Connect with us

Dâmboviţa

Mai puține furturi, tâlhării și accidente rutiere în județul Dâmbovița

Publicat

pe

Comisar șef Adrian Antofie - inspector șef IPJ Dâmbovița

Cifrele din bilanțul întocmit de IPJ Dâmbovița, aferent anului 2020, relevă o scădere cu 16,69% a infracțiunilor de furt la nivelul județului și cu 50% mai puține tâlharii. De reținut că au fost sesizate cu 27,82% mai puține fapte în mediul stradal. De altfel, pe parcursul anului trecut, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în medie, 300 de efective din cadrul MAI în fiecare zi.

Totodată, polițiștii au răspuns la 10.855 de apeluri la 112 și au organizat 87 de razii și 6.958 de acțiuni, din care 1.846 pe linie de poliție rutieră, 992 pe linie de ordine publică, 613 în domeniul investigațiilor criminale și 224 în domeniul investigării criminalității economice.

Cât privește sancțiunile contravenționale aplicate, acestea au fost în număr de 124.576, din care 19.888 în baza Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 77.953 în baza O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul acţiunilor desfășurate pe linie de rutieră, poliţiştii au constatat 1.130 de infracţiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, fiind reținute 5.089 de permise de conducere și retrase 1.444 de certificate de înmatriculare. Totodată, au aplicat 25.766 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13.030 pentru neutilizarea centurii de siguranță de conducătorii auto, 853 pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil și 256 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Alte 1.022 de sancțiuni au fost aplicate pentru necordarea priorității pietonilor sau autovehiculelor. De asemenea, 4.113 pietoni, 5.156 de bicicliști și 2.720 de căruțași au fost sancționați contravențional pentru încălcarea regulilor de circulație.

În cursul anului 2020, accidentele rutiere au înregistrat o scădere cu 13,91%. Din totalul acestora, 20,67 % au fost accidente grave și 79,32 % au fost ușoare. Comparativ cu anul 2019, a scăzut și numărul persoanelor decedate (-30,43%), precum și al răniților grav (-8,49%).

În perioada analizată, principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere au fost:
1. Abaterile comise de către bicicliști (16,34% din totalul accidentelor înregistrate);
2. Neacordarea priorităţii de trecere (14.28% din totalul accidentelor înregistrate);
3. Utilizarea neregulamentară a drumului public de către pietoni (13,96% din totalul accidentelor înregistrate);
4. Nerespectarea regimului legal de viteză (12,22% din totalul accidentelor înregistrate).

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Cumplită este de cele mai multe ori neatenția participanților la traficul rutier. Nici nu știi când dai cu oiștea în gard sau te trezești, Doamne ferește, pe un pat de spital cu leziuni care îți vor afecta tot restul vieții. Totul de la o clipă de neatenție.

Un asemenea episod s-a consumat astăzi, 16 aprilie 2024, în orașul Pucioasa. Un motociclist de 46 de ani, din Fieni, a ajuns la spital după ce a fost victima unui accident neobișnuit. Bărbatul se afla în deplasare când, la un moment dat, s-a deschis portiera unei mașini staționate. Motociclistul nu a mai putut evita coliziunea, s-a dezechilibrat și s-a răsturnat pe șosea.

Ușa autoturismului fusese deschisă de un bărbat de 46 de ani, din Pucioasa, care se afla în habitaclu. Probabil i se făcuse cald sau voia să coboare și nu a fost atent la traficul din jur.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Incredibil! Bărbat lovit mortal de o mașină Școala. S-a întâmplat în comuna Comișani

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 60 de ani din Lazuri, comuna Comișani, a decedat în urma unui accident mai puțin obișnuit. Omul a fost lovit de un autoturism Școala, la volanul căruia se afla un cursant de 17 ani. Instructorul auto, de 47 de ani, din Greci, comuna Petrești, era în mașină cu elevul.

În prima fază, poliția ne-a informat că pietonul a fost rănit și a ajuns la spital. Ușor, grav, nu s-a mai precizat. Am aflat ulterior că bietul om nu a mai putut fi salvat și a decedat.

Poliția are o misiune dificilă: aceea de a afla cine se face vinovat de producerea acestei tragedii. Sunt rare cazurile când autoturismele școală omoară oameni. De obicei, circulă prudent și cu atenție sporită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite