Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmboviţa este optimist în legătură cu proiectele județului

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a ieșit, astăzi – 29 ianuarie 2021, în conferință de presă pentru a-și prezenta raportul de activitate după primele trei luni de mandat. Așa cum a promis încă din campania electorală, Corneliu Ștefan și-a asumat responsabilitatea de a transparentiza actul administrativ, de a comunica dâmbovițenilor, în timp util, tot ceea ce întreprinde pentru binele lor, pentru prosperitatea județului.

Un prim semnal clar al schimbării modului de a comunica cu cetățenii l-a dat actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița prin modificarea site-ului instituției. Nimeni nu a întreprins un asemenea demers în ultimii 15 ani, deși toată lumea sesizase că portalul celei mai importante structuri administrative din județ este șters, cenușiu, greoi, neaccesibil, cu informații aruncate doar, așa, ca să fie.

Președintele Corneliu Ștefan i-a asigurat pe dâmbovițeni și pe edilii localităților din județ că va continua toate proiectele de dezvoltare, pornind de la infrastructura rutieră la cea socială, culturală, educativă și sportivă.

„Am spus-o din prima zi, o spun și acum. Voi continua toate proiectele de asociere, cu toate localitățile din județul Dâmbovița, indiferent că vorbim de drumuri județene sau drumuri comunale. Voi susține toate proiectele venite din partea comunităților locale.

În ceea ce privește DJ 711, Băleni, Dobra, Finta, Bilciurești, Cojasca, vă informez că stadiul fizic al lucrărilor este de 27%. Au fost executate până acum lucrări de peste 42 milioane de lei.

Tot la capitolul infrastructură rutieră, am demarat, la sfârșitul anului 2020, cel mai important proiect privind centurile ocolitoare ale centrelor urbane din județul Dâmbovița. Acesta începe cu inelului doi de centură al municipiului Târgoviște, cu centurile ocolitoare pentru orașele Găești, Pucioasa și Fieni și, nu în ultimul rând, centură ocolitoare pentru orașele Răcari și Titu. De asemenea, în decembrie, la propunerea noastră, am votat în Consiliul Județean să ne asociem cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Am fost personal la ministrul Transporturilor și am purtat discuții despre drumurile naționale și centurile ocolitoare. Avem acceptul Ministerului Transporturilor pentru a ne asocia cu CNAIR”, a precizat Corneliu Ștefan.

A mai vorbit președintele Consiliului Județean Dambovița despre încheierea lucrărilor de construcție a podului de la Răteiu, peste pârâul cu același nume, care reprezintă principala cale de acces spre acea zonă montană din Bucegi, dar, mai ales, spre cariera de la Lespezi, de unde este extras calcar pentru fabrica de ciment din Fieni. Obiectivul, cu o valoare de 4 milioane de lei, a fost executat în parteneriat cu Combinatul de Ciment. Podul are o lungime de 48 de metri.

Sănătatea este, de asemenea, una dintre prioritățile conducerii Consiliului Județean Dâmbovița. Președintele Corneliu Ștefan a fost preocupat de asigurarea unor bune condiții de cazare și tratament în unitățile medicale subordonate Consiliului Județean, mai ales în această perioadă dură de pandemie.

„În primele zile de mandat, am achiziționat 40 de paturi electrice de ultimă generație. Acestea permit schimbarea poziției bolnavului în funcție de nevoile medicale. Am achiziționat și brancarduri pentru transportul pacienților.

Am achiziționat 10 containere cu o suprafață de peste 160 mp, prevăzute cu instalații de încălzire, de aer condiționat, cu aparatură medicală și mobilier adecvat. În cadrul Spitalulului Județean, am deschis Centrul de vaccinare. Este singurul care funcționează pe teritoriul Târgoviștei. Ne-am preocupat să asigurăm toate condițiile atât pentru personalul medical dar, mai ales, pentru cetățenii care vin să efectueze vaccinul anticoronavirus.

Împreună cu vicepreședinții și cu conducerea Spitalului Județean, ne-am preocupat și pentru asigurarea personalului medical la Sanatoriul de la Moroeni”, a mai spus președintele CJ.

Corneliu Ștefan a pus capăt și informațior apărute în spațiul public cu privire la posibilitatea închiderii unității medicale pentru tratarea afecțiunilor pulmonare. Șeful administrației județene a spus clar că Sanatoriul Moroeni nu își va închide porțile. Ba mai mult, se depun toate eforturile pentru a fi aduși medici în acest spital deosebit de important pentru Dâmbovița, pentru întreaga zonă de sud a țării.

A mai vorbit președintele Consiliului Județean Dâmbovița despre Programul Județean de Dezvoltare Locală pe care l-a propus și care a fost votat în cadrul CJ.

„Este cel mai ambițios program de dezvoltare. Împreună cu colegii mei, am stabilit foarte clar că vom susține, conform ghidului de finanțare toate proiectele care vor veni din partea UAT-urilor din județ. CJ Dâmbovița va susține toate proiectele valide cu un procent de maxim 50% din valoarea totală a investiției.

Tot prin acest program de dezvoltare locală, pâna în 2024, vreau să reabilităm peste 500 km de sisteme de colectare și dirijare a apelor. O să fie un proiect amplu implementat la nivelul județului Dâmbovița, un proiect care nu a fost demarat niciodată în istoria acestui județ”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Nu este lăsat la o parte de actuala conducere a Consiliului Județean Dâmbovița nici turismul. A dezvăluit președintele CJ că există două proiecte ample de dezvoltare a acestui domeniu de care județul și municipiului Târgoviște au nevoie ca de aer.

„Unul dintre cele mai importante obiective ale noastre în domeniul turismului este reprezentat de transformarea fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște într-un muzeu așa cum scrie la carte. Este un proiect la care s-a muncit foarte mult și care a fost blocat. Acum a trecut de faza de eligibilitate iar Muzeul Comunismului va beneficia de fonduri europene cu o valoare de 5 milioane de euro.

Al doilea proiect pe care îl anunț, eligibil sută la sută, care va fi materializat tot pe fonduri europene, este legat de construirea unei gondole urbane între Curtea Domnească și Mănăstirea Dealu. Am avut discuții cu consultanții pe această temă, am început să lucrăm la partea ce ține de caietul de sarcini. După aprobarea bugetului, vom scoate la licitație studiul de fezabilitate pentru proiectul telegondolei”.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovișteanul Iulian Mareș a fost numit administrator public al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița

Publicat

pe

Iulian Mareș, președintele Asociației Balkan Development Support, a fost numit, astăzi – 15 octombrie 2021, city-manager al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița, cunoscut mai degrabă ca localitatea unde se filmează serialul „Las Fierbinți”.

„Este o provocare pe care am acceptat-o având convingerea că voi putea contribui mai mult decât am putut până acum la dezvoltarea unei comunități în care am venit în urmă cu șase ani, orașul Fierbinți-Târg, din județul Ialomița.

În situația mea profesională și cea personală, voi fi în continuare conectat în mod natural de alte două orașe, București și Târgoviște, mult mai mari și mai dezvoltate. Le voi lua ca reper.

Adresez mulțumiri sincere domnului primar Iusein Iuksel pentru mandatul de încredere acordat. Consider că putem construi împreună o echipă performantă, care să includă suporteri ai proiectelor noastre viitoare, de aici și din multe alte părți ale țării și nu numai.

Fierbinți-Târg trebuie să devină oraș în adevăratul sens al cuvântului, iar pentru asta trebuie să fie deschis la parteneriate interne si externe”, spune proaspătul administrator public al orașului Fierbinți-Târg.

Iulian Mareș are 42 de ani și este de fel din Târgoviște. A învățat la Colegiul Constantin Carabella Târgoviște, apoi și-a continuat studiile la Universitatea din București, promoția 2003. Este jurnalist și absolvent de științe politice.

În ultimii 2 ani, a fost implicat în numeroase proiecte de dezvoltare în orașul Fierbinți-Târg. De asemenea, a păstrat legătura și cu factorii de decizie din județul natal. Spre exemplu, în luna iunie 2021, Iulian Mareș a organizat o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, cu care a dezbătut perspectiva ca un fond internațional de investiții, specializat în agricultură și industrie alimentară, să realizeze un astfel de proiect în județul Dâmbovița, cu aport de expertiză din partea unor companii olandeze.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT