Connect with us

ADMINISTRAŢIE

A fost inaugurată Școala Nr. 8 „Mihai Viteazul” Târgovişte. FOTO

Publicat

pe

Cei 950 de elevi ai Școlii Nr. 8 „Mihai Viteazul” Târgovişte vor începe cursurile, luni – 8 februarie 2021, într-o instituție de învățământ de nivel european, inaugurată astăzi, odată cu finalizarea proiectului de reabilitare, modernizare, extindere și dotare în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, implementat de Primărie cu fonduri europene nerambursabile. Ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia cu noul coronavirus, evenimentul a fost unul restrâns. Momentul însă va rămâne în istoria școlii, dar și a orașului. Unitatea de învățământ este acum cea mai mare și mai modernă din județ și una dintre cele mai mari din țară.

„Proiectul a schimbat din temelii această școală, care deservește microraionul nr. 9, o școală de tradiție care avea nevoie de un asemenea proiect de modernizare, reabilitare, extindere și dotare. S-a construit un corp nou cu 14 sali de clasă, o bibliotecă pe două etaje și sală de festivități. De asemenea, s-a construit o bază sportivă, vestiare, clădire pentru centrala termică. Este un proiect care a vizat suplimentarea spațiilor la această unitate de învățământ care devine cea mai mare școală gimnazială din județul Dâmbovița și una dintre cele mai mari din România.

Este o unitate de învățământ care într-adevăr, în acest moment, are tot ce îi trebuie pentru a funcționa în condiții foarte bune. Fiecare clasă este dotată cu proiector, calculator, sistem de supraveghere video, sistem de comunicare. Toate instalațiile sanitare, termice, electrice au fost schimbate. Toate sălile de clasă din corpurile vechi de clădire au fost reabilitate. Tâmplărie schimbată, sală de sport reabilitată, dotată și mărită”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Slujba religioasă de binecuvântare a fost săvârșită de vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, care a transmis conducerii școlii mesajul mitropolitului Nifon și i-a înmânat directoarei Luminița Bobeș o icoană a Maicii Domnului – ocrotitoarea municipiului Târgoviște.

„Prezența noastră aici arată interesul pe care administrația publică locală îl are pentru educație, înțelegând că aceasta este cheia unei dezvoltări durabile a comunității. Nu trebuie să uităm niciodată că, aici, în Cetatea de Scaun, în țara noastră, în Europa și oriunde creștinismul a ajuns, școala a funcționat mai întâi în tinda bisericii și apoi s-au dezvoltat, iar școala, alături de biserică și de familie, reprezintă stâlpul fundamental al unei societăți”, a spus părintele vicar.

Prof. Luminița Bobeș, directorul Școlii Mihai Viteazul Târgovişte, a adus mulțumiri reprezentanțiilor administraţiei publice locale pentru că au inclus unitatea de învățământ într-un proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare atât de important.

„Este un moment unic în istoria acestei școli, un moment aștept de toți copiii, care au urmărit, în toată această perioadă, ce se întâmplă și întrebau când venim acasă. Vă mulțumim foarte mult, domnule primar, pentru efortul depus și pentru sprijinul acordat. Mulțumim întregii echipe de la managementul proiectulelor de la Primăria Târgoviște, pentru cât s-a gândit ca cei 950 de elevi ai școlii și cele peste 70 de cadre didactice merită o astfel de investiție”.

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Nu pot să dau spor de plictiseală și moleșeală cuiva!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, în această după-amiază, o conferință de presă la sediul Direcției de Asistență Socială, pentru a arăta opiniei publice „condițiile vătămătoare”, pentru care se cere în continuare plata unui spor cuprins între 7 și 15% din salariul de bază.

Reamintim că, între orele 16:00 și 18:00, Sindicatul Valahia a organizat un protest în fața Primăriei Târgovişte, pentru a nu permite scăderea salariilor personalului de la DAS Târgoviște prin neacordarea sporului pentru condiții de muncă. Spune liderul Nicolae Dragodănescu că vor organiza adunări publice și în zilele de 1 și 8 octombrie, dacă nu se va ajunge la o înțelege cu conducerea Primăriei Târgovişte. Pe pancarte, oamenii aveau scris mesajul „Nu suntem cerșetori”!

„Încă mai putem protesta. Faptul că nu au ajuns la o soluție cu sindicatul vostru, faptul că ignoră dialogul social este trist. Încă mai avem libertate, încă mai avem legi. 

Prețul la energie electrică a crescut cu 25%. La gazul metan cu 20%. Avem o inflație de 5%. Mărfurile alimentare și nealimentare au crescut în medie cu 5%. Și sporurile noastre se doresc a fi eliminate. Acele sporuri de 7-10%. De ce?”, a spus liderul Nicolae Dragodănescu în timpul protestului din fața Primăriei Târgovişte.

Potrivit buletinului de analiză întocmit de un medic de medicina muncii în luna august, coroborat cu legislația în vigoare, sporul pentru condiții de muncă nu se va mai acorda începând cu luna septembrie 2021, întrucât nu a mai fost identificat la nivelul velul DAS Târgoviște decât un singur risc profesional. În buletinul de analiză anterior, erau peste cinci riscuri trecute, între care, a punctat edilul, riscul de plictiseală și de moleșeală.

„Atenție! Nu este vorba de toți salariații DAS Târgoviște. În ceea ce privește asistenții persoanelor cu dizabilități, nu intervine niciun fel de schimbare. Vor beneficia în continuare de spor între 7 și 15%.

Cum s-a ajuns la această discuție? În anul 2018, s-a întocmit un buletin de analiză în baza căruia au fost identificate o serie de riscuri, buletin de analiză pe care l-am pus în practică și am acordat acest spor. Iată câteva riscuri identificate la momentul respectiv, de natură să justifice acordarea unor sporuri. Citez din buletinul de analiză câteva paragrafe, atenție: personalul este supus apariției oboselii și a surmenajului, ceea ce duce la apatie, plictiseală, moleșeală.

Dacă suntem obligați să dăm spor de plictiseală cuiva…, eu nu o să fac lucrul acesta și nu o să ignor noul buletin de analiză, din luna august, în care aceste riscuri nu au mai fost identificate.

Mergem mai departe: suprasolicitare vizuală, determinată de lucrul la calculator și combinarea iluminatului natural cu cel artificial.

Oare, câți oameni care lucrează în aceste condiții, la calculator, beneficiază de acest spor? Nu mă refer numai la sistemul public, mă refer și la sistemul privat.

Mai departe, suprasolicitare osteo-musculo-articulară, mișcări repetitive, încordări ale articulației.

Nu știu, poate că atunci când stai la birou trebuie să primești un spor de 15%. Din banii contribuabililor! Eu nu cred într-o asemenea manieră.

Acum, să mergem pe cadrul legal. Avem buletinul de analiză din august în care se precizează foarte clar că numărul de factori de risc sunt în număr de 1, A sau B. Adică, moleșeala-plictiseala sau poziții vicioase de lucru.

Cadrul legal în vigoare spune că se acordă spor de până la 15% pentru personalul care se află sub influența a patru factori de risc, spor de 10% pentru trei factori de risc și spor de până la 5% pentru doi factori de risc. Noi avem unul. În baza cadrului legal, cum am putea să justificăm acordarea unor sporuri pentru o anumită categorie de personal?”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Mega-proiectul stațiunii Peștera-Padina, prezentat în fața Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi

Publicat

pe

Astăzi – 23 septembrie 2021, în cadrul unei întâlniri la care au participat toți factorii implicați în promovarea și dezvoltarea Stațiunii de interes național Peștera-Padina, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan a vorbit în fața reprezentanților Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi despre necesitatea dezvoltării acestui perimetru turistic. Șeful administrației județene a prezentat și principalele obiective cuprinse în cadrul acestui proiect de anvergură.

„Le-am transmis membrilor Consiliului că Planul de Urbanism Zonal al Stațiunii Peștera-Padina, precum și proiectul pârtiei Cocora au fost concepute astfel încât să prevenim activitățile de exploatare sau utilizare intensivă a resurselor naturale care pot afecta Parcul Natural Bucegi. În același timp, am punctat faptul că turismul dâmbovițean trebuie să se dezvolte, așa cum de altfel se întâmplă în județele vecine care au diverse facilități pe teritoriului parcului.

Le mulțumesc pentru argumentele aduse în fața membrilor Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi profesorului universitar Tiberiu Florescu – prorector al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, șef de proiect al Planului de Urbansim Zonal al Stațiunii Peștera-Padina, președintelui Asociației Turistice Peștera-Padina, Valentin Calcan, arhitectului șef al Județului Dâmbovița, Teodor Bâte, dar și elaboratorilor notei conceptuale a pârtiilor de schi, domnii Dragoș Coman și Cornel Jitaru”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, la finalul acestei întâlniri desfășurate la sediul Parcului Natural Bucegi din Bușteni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT