Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. Nu ești vaccinat, nu mergi la spectacol!

Publicat

pe

Se împute gluma. Dacă până mai ieri doar cei care agreau teoriile conspirației erau convinși că, odată cu vaccinarea anticoronavirus, încep o serie de restricții pentru persoanele care nu vor dori să le fie inoculat serul salvator, azi încep să creadă în această ipoteză și necredincioșii.

Și asta se întâmplă fiindcă prin Europa liberă și democratică încep să apară astfel de obiceiuri postvaccinare care numai cu drepturile omului nu au treabă.

Principala platformă germană care organizează evenimente cultural-artistice, „CTS Eventim”, are de gând să limiteze vânzarea biletelor doar catre persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19. Așa că, în curând, vaccinarea anticoronavirus va ieși din sfera necesarului și va intra la capitolul obligație.

Dacă lucrurile vor continua așa, există posibilitatea să nu mai poți ieși din casă dacă nu ai la tine carnetul cu vaccinuri. Poate nu o să mai ai acces în supermarket, în autobuz, tren și nici la piscină. Unele țări europene chiar au cerut un fel de pașaport de vaccinare. Așa că, nu e de glumă…

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT