Connect with us

Dâmboviţa

Sistemul sanitar din România, în pericol de a fi pus pe butuci de actuala guvernare

Publicat

pe

Partidul Social Democrat solicită demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, care a dovedit destul de rapid că este departe de cunoașterea problemelor cu care se confruntă sistemul medical din România și nici nu are intenția de a pricepe acest lucru. Social-democrații au mai invocat gestionarea ineficientă, cu multe sincope, a procesului de vaccinare anticoronavirus pornit în țara noastră.

Deputata PSD Carmen Holban, membră în Comisia pentru Familie și Sănătate din cadrul Parlamentului României, susține cu vehemență acest lucru. Consideră că, în actuala conjunctură, cu asemenea oameni aflați în funcțiile cheie, sistemul de sănătate publică din România nu poate performa.

„Nu se văd progrese, deși autoritățile abilitate se laudă cu succesul programului de vaccinare. În realitate, românii sunt nemulțumiți de această acțiune națională și, mai ales, de schimbarea criteriilor de vaccinare, care evident bulversează populația, oricum afectată de numeroasele decizii contradictorii luate în ultimul an.

Consider că este inadmisibil ca mii de oameni să fie vaccinați fără a avea dreptul în această perioadă, înaintea vârstnicilor, a bolnavilor cronici și chiar a cadrelor didactice, categorii ce erau programate inițial. Faptul că numai 6,28% din totalul de 3,6 milioane de persoane în vârstă de peste 65 de ani au reușit să se înscrie în etapa a doua de vaccinare, care-i viza în mod direct, este o dovadă clară de incompetență a guvernanților și a conducerii Ministerului Sănătății.

Se schimbă peste noapte criteriile, se extind categoriile de persoane, dar nu se rezolvă brambureala cu platforma de înscriere pentru programare și se încurajează săritul peste rând, tipic românesc, de care credeam că am scăpat”, a spus parlamentara social-democrată.

PSD cere demisia lui Vlad Voiculescu după ce conducerea ministerului a recunoscut cu nonșalanță eșecul privind controlul pandemiei și raportările oficiale false cu privire la numărul de teste și la numărul de infectări.

„Declarațiile secretarului de stat Andreea Moldovan ar fi trebuit să fie urmate imediat de prezentarea demisiei ministrului Sănătății și a întregii conduceri a Ministerului Sănătății, deoarece nu poți să rămâi în funcție dacă nu îți faci corect treaba”, a precizat deputata Carmen Holban.

Lângă toate aceste neajunsuri s-a mai adăugat tragedia de la Institutul Matei Balș, unde nouă oameni, pacienți, veniți acolo pentru a fi salvați din ghearele temutului coronavirus, au murit carbonizați.

„Zilele acestea am asistat cu toți la un alt dezastru soldat cu pierderi omenești, vieți nevinovate, oameni care au venit să se trateze, nu să moară în spitale. Oamenilor le este teamă să mai vină în spitale din cauza infecțiilor nozocomiale, din cauza lipsei de aparatură medicală, din cauza accidentelor provocate de instalațiile electrice, iar actualul ministru vine in fața oamenilor cu un discurs clar: „nu-mi dau demisia”.

În consecință, situația în care se află România și românii la începutul noului an este una mohorâtă, să nu spun tragică. Guvernul este total depășit de evenimentele de organizarea cărora este direct răspunzător, iar perspectivele sunt dezastruoase pentru noi toți”, a declarat deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban.

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești. Vezi ordinea de zi!

Publicat

pe

de

Se convoacă în ședință ordinară, ce se va desfășura prin mijloace electronice-online, Consiliul Local Voinești, pe data de 28.10.2021, ora 09:00.

Dispoziția de convocare împreună cu materialele aferente proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi vor fi transmise consilierilor locali în format electronic.

Consilierii locali pot formula și transmite electronic amendamente asupra proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi pe adresa de e-mail: consiliullocalvoinesti@yahoo.com (Secretar General)

Ordinea de zi este următoarea:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației fazele DALI si PT, a indicatorilor tehnico-economici si a cofinanțării din partea Consiliului Local Voinești pentru obiectivul “Modernizare prin creșterea eficientei energetice a sediului SPCLEP Voinești si Politie Locala, comuna Voinești, județul Dâmbovița „prin Administrația Fondului de Mediu, Programul privind creșterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in clădirile publice;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație speciala de salubrizare pentru solicitările depuse la Primaria Voinești, conform anexelor emise de ADI „Management integrat al deșeurilor in județul Dâmbovița” cu nr.9328/21.10.2021 pentru luna noiembrie 2021;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetare trimestrul III 2021;
5. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local Voinești in Comisia pentru Evaluarea si Asigurarea Calității din cadrul Liceului Tehnologic Voinești pentru anul școlar 2021-2022;
6. Diverse.

PRIMAR,
Sandu Gabriel Dănuț

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Orașul Pucioasa va avea o superbă zonă de agrement în Lunca Ialomiței

Publicat

pe

Primăria Pucioasa implementează cu fonduri europene nerambursabile un proiect care vizează amenajarea unei superbe zone de agrement în Lunca Ialomiței. Vor fi construite aici terenuri de fotbal și tenis cu nocturnă, bazine de înot cu tobogane, locuri de joacă, zone de fitness, foișoare cu grătare, o pistă de skateboard, o pistă de biciclete, un perimetru pentru plimbat animalele de companie, precum șii un patinoar care va funcționa pe timpul iernii.

Săptămâna aceasta, primarul Constantin Ana a postat pe pagina sa de Facebook fotografii de pe șantier, cu precizarea că în vara anului viitor zona de agrement din Lunca Ialomiței va fi pusă la dispoziția locuitorilor orașului Pucioasa. Bine, la cât de frumoasă va fi, suntem convinși că și alți dâmbovițeni vor alege să-și petreacă timpul liber la Pucioasa!

„Zona de agrement din Lunca Ialomiței este al doilea proiect al nostru care pune în valoare râul Ialomița și terenurile de pe malurile sale, acestea fiind singurele zone care mai permit o dezvoltare consistentă și predictibilă a orașului nostru!

Astăzi, constructorul ne-a aratat primele fotografii ale toboganelor contractate. Mie mi se pare că arată foarte bine!

Încet-încet, ca să nu spun pas cu pas, căci nu mai sună deloc bine, construim motive pentru ca cetățenii noștri să rămână în oraș, iar pentru cei din afara orașului construim motive să ne viziteze!”, a scris Costi Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT