Connect with us

ADMINISTRAŢIE

A fost inaugurată Școala Nr. 8 „Mihai Viteazul” Târgovişte. FOTO

Publicat

pe

Cei 950 de elevi ai Școlii Nr. 8 „Mihai Viteazul” Târgovişte vor începe cursurile, luni – 8 februarie 2021, într-o instituție de învățământ de nivel european, inaugurată astăzi, odată cu finalizarea proiectului de reabilitare, modernizare, extindere și dotare în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, implementat de Primărie cu fonduri europene nerambursabile. Ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia cu noul coronavirus, evenimentul a fost unul restrâns. Momentul însă va rămâne în istoria școlii, dar și a orașului. Unitatea de învățământ este acum cea mai mare și mai modernă din județ și una dintre cele mai mari din țară.

„Proiectul a schimbat din temelii această școală, care deservește microraionul nr. 9, o școală de tradiție care avea nevoie de un asemenea proiect de modernizare, reabilitare, extindere și dotare. S-a construit un corp nou cu 14 sali de clasă, o bibliotecă pe două etaje și sală de festivități. De asemenea, s-a construit o bază sportivă, vestiare, clădire pentru centrala termică. Este un proiect care a vizat suplimentarea spațiilor la această unitate de învățământ care devine cea mai mare școală gimnazială din județul Dâmbovița și una dintre cele mai mari din România.

Este o unitate de învățământ care într-adevăr, în acest moment, are tot ce îi trebuie pentru a funcționa în condiții foarte bune. Fiecare clasă este dotată cu proiector, calculator, sistem de supraveghere video, sistem de comunicare. Toate instalațiile sanitare, termice, electrice au fost schimbate. Toate sălile de clasă din corpurile vechi de clădire au fost reabilitate. Tâmplărie schimbată, sală de sport reabilitată, dotată și mărită”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Slujba religioasă de binecuvântare a fost săvârșită de vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, care a transmis conducerii școlii mesajul mitropolitului Nifon și i-a înmânat directoarei Luminița Bobeș o icoană a Maicii Domnului – ocrotitoarea municipiului Târgoviște.

„Prezența noastră aici arată interesul pe care administrația publică locală îl are pentru educație, înțelegând că aceasta este cheia unei dezvoltări durabile a comunității. Nu trebuie să uităm niciodată că, aici, în Cetatea de Scaun, în țara noastră, în Europa și oriunde creștinismul a ajuns, școala a funcționat mai întâi în tinda bisericii și apoi s-au dezvoltat, iar școala, alături de biserică și de familie, reprezintă stâlpul fundamental al unei societăți”, a spus părintele vicar.

Prof. Luminița Bobeș, directorul Școlii Mihai Viteazul Târgovişte, a adus mulțumiri reprezentanțiilor administraţiei publice locale pentru că au inclus unitatea de învățământ într-un proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare atât de important.

„Este un moment unic în istoria acestei școli, un moment aștept de toți copiii, care au urmărit, în toată această perioadă, ce se întâmplă și întrebau când venim acasă. Vă mulțumim foarte mult, domnule primar, pentru efortul depus și pentru sprijinul acordat. Mulțumim întregii echipe de la managementul proiectulelor de la Primăria Târgoviște, pentru cât s-a gândit ca cei 950 de elevi ai școlii și cele peste 70 de cadre didactice merită o astfel de investiție”.

ADMINISTRAŢIE

Șanse mari ca Școala Matei Basarab Târgovişte să fie finalizată mai devreme

Publicat

pe

Proiectul de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a Școlii Nr. 13 – Matei Basarab din Târgoviște a ajuns la un stadiu de execuție de 80%. În acest moment, se lucrează la amenajările interioare. Termenul de finalizare este luna noiembrie 2021, însă, spune primarul Daniel Cristian Stan, se fac eforturi că unitatea de învățământ să fie gata la începutul anului școlar 2021-2022. Valoarea investiției depășește 22,22 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile accesate de administrația publică locală.

„Şcoala este reabilitată în întregime, va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou. Totodată, școala va dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică unității de învățământ”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa extinde și modernizează Secția Cardiologie a Spitalului Județean

Publicat

pe

Președintele Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, continuă să sfideze vremurile tulburi și incerte din punct de vedere social, politic și economic pe care le traversăm, conturând și pregătind spre a fi materializate o serie de proiecte care să aducă siguranță, confort și civilizație cetățenilor din Dâmbovița.

Astăzi, șeful administrației județene a semnat documentația necesară în vederea întocmirii studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic privind extinderea și modernizarea Secției Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

„Așa cum am promis, pentru dotarea acestei secții moderne, vom achiziționa și un aparat angiograf, vital pentru tratarea și salvarea dâmbovițenilor care suferă de infarct miocardic acut. Odată pus în funcțiune aparatul angiograf, pacienții nu vor mai fi transferați, cu ambulanța sau elicopterul, către spitale din București. Intervențiile se vor efectua mult mai rapid, aici, la Târgoviște. Astfel, vom evita situațiile grave care pot duce, din păcate, fie la decesul pacientului, fie la instalarea unor sechele permanente.

 

Vreau ca, cel mai târziu în toamnă, să începem lucrările de extindere a Secției Cardiologie. Sumele necesare acestei investiții sunt asigurate, în totalitate, de Consiliul Județean Dâmbovița”, a precizat președintele CorneliuȘtefan.

Noul corp de clădire al Secției Cardiologie va avea o suprafață de aproximativ 450 mp. În componența acesteia se vor regăsi: sală unde va funcționa aparatul angiograf, cameră control, cameră tehnică, spațiu echipare medici, depozit echipamente, cabinet medici, cabinet asistente, depozit materiale sterile și instrumentar steril, grup sanitar personal femei, grup sanitar personal bărbați, vestiar personal femei, vestiar personal bărbați, cameră infirmiere, windfang acces personal, hol acces personal, spațiu preoperator, spațiu postoperator, grup sanitar pacienți, spațiu dezechipare pacienți, windfang acces pacienți, hol acces pacienți, camera curățenie și depozit materiale curățenie, spălare instrumentar, depozit deșeuri medicale.

„În momentul de față, un astfel de echipament nu există în nicio unitate sanitară din județul Dâmbovița. Secția Cardiologie a Spitalului Județean este singura de acest gen ce deservește cetățenii din județul Dâmbovița și nu numai”, a mai precizat președintele CJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT