Connect with us

ADMINISTRAŢIE

A fost inaugurată Școala Nr. 8 „Mihai Viteazul” Târgovişte. FOTO

Publicat

pe

Cei 950 de elevi ai Școlii Nr. 8 „Mihai Viteazul” Târgovişte vor începe cursurile, luni – 8 februarie 2021, într-o instituție de învățământ de nivel european, inaugurată astăzi, odată cu finalizarea proiectului de reabilitare, modernizare, extindere și dotare în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, implementat de Primărie cu fonduri europene nerambursabile. Ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia cu noul coronavirus, evenimentul a fost unul restrâns. Momentul însă va rămâne în istoria școlii, dar și a orașului. Unitatea de învățământ este acum cea mai mare și mai modernă din județ și una dintre cele mai mari din țară.

„Proiectul a schimbat din temelii această școală, care deservește microraionul nr. 9, o școală de tradiție care avea nevoie de un asemenea proiect de modernizare, reabilitare, extindere și dotare. S-a construit un corp nou cu 14 sali de clasă, o bibliotecă pe două etaje și sală de festivități. De asemenea, s-a construit o bază sportivă, vestiare, clădire pentru centrala termică. Este un proiect care a vizat suplimentarea spațiilor la această unitate de învățământ care devine cea mai mare școală gimnazială din județul Dâmbovița și una dintre cele mai mari din România.

Este o unitate de învățământ care într-adevăr, în acest moment, are tot ce îi trebuie pentru a funcționa în condiții foarte bune. Fiecare clasă este dotată cu proiector, calculator, sistem de supraveghere video, sistem de comunicare. Toate instalațiile sanitare, termice, electrice au fost schimbate. Toate sălile de clasă din corpurile vechi de clădire au fost reabilitate. Tâmplărie schimbată, sală de sport reabilitată, dotată și mărită”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Slujba religioasă de binecuvântare a fost săvârșită de vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, care a transmis conducerii școlii mesajul mitropolitului Nifon și i-a înmânat directoarei Luminița Bobeș o icoană a Maicii Domnului – ocrotitoarea municipiului Târgoviște.

„Prezența noastră aici arată interesul pe care administrația publică locală îl are pentru educație, înțelegând că aceasta este cheia unei dezvoltări durabile a comunității. Nu trebuie să uităm niciodată că, aici, în Cetatea de Scaun, în țara noastră, în Europa și oriunde creștinismul a ajuns, școala a funcționat mai întâi în tinda bisericii și apoi s-au dezvoltat, iar școala, alături de biserică și de familie, reprezintă stâlpul fundamental al unei societăți”, a spus părintele vicar.

Prof. Luminița Bobeș, directorul Școlii Mihai Viteazul Târgovişte, a adus mulțumiri reprezentanțiilor administraţiei publice locale pentru că au inclus unitatea de învățământ într-un proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare atât de important.

„Este un moment unic în istoria acestei școli, un moment aștept de toți copiii, care au urmărit, în toată această perioadă, ce se întâmplă și întrebau când venim acasă. Vă mulțumim foarte mult, domnule primar, pentru efortul depus și pentru sprijinul acordat. Mulțumim întregii echipe de la managementul proiectulelor de la Primăria Târgoviște, pentru cât s-a gândit ca cei 950 de elevi ai școlii și cele peste 70 de cadre didactice merită o astfel de investiție”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Noul sediu al Primăriei Potlogi, legat printr-o puternică vibrație istorică de Palatul Brâncovenesc

Publicat

pe

Rezonanța istorică a neamului Brâncovenilor se simte în tot și în toate la Potlogi, unde, de sute de ani, dăinuie vestitul palat al marelui domnitor. După reabilitarea și refacerea Curții Domnești, conform cu amprenta vremurilor, proiect elaborat și realizat de Consiliul Județean Dâmbovița, a urmat construirea, în același stil unic, brâncovenesc, a căminului cultural și a sediului primăriei din localitate.

Trecutul, prezentul și viitorul se află într-o puternică simbioză la Potlogi. Localitatea trăiește protejată de suflul sfinților martiri Brâncoveni, gravitează în jurul ctitoriei marelui domnitor.

 

Edilul comunei Potlogi, profesorul Nicolae Catrina, nu a vrut să înalțe o clădire administrativă așa, la voia întâmplării, rece, multă și fără nicio semnificație, fără un cod al lucrurilor și al istoriei. Împreună cu arhitectul Teodor Bâte, cu alți specialiști în domeniu și cu constructorii, a gândit un imobil care să comunice vizual, estetic, istoric, cu celebrul Palat de peste drum. Și a reușit!

Lucrările au demarat acum un an de zile. Atunci când locul pe care fusese vechea primărie era curățat și pregătit pentru începerea construcției cu o valoare de 5, 5 milioane de lei, ne-am aflat la Potlogi. Era 21 aprilie 2021. Se turnaseră câțiva piloni ai fundației. La acea dată, nu prea era mișcare pe șantier.

Am cules informația de pe panoul de identificare a lucrării și am observat că termenul de finalizare era 7 septembrie 2023. Sincer, eram sceptic că un asemenea edificiu poate fi ridicat în numai doi ani. Ne-am înșelat! Noul sediu al Primăriei Potlogi construit într-un stil brâncovenesc a fost gata în aprilie 2022. Până în luna mai, ziua de 22, când am participat la inugurare, s-au realizat finisajele și mobilarea instituției. Să nu credeți că primarul Catrina a adus cine știe ce piese sofisticate, moderne. Multe elemente de mobilier provin dintr-o donație și poartă o puternică amprentă de epocă.

Ultima dată când am mers la Potlogi, pentru a vedea cum decurg lucrările la noua primărie, Nicolae Catrina ne-a rugat să nu dezvăluim nimic deocamdată despre partea de decor și amenajare interioară. Voia să rămână o surpriză pentru ziua inaugurării. I-am respectat dorința. Nu am relatat nimic atunci despre mobilierul florentin donat, despre biroul de lucru al marelui regizor Sergiu Nicolaescu, care a fost instalat în spațiul destinat primarului Nicolae Catrina. O adevărată piesă istorică, un corp în care vibrează istoria, amintirile și care impune respect și seriozitate.

Astăzi, la inaugurare, edilul a dezvăluit că toate componentele de mobilier în stil florentin au fost donate de profesorul universitar, cercetător la Facultatea de Fizică Atomică, Anabella Tudor.

 

Noul sediu al Primăriei Potlogi a fost inaugurat în prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a vicepreședintei Luciana Cristea, a prefectului Claudia Gilia, a deputaților Radu Popa, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, a secretarului de stat Ionuț Săvoiu, a mai multor șefi de instituții, consilieri locali și județeni, primari din zona de sud și invitați speciali din Republica Moldova.

Sala în care se vor desfășura ședințele Consiliului Local Potlogi poartă numele domnitorul Constantin Brâncoveanu. În interiorul acesteia există și un tablou care reprezintă Palatul Brâncovenesc, pictat de tânăra plasticiană Georgiana Soare, de fel din localitate.

Primăria Potlogi dispune de o curte interioară unde bate parcă inima întregului complex, un platan sub care au fost montate câteva bănci, un adevărat spațiu pentru enerizarea celor care lucrează în instituție și nu numai a lor.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, l-a felicitat pe primarul Nicolae Catrina pentru această magnifică realizare care va dăinui peste timp. A vorbit și despre celelalte proiecte pe care Primăria Potlogi le va executa în colaborare cu Consiliul Județean.

A mai luat cuvântul Igor Hâncu, primarul comunei Volintiri din Republica Moldova, venit la Potlogi în fruntea unei delegații. Oaspetele de peste Prut a adus câteva daruri pentru a decora noul sediu al Primăriei Potlogi. Câteva obiecte de decor, realizate de meșteri populari moldoveni. Și, pe un ton vesel, edilul de la Volintiri i-a mai dăruit primarului Catrina o mătură și o găleată. Așa se cade la casă nouă. Pentru curățenie.

A urmat tăierea panglicii inaugurale, după care edilul Nicolae Catrina a devenit, pentru zece de minute, ghidul tuturor celor de față. Oaspeții au vizitat noul sediu al Primăriei Potlogi, primind informații despre tot ceea ce există acolo.

 

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Premii pentru cele mai frumoase și curate asociații de proprietari din municipiul Pitești

Publicat

pe

Primarul Cristian Gentea i-a premiat, astăzi – 20 mai 2022, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local prilejuită de „Zilele municipiului Pitești”, pe câștigătorii concursului „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociație de proprietari din Municipiul Pitești”, ajuns la ediția cu numărul 10.

„Organizat de Primăria Municipiului Piteşti, având la bază voluntariatul, concursul a contribuit la îmbunătăţirea aspectului orașului și a mobilizat un număr mare de piteșteni în acțiunea de curățare, reamenajare și înfrumusețare a locului pe care îl numesc „acasă”.

Îi felicităm pe toți cei care s-au implicat în această competiție, câștigători sau doar participanți, pentru entuziasmul lor și pentru munca prin care au dorit și au reușit să facă din Pitești un oraș mai frumos, pentru noi toți!”, se precizează într-un comunicat de presă.

Premiul pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, în valoare de 10.000 lei, a fost obținut de către asociația de proprietari ,, J10 BC’’ – Războieni, iar premiile pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din fiecare cartier”, în valoare de 2.000 de lei, au fost câștigate de următoarele 10 asociații: „Dorobanților 10” bloc 49 – cartier Craiovei, „Narcisa” bloc A3, scara A – cartier Tudor Vladimirescu, „Uraniu” bloc B24 – cartier Prundu, ,,Paul” bloc H4 – cartier Războieni, ,,Exercițiu PD4B” bloc PD4, scara B – cartier Exercițiu, „Trivale P1” bloc P1 – cartier Trivale, „Antim Ivireanu G4-G5” bloc G4-G5 – cartier Găvana, „Făgăraș Nord D2-D3” bloc D2-D3 – cartier Negru Vodă, „Crinul” bloc 27 – Calea București, „Casa Noastră” bloc D30, scara B – Cartier Popa Șapcă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT