Connect with us

OPINII

La… rapel comanda!

Publicat

pe

În ciuda tuturor teoriilor care au vehiculat un complot la scară mondială, a tuturor ideilor năstrușnice care circulă în spațiul virtual, în ciuda ficțiunilor că ne-am transforma în zombi, că ne-ar crește două coarne în frunte și că anatomicul ne-ar fi invadat de nanoroboți, am hotărât să mă vaccinez. E un pic de speranță umană pentru întoarcerea la normalitate. Crezi în ceva. Este vorba de inducerea sentimentului de mai bine. Încercarea de a stăvili răul.

M-am înscris pe platforma online ca un cetățean conștiincios, deși nu am mai primit niciun răspuns pe acolo. Am pus mâna pe telefon, mi-am pus cartea de identitate în față și am sunat. Vreo două săptămâni. Degeaba. Apelul îmi era preluat de DSP Dâmbovița, după care intram în așteptare zece, cinsprezece, douăzeci de minute până ce îmi răspundea un operator. Culmea, s-au nimerit să fie numai de pe la Satu Mare. Politicos, disciplinat, explicam situația, dorința, comunicam datele solicitate după care mi se spunea simplu, cu vocea ușor jenată, că nu sunt locuri. La nici un centru de vaccinare din Dâmbovița.

Am solicitat să merg în județele învecinate sau, mai în glumă, mai în serios, am spus că pornim într-un city break în funcție de zona țării unde ne putem vaccina. Ne plimbăm un pic și intrăm și în rândul lumii! Nici așa nu am avut vreo șansă. Și chestia asta a durat zile în șir. Asta se întâmplă în condițiile în care, pe toate posturile de televiziune națională, plătite cu milioane de euro de către guvernanți (reclamă pandemică!), suntem îndemnați din oră în oră să ne vaccinăm. Ceva de genul, viața bate filmul!

Am mai avut o încercare după care mi-am propus, dacă nu iese nici de data asta, să renunț. Și ce credeți că am făcut? Operatorul, cu accente calzi, la tura asta moldovenești, mi-a spus să încerc peste o săptămână.

Când auzi așa ceva te enervezi și înjuri sistemul, miniștrii cu găurică la cămașă, pe toți oportuniștii care cică s-au vaccinat primii să dea un exemplu pozitiv. Aiurea! Au vrut să fie siguri că prind vaccinul Și dacă ar fi fost numai atât! Mai aflăm de la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că și la acest capitol ce ține de viață și de moarte, de siguranța națională, de onoare, de omenie, de eroism, a intervenit seculara tradiție românească, adică, pile, relații, vaccinare pe circuit închis, centre speciale etc.

Măi, fraților, noi chiar suntem nebuni? Chiar nu mai există în tărișoara asta niciun pic de respect pentru valorile umane? Nu mai există solidaritate? Mergem la nesfârșit pe premisa scapă cine poate? Să se ajungă cu pile și la vaccinul anticoronavirus? Până aici ne-am coborât?!

Într-o situație de genul acesta, dacă ceea ce a spus ministrul Voiculescu este adevărat, ar trebui să își dea demisia tot Guvernul și toți băieții ăștia care asigură strategia de vaccinare și care au ajuns un fel de sfinți ai pandemiei.

Și eu, ca prostul, și altul, și altul, care sunăm conștiincioși și răbdători pentru vaccinare, ne mai mirăm că nu mai prindem un loc pentru vaccinare. Nici pentru programarea din iulie! Păi de asta, fiindcă aici a intrat virusul ăla al nostru… Știți care…

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Democrația a căzut pe-o rână…

Publicat

pe

Nici nu era nevoie să fii analist politic experimentat pentru a-ți da seama, după indiciile afișate cu larghețe de mai marii PNL și PSD, că vom avea alegerile locale și pe cele europarlamentare comasate. Toate drumurile, scenariile, declarațiile, scenele de gelozie politică, amenințările cu partajul și frica de pierderea privilegiilor au condus spre rezultatul prezentat aseară de cei doi „C” ai politicii actuale românești.

PSD se contopește cu PNL. Reacții adverse există, dar se trec cu vederea. Doctrinele, ura ancestrală, alergiile care apar, pe bună dreptate, din alăturarea celor două partide politice trebuie date la o parte. Se face abstracție de erupțiile apărute, de bubele urâte de pe imagine, dacă vrei să rămâi la putere și, ca să existe și izul acela patriotic!, dacă vrem să ținem țara în echilibru. Așa a apărut noul clișeu, care, cu siguranță, va fi la loc de cinste printre lozincile momentului, parcă adus din cruciadele Evului Mediu timpuriu. O coaliție a binelui care trebuie să lupte împotriva răului personificat de Șoșoacă și Simion, la care se adaugă alte mărunțișuri de pe partea dreaptă.

Păi, ce, nu puteau fi puși la respect conform regulilor corecte ale democrației? Ba da! Dar, de ce să ne complicăm? De ce să muncim mai mult? Alianțele împotriva naturii sunt născute din teamă și dorințe avide de putere. Există și reversul. Posibilitatea ca acest tip de comportament politic să creeze repulsie, ură, să alimenteze un val pe care nu îl mai poți opri cu una cu două și care să spulbere tot, respectiv construcțiile anormale, dar și pe cele normale.

Chiar am ajuns în situația în care alegerile să cadă în derizoriu, răpuse de săgețile interesului și ale calculului electoral? Da. Așa pare! Democrația a devenit plantă de cultură, pe care libertățile sunt acum altoite după cum este vrerea Comisiei Europene. Alor noștri conducători le place noul concept. Avem în sânge câte ceva din gena dictaturii, din dorința ușor patologică de a-i anihila prin diferite metode, chiar pseudo-democratice, pe cei care ne stau împotrivă.

Sincer, de la ceea ce se întâmplă acum, până la ziua în care va fi emisă o ordonanță de urgență prin care se declară stare de necesitate, iar unele partide politice sunt desființate și libertățile de expresie, de opinie, sunt anulate, ar mai fi un pas.

Alegerile care vin sunt doar un exercițiu al puterii. Se testează o nouă metodă. Dacă dă rezultate, cu siguranță, va fi continuată și la toamnă. Și… la mulți ani! Totdeauna, interesul și dictatura s-au ascuns sub plapuma bunelor intenții. Știu o mulțime de oameni politici adevărați care nu sunt de acord cu acest compromis stupid, dar se supun fiindcă nu te poți pune împotriva unui curent pornit din cele mai mari Cancelarii ale Europei. Te împotrivești, ieși!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

Se rupe… nu se rupe coaliția?

Publicat

pe

Situația socio-economică din România se complică de la o zi la alta. Politica, la fel. Vezi cum funcționează coaliția de la putere! Sunt fierberi mari acolo. Comasăm alegerile locale cu europarlamentarele sau nu? Cine câștigă din treaba asta? PSD, nu. PNL, puțin. Restul de partide, pe fondul comasării, se strecoară acolo, în urnă. Și rămân. Înfundă canaua celor care vor fi la putere. Le fac viața amară celor care vor mai încropi o alianță sau, cel mai probabil, pun și ei condiții contra vot. Cer ceva funcții, poziții, schimbă barca. Se practică. Vezi partidul lui Dan Diaconescu și micul ALDE. Cum s-au afluit membri acestor formațiuni de studio TV prin cuiburi mai călduțe… Au dat votul, au pus picătura lor, urma de udătură, pentru a umple paharul majorității și au fost răsplătiți. Le-a mers bine. O vreme.

Cam așa funcționează politica în România. Este vorba doar despre privilegii. Restul înseamnă inerție. Așa trăim noi. Ăștia mulți și proști. Așa se dezvoltă țara. Deloc! Vi se pare că în această perioadă preelectorală îi mai interesează pe politicieni de țară? Se zvârcolesc noaptea căutând soluții de mai bine pentru popor? De unde! Altele sunt prioritățile. Este vremea când se coc discursurile. Demagogia începe să curgă șiroaie. Este neagră și pute a minciună.

Ne afundăm din nou piciorele în mocirla creată de promisiuni, speranțe și deziluzii. Or mai avea curajul să apară cu platforme program amăgitoare, cu biblii false? Trec peste micuța barieră a bunului simț? O sar? Ca peste un pârleaz la tinerețe! Altfel nu ar mai funcționa ca lumea politica asta de doi bani. Acum ni se servește o porție de așa zisă neînțelegere dintre PSD și PNL. Se aruncă în eter ideea că se destramă coaliția. Că liberalii, dezamăgiți, cu orgoliul bulit, ar cauta să se apropie de frații vitregi adunați și ei într-un mic pol. Cred că sunt povești. Basme. Social-democrații și liberalii abia au învățat cum pot conviețui, cum o duci bine la putere fără să știe stânga ce face dreapta. Să ignori normalitatea în numele binelui comun…

Dacă nu se mai face comasarea, altele sunt cauzele. Au înțeles ei că măsura asta are efect de bumerang. Vezi discursurile celor doi lideri supremi. Parcă ar interpreta niște roluri dintr-o piesă proastă. Vedem mâine, poimâine. Hopa Mitică nu se poate balansa, nesigur, prea mult timp…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite