiu Roșu (Sursa foto: Facebook)

Vestea că medicamentul de uz veterinar „ivermectina” poate combate în câteva zile COVID 19 a dus la luarea cu asalt a farmaciilor veterinare de către cetățenii care vor să se știe în siguranță, feriți de coronavirus. Stocurile cu acest produs antiparazitar au dispărut rapid. Chiar și magazinele online cu medicamente pentru animale anunță că nu mai au ivermectină. Ba, mai mult, unele site-uri au fost blocate o vreme, probabil din cauza numărului mare de accesări.

Medicul veterinar Ovidiu Roşu a fost puternic bulversat din cauza acestei amețeli produse la scară europeană și care dă ivermectina a fi leacul excelent în lupta cu noul coronavirus. Punctul său de vedere nu coincide deloc cu cel al medicilor umani care au testat medicamentul veterinar și au văzut efectele sale pozitive asupra pacienților.

„Deși cred cu tărie că medicii veterinari știu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se-ntâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenței mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiați cu întrebări absurde și total neetice și ilegale despre funcționarea produselor destinate animalelor la oameni și să nu ne mai epuizați stocurile de ivermectină destinate animalelor pentru consum propriu!

Medicul veterinar NU ARE VOIE să prescrie, să consulte, să sugereze, să ORICE oamenilor din punct de vedere medical! Voi, oamenii, aveți doctorii voștri și la ei TREBUIE să vă duceți să-i consultați! Noi, ăștia cu dihăniile, ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgați la zdup dacă v-am face pe plac.

PS. La fel și viceversa. Să nu vă pună naiba doctorilor de oameni să credeți vreo secundă că ați fi îndreptățiți să faceți orice medical la animale doar că sunteți doftori.

PS la PS. Scopul acestei postări, care văd că a luat foc, nu a fost nici pe departe de a infirma valorile mai mult sau mai puțin curative sau de a descuraja folosirea ivermectinei ca substanță în medicina umană. Există studii foarte clare încă din iunie anul trecut, în care se evaluează efectul ei în tratamentul Covid (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166354220302011), iar eu ca medic veterinar nu am niciun drept să mă pronunț asupra lor. Asta e treaba medicilor umani!

Eu încerc, prin această postare, să descurajez oamenii să achiziționeze produse medicale dedicate animalelor în general și în particular cele care conțin ivermectină, în scopul tratamentului personal (uman) prin automedicație. Dacă vreți orice fel de tratament pentru dvs., vă rog să consultați medici umani care vă pot evalua medical și, eventual, prescrie cele necesare.

Medicamentele veterinare trec printr-un proces de evaluare și acreditare doar pentru speciile țintă la care fac referire, orice altă specie (omul în speță), în afara celor stipulate în prospect, implică automat asumarea unor riscuri greu de gestionat ulterior administrării lor. În cazul de față vorbim în special despre toxicitatea substanței respective, pe care noi, veterinarii, o vedem frecvent la animale.

Ce încerc să spun aici, ce-i drept în felul meu unde nu cu toții sunt capabili să-i înțeleagă subtilitățile și ironiile, este că medicamentele veterinare și automedicația cu ele NU sunt soluțiile la problemele actuale epidemiologice sau orice fel de altă problemă medicală umană”, a scris Ovidiu Roșu pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Info util: 121 de instrumente împotriva atacurilor informatice, pe un singur site web

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Lucrul de acasă, de pe plajă sau de la o cafenea este o realitate pentru mulți oameni. Tot ce avem nevoie este stocat în dispozitivele noastre digitale, cum ar fi computere laptopuri și telefoane mobile, care conțin informații importante despre viața noastră personală și profesională.

Digitalizarea a creat un mediu de viață flexibil, care ne oferă libertatea de a accesa cu ușurință un univers de informații. De asemenea, ne oferă spațiul pentru a stoca sute de mii de fișiere diferite: imagini ale copiilor și animalelor noastre de companie, bilete electronice, proiecte, matrice importante, la care am lucrat săptămâni întregi, arhive pline de decenii de cunoștințe și amintiri.

Ransomware le permite infractorilor să fure toate acestea într-o clipă. Prin urmare, este important să vă feriți, să fiți conștienți și să vă protejați lumea digitală.

Dacă ați fost victima unei astfel de fapte, accesați site-ul – nomoreransom.org – pentru o cheie. Decriptorii disponibili în depozitul No More Ransom au ajutat mai mult de șase milioane de persoane să își recupereze fișierele gratuit.

Acest lucru a împiedicat infractorii să câștige aproape un miliard de euro prin atacuri ransomware. În prezent, siteul oferă 121 de instrumente gratuite capabile să decripteze 151 de familii de ransomware și reunește 170 de parteneri din sectorul public și privat. Portalul este disponibil în 37 de limbi.

Un nou site No More Ransom a fost lansat pentru a marca al cincilea an al proiectului.

Modernă și mai ușor de utilizat, noua secțiune a site-ului – Crypto Sheriff oferă informații actualizate despre ransomware, precum și sfaturi despre cum să preveniți o infecție cu ransomware.

Oricine poate fi o țintă – persoane fizice și companii de toate dimensiunile. Deci ce putem face?

– Faceți backup regulat al datelor stocate pe dispozitivele dumneavoastră electronice.
– Urmăriți click-urile – știți unde vă va duce un link?
– Feriți-vă de atașamentele din e-mailuri nesolicitate!
– Asigurați-vă că software-ul de securitate și sistemul de operare sunt la zi.
– Dacă deveniți victimă, nu plătiți! Sesizați infracțiunea și verificați No More Ransom, pentru instrumentele de decriptare.

Pentru o imagine completă: citiți toate sfaturile de prevenire de pe site-ul No More Ransom.

Parteneriatul dintre forțele de ordine și industria privată a contribuit la succesul No More Ransom, ajutând victimele și reducând profiturile infracționale.

Sursa: Inspectoratul General al Poliției Române

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cod galben de caniculă până în data de 31 iulie

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, care vizează mai multe județe ale țării, între care și Dâmbovița, valabilă în zilele de 27, 28, 29, 30, 31 iulie.

Valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT