Connect with us

Dâmboviţa

Mai puține furturi, tâlhării și accidente rutiere în județul Dâmbovița

Publicat

pe

Comisar șef Adrian Antofie - inspector șef IPJ Dâmbovița

Cifrele din bilanțul întocmit de IPJ Dâmbovița, aferent anului 2020, relevă o scădere cu 16,69% a infracțiunilor de furt la nivelul județului și cu 50% mai puține tâlharii. De reținut că au fost sesizate cu 27,82% mai puține fapte în mediul stradal. De altfel, pe parcursul anului trecut, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în medie, 300 de efective din cadrul MAI în fiecare zi.

Totodată, polițiștii au răspuns la 10.855 de apeluri la 112 și au organizat 87 de razii și 6.958 de acțiuni, din care 1.846 pe linie de poliție rutieră, 992 pe linie de ordine publică, 613 în domeniul investigațiilor criminale și 224 în domeniul investigării criminalității economice.

Cât privește sancțiunile contravenționale aplicate, acestea au fost în număr de 124.576, din care 19.888 în baza Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 77.953 în baza O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul acţiunilor desfășurate pe linie de rutieră, poliţiştii au constatat 1.130 de infracţiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, fiind reținute 5.089 de permise de conducere și retrase 1.444 de certificate de înmatriculare. Totodată, au aplicat 25.766 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13.030 pentru neutilizarea centurii de siguranță de conducătorii auto, 853 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil și 256 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Alte 1.022 de sancțiuni au fost aplicate pentru necordarea priorității pietonilor sau autovehiculelor. De asemenea, 4.113 pietoni, 5.156 de bicicliști și 2.720 de căruțași au fost sancționați contravențional pentru încălcarea regulilor de circulație.

În cursul anului 2020, accidentele rutiere au înregistrat o scădere cu 13,91%. Din totalul acestora, 20,67 % au fost accidente grave și 79,32 % au fost ușoare. Comparativ cu anul 2019, a scăzut și numărul persoanelor decedate (-30,43%), precum și al răniților grav (-8,49%).

În perioada analizată, principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere au fost:
1. Abaterile comise de către bicicliști (16,34% din totalul accidentelor înregistrate);
2. Neacordarea priorităţii de trecere (14.28% din totalul accidentelor înregistrate);
3. Utilizarea neregulamentară a drumului public de către pietoni (13,96% din totalul accidentelor înregistrate);
4. Nerespectarea regimului legal de viteză (12,22% din totalul accidentelor înregistrate).

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Au început lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, au debutat lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport public local în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Investiția vizează reabilitarea pasajului de la Pavcom, a coridoarelor de transport public local, între care bulevardul Regele Carol I și străzile Gării și lt. Stancu Ion, și a tuturor stațiilor de traseu, precum și construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație și a trei stații de capăt.

„Toate acestea pentru a avea un sistem de transport public local în municipiul Târgoviște foarte performant. Lucrările la pasajul de la Pavcom vor fi finalizate în această vară. De asemenea, săptămâna viitoare vor debuta și lucrările pe strada Gării, astfel încât să reușim să finalizăm cât mai rapid această investiție care are în vedere aproximativ 60.000 de metri pătrați de străzi și trotuare și care va transforma transportul public din municipiul Târgoviște. În afara secțiunii de autobuze, care este deja acoperită în acest moment, plus încă 12 autobuze pe care le mai avem de adus, acest proiect vine să completeze investiția. Este cea mai mare investiție din istoria municipiului Târgoviște pe fonduri europene. Valoarea cumulată a proiectelor de care discutăm se apropie de 170 de milioane de lei”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cu prilejul debutului lucrărilor pe pasajul de la Pavcom (Șoseaua Găești), edilul a venit cu precizări și în legătură cu centura municipiului.

„Sperăm ca, la finalul acestei săptămâni, să reușim să finalizăm unul din sensurile de pe pasajul rutier de la Petru Cercel (zona Dâmboviţa Mall), inclusiv cu rosturi, să deviem circulația și să intrăm la execuția rosturilor și pe sensul pe care se circulă în acest moment, astfel încât luna aceasta să putem să dăm drumul lucrărilor și acolo. De altfel, proiectul privind centura municipiului Târgoviște este aproape gata în acest moment și, după foarte mult timp, Târgovişte va avea un prim inel de centură ocolitoare la standarde de calitate decente, cu două poduri construite de la zero, cu patru pasaje reabilitate și cu 15 km de drum și de canalizare, toate acestea în cadrul unui proiect care se va finaliza în următoarele 30 de zile”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trecutul istoric al județului Dâmbovița, îmbinat armonios cu valorile europene

Publicat

pe

Dorința de reintrare în normalitate, a țării, a județului, reprezentă una dintre motivațiile puternice ale conducerii CJ Dâmbovița în vederea pregătirii unei suite de manifestări artistice unice până în prezent în peisajul socio-cultural dâmbovițean. Este pentru prima oară în Dâmbovița când trecutul istoric al acestor locuri este îmbinat în mod armonios cu prezentul, cu valorile europene, cu arta și creația locală. Autoritățile județene au realizat, pentru 9 mai 2021, un circuit cultural-artistic inedit, o conexiune perfectă între zonele istorice ale Dâmboviței.

„Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, bijuterie arhitecturală lăsată moștenire de Constantin Brâncoveanu, va găzdui ceremonialul schimbului de gardă, așa cum se petrecea în secolul al XVII-lea. Străjerii și domnițele vor primi turiștii, dar vor și pune în scenă o zi din viața Palatului Brâncovenesc. De asemenea, Orchestra Simfonică „Muntenia” va încânta participanții la evenimentele dedicate Zilei Europei cu un recital al celor mai frumoase opere ale clasicilor muzicii simfonice. Ziua se va încheia cu o surpriză, de data aceasta în Târgoviște, în Piața Tricolorului”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT