Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

A fost inaugurată Școala Nr. 8 „Mihai Viteazul” Târgovişte. FOTO

Publicat

pe

Cei 950 de elevi ai Școlii Nr. 8 „Mihai Viteazul” Târgovişte vor începe cursurile, luni – 8 februarie 2021, într-o instituție de învățământ de nivel european, inaugurată astăzi, odată cu finalizarea proiectului de reabilitare, modernizare, extindere și dotare în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, implementat de Primărie cu fonduri europene nerambursabile. Ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia cu noul coronavirus, evenimentul a fost unul restrâns. Momentul însă va rămâne în istoria școlii, dar și a orașului. Unitatea de învățământ este acum cea mai mare și mai modernă din județ și una dintre cele mai mari din țară.

„Proiectul a schimbat din temelii această școală, care deservește microraionul nr. 9, o școală de tradiție care avea nevoie de un asemenea proiect de modernizare, reabilitare, extindere și dotare. S-a construit un corp nou cu 14 sali de clasă, o bibliotecă pe două etaje și sală de festivități. De asemenea, s-a construit o bază sportivă, vestiare, clădire pentru centrala termică. Este un proiect care a vizat suplimentarea spațiilor la această unitate de învățământ care devine cea mai mare școală gimnazială din județul Dâmbovița și una dintre cele mai mari din România.

Este o unitate de învățământ care într-adevăr, în acest moment, are tot ce îi trebuie pentru a funcționa în condiții foarte bune. Fiecare clasă este dotată cu proiector, calculator, sistem de supraveghere video, sistem de comunicare. Toate instalațiile sanitare, termice, electrice au fost schimbate. Toate sălile de clasă din corpurile vechi de clădire au fost reabilitate. Tâmplărie schimbată, sală de sport reabilitată, dotată și mărită”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Slujba religioasă de binecuvântare a fost săvârșită de vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, care a transmis conducerii școlii mesajul mitropolitului Nifon și i-a înmânat directoarei Luminița Bobeș o icoană a Maicii Domnului – ocrotitoarea municipiului Târgoviște.

„Prezența noastră aici arată interesul pe care administrația publică locală îl are pentru educație, înțelegând că aceasta este cheia unei dezvoltări durabile a comunității. Nu trebuie să uităm niciodată că, aici, în Cetatea de Scaun, în țara noastră, în Europa și oriunde creștinismul a ajuns, școala a funcționat mai întâi în tinda bisericii și apoi s-au dezvoltat, iar școala, alături de biserică și de familie, reprezintă stâlpul fundamental al unei societăți”, a spus părintele vicar.

Prof. Luminița Bobeș, directorul Școlii Mihai Viteazul Târgovişte, a adus mulțumiri reprezentanțiilor administraţiei publice locale pentru că au inclus unitatea de învățământ într-un proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare atât de important.

„Este un moment unic în istoria acestei școli, un moment aștept de toți copiii, care au urmărit, în toată această perioadă, ce se întâmplă și întrebau când venim acasă. Vă mulțumim foarte mult, domnule primar, pentru efortul depus și pentru sprijinul acordat. Mulțumim întregii echipe de la managementul proiectulelor de la Primăria Târgoviște, pentru cât s-a gândit ca cei 950 de elevi ai școlii și cele peste 70 de cadre didactice merită o astfel de investiție”.

ADMINISTRAŢIE

Se lucrează intens la parcul de la Complexul de Natație Târgovişte

Publicat

pe

Primăria Târgoviște continuă investiţiile în perimetrul de la Centrul Turistic de Natație, care urmează să devină cea mai întinsă zonă de agrement și petrecere a timpului liber de la nivelul municipiului. Astăzi, edilul Daniel Cristian Stan a susținut o conferință de presă cu prilejul demarării lucrărilor de amenajare a unui parc public pe o suprafață de 5 hectare. Proiectul, în valoare de 10 milioane de lei, este implementat cu fonduri europene nerambursabile. În apropiere, anul trecut, a fost construit, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, un teren de antrenament cu gazon sintetic, iar în următoarele 45 de zile vor începe și lucrările la o bază sportivă, finanțată prin CNI.

„Întreaga zonă va fi schimbată. Construirea acestui parc este numai o etapă a ceea ce înseamnă construirea celei mai atractive zone de agrement din municipiul Târgoviște, care a debutat cu Complexul Turistic de Natație, a continuat cu terenul de antrenament și, iată, facem parcul pe fonduri europene și, după aceea, prin Compania Națională de Investiţii, vom realiza și o bază sportivă cu un teren la dimensiuni normale, cu nocturnă, cu 500 de locuri, cu tot ceea ce este necesar pentru a se putea practica, în condiții foarte bune, sportul, în această zonă a municipiului Târgoviște care deja atrage ca un magnet foarte-foarte mulți oameni.

Perioada de execuție – undeva în luna martie a anului viitor va fi finalizată investiţia de aici. Sper ca totul să meargă bine și să ne putem bucura de un parc cu toate facilitățile: loc de joacă pentru copii, alei, aproximativ 1.000 de arbori și arbuști ce vor fi plantați în această zonă, fântână arteziană, vestiare etc. Tot ceea ce este necesar pentru ca târgoviștenii să poată să petreacă câteva ore agreabile”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a vorbit și despre parteneriatul care se dezvoltă între administraţia locală a municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmboviţa.

„Îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan, pentru prezența la această conferință de presă și pentru sprijinul important pe care îl acordă administraţiei publice a municipiului Târgoviște”.

La rândul său, președintele CJ Dâmboviţa a felicitat conducerea Primăriei Târgovişte pentru toate proiectele de dezvoltare pe care le implementează. De asemenea, a punctat că, indiferent cât de grea este din punct de vedere financiar perioada pe care o traversăm, la nivelul instituției pe care o conduce se vor găsi soluții pentru a sprijini comunitățile locale și în mod deosebit municipiul reședință de județ.

Legat de fondurile pentru investiţii, primarul Daniel Cristian Stan a punctat că programele europene, chiar dacă sunt greu de accesat, sunt cele mai ieftine resurse de finanțare pentru administrațiile locale, mai ales în situația municipiului Târgoviște care a fost ignorat, când s-a realizat bugetul de stat, atât de Guvernul Orban cât și de Guvernul Cîțu.

„Din păcate, în acest moment, nu avem un alt program important pe care să putem accesa bani. Celebrul Plan Național de Redresare și Reziliență este în acest moment sublim, dar lipsește cu desăvârșire. Acest lucru se va vedea în următorii ani, pentru că nu vom reuși, administrațiile publice din România, un ritm investițional de amploarea celui din acest moment, cu investiţii combinate: PNDL – 40 de proiecte la Târgoviște, fondurile europene – cu proiecte în valoare de 300 de milioane de lei semnate în acest moment, Compania Națională de Investiţii, AFM. Sunt numai câteva din sursele de finanțare pe care noi le-am utilizat”, a spus Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Au început lucrările și pe lotul II al celui mai mare proiect de infrastructură rutieră

Publicat

pe

Chiar dacă guvernarea PNL – USR PLUS – UDMR pune piedici dezvoltării judeţului Dâmboviţa, prin tăierea alocărilor bugetare absolut necesare implementării unor proiecte, conducerea Consiliului Judeţean nu se predă. Găseşte soluţii, caută variante pentru programelor propuse, pentru continuarea proiectelor deja demarate. Preşedintele Corneliu Ştefan consideră că motoarele nu trebuie oprite, fiindcă aşa vor puternicii zilei, ci dimpotrivă, comportamentul lor nedrept, ostil, injust faţă de dâmboviţeni trebuie să ambiţioneze şi mai mult administraţia judeţeană şi pe cele locale de a-şi duce la îndeplinire promisiunile luate în faţa cetăţenilor.

Astăzi – 3 martie 2021, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ştefan, însoţit de vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Antonel Jîjîie, s-a aflat în zona de sud-est a municipiului reşedinţă de judeţ, acolo unde porneşte drumul judeţean 711, Târgovişte – Comişani – Băleni – Bilciureşti. Practic, au fost demarate lucrările de reabilitare şi modernizare a Lotului 2 al acestei importante căi rutiere din judeţul Dâmboviţa.

La eveniment au mai fost prezenţi primarul municipului Târgovişte – Cristian Daniel Stan şi edilii comunelor Ulmi, Comişani şi Bucşani. Lungimea acestui traseu, cuprins în Lotul nr. 2, este de 16 km, până la intrare în comuna Băleni. Valoarea investiţiei, numai pentru acest segment de drum, este de 49 de milioane de lei.

„Este vorba de un proiect de infrastructură deosebit de important pentru economia şi viaţa socială a judeţului, pentru localităţile pe care le străbate, pentru cetăţeni. În afară de reabilitarea şi modernizarea drumului, vom construi şanţuri dalate de-a lungul acestui traseu, poduri şi podeţe de acces către proprietăţile oamenilor. Şi, nu în ultimul rând, vom monta panouri fotovoltaice pentru toate indicatoarele rutiere de la trecerile de pietoni”, a precizat Corneliu Ştefan – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Pe întregul trase vor fi amenajate şi staţii pentru transportul public de călători. Pe loturile 3 şi 4 deja se lucrează din plin, iar săptămâna viitoare, ne-a informat preşedintele Consiliului Judeţean, vor demara lucrările şi pe lotul 1, la limita judeţului Dâmboviţa cu Prahova, în zona Moreni.

Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte, a spus că acest proiect este încă o dovadă clară a sprijinului pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa, preşedintele Corneliu Ştefan, îl acordă municipalităţii. Practic, 1,1 km de drum de la intrarea în Târgovişte şi care este într-o stare avansată de degradare vor fi reabilitați şi modernizați datorită acestui program derulat de CJ Dâmboviţa. Va fi util nu numai pentru dâmboviţenii care vin în municipiu, dar şi pentru cetăţenii care locuiesc în cartierele limitrofe Târgoviştei, din zona Sagricom. În acest context, a mai adăugat edilul Târgoviştei, în următoarea perioadă, toate intrările în municipiu vor fi reabilitate şi modernizate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!