Connect with us

Dâmboviţa

Țuțuianu: România a avut în 2020 cel mai prost guvern din ultimii 30 de ani!

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Pro România Dâmboviţa, atrage atenţia că România ar putea intra în colaps economic din cauza politicii economice duse de puterea liberală în 2020 şi care, din păcate, este continuată şi în 2021. Guvernul a împrumutat peste 20 de miliarde de euro. S-a cheltuit în 2020 mai mult decât a produs această ţară, a spus fostul senator Pro România. Datoria publică la sfârşitul anului 2020 a ajuns de 102 miliarde de lei, respectiv 21 miliarde de euro.

A mai precizat Adrian Ţuţuianu că împrumutul de 3,7 miliarde de euro din luna decembrie este de cinci ori mai mare decât suma pe care a încasat-o statul român ca urmare a privatizării Petrom şi de 64 de ori mai mare decât ce s-a obţinut în urma vânzării PetroMidia. Se întreabă liderul Pro România unde s-au dus banii împrumutaţi, ce găuri au fost acoperite, care le-a fost destinaţia.

„Astăzi, România se află într-o situaţie bugetară extrem de dificilă. Fiecare cetăţean s-a împrumutat anul trecut cu peste 5.000 de lei pentru a întreţine funcţionarea statului român”.

Întârzierea proiectului bugetului de stat se pare că are la bază tocmai imposibilitatea guvernanţilor actuali de a-l pregăti aşa cum trebuie. Spune Ţuţuianu că este de aşteptat ca în bugetul de anul acesta costurile cu plata datoriei externe să fie extrem de mari.

„Guvernarea PNL, în anul 2020, a fost cea mai proastă din istoria ultimilor 30 de ani de democraţie. Lucrul acesta se va reflecta şi în ceea ce priveşte viitorul acestei ţări”, a mai subliniat preşedintele Pro România Dâmboviţa.

Dacă am fi avut o situaţie normală, cel târziu pe 15 noiembrie, guvernanţii liberali ar fi trebuit să prezinte proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat.

„Ne-au spus atunci că, imediat după alegeri, vor fi prezentate cele două proiecte, că mai este nevoie să se facă anumite evaluări. În fapt, nu au vrut să ne arate nimic. Nu aveau nimic pregătit. Ar fi trebuit să ne spună şi că punga statului este goală. Suntem astăzi în 4 februarie 2021 şi nu există nici măcar vreun proiect plecat de la Ministerul de Finanţe către Guvernul României. Avem un prim-ministru care, până mai ieri, a fost ministrul Finanţelor Publice. Dacă are de dat vina pe cineva trebuie să se uite în oglindă şi să se critice singur”, a mai precizat Adrian Ţuţuianu.

A mai ţinut să menţioneze liderul Pro România Dâmboviţa că, ţinând cont că 2020 a fost un an cu alegeri, Guvernul liberal avea termen 20 de zile de la învestire să prezinte proiectul de buget. Cel târziu pe 15 ianuarie 2021, ar fi trebuit convocat Parlamentul în sesiune extraordinară. Adrian Ţuţuianu este convins de faptul că Guvernul Cîţu nu dispune de resursele necesare pentru acoperirea cheltuielilor prevăzute în buget.

„Nu au resursele necesare pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare ale statului, ale instituţiilor publice. Li se va cere probabil ministerelor să vină cu noi proiecţii bugetare, să aibă în vedere cheltuielile. Unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice nu au bugete şi nu pot stabili priorităţile pentru anul 2021. De asemenea, companiile private, mai ales cele care lucrează cu statul, care prestează diferite servicii, nu ştiu cum să-şi dimensioneze activitatea”, a mai adăugat Adrian Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Holograf și Direcția 5, super-spectacol la Festivalul Peștera – Padina din Bucegi!

Publicat

pe

În inima Munților Bucegi, în perimetrul intitulat Piciorul Babelor, din stațiunea de interes național Peștera-Padina, s-a consumat încă o ediție de excepție a Festivalului Peștera-Padina. De la an la an, manifestarea cultural-artistică realizată de Consiliul Județean Dâmbovița și Centrul Județean de Cultură este tot mai amplă, mai impresionantă și, ce este important, adună din ce în ce mai mulți turiști, iubitori de munte și de muzică deopotrivă.

Ieri după-amiază, pe scena amenajată în imediata apropiere a stației de telecabină Peștera-Babele, în prezența a peste 2.000 de spectatori, au evoluat într-un spectacol de zile mari renumitele formații Direcția 5 și Holograf. Vremea a fost prielnică. Chiar dacă cerul a fost acoperit de nori și o ploaie incertă prevestea clar că vremea se schimbă concertul a mers mai departe. Muzica de calitate a îmbrățișat parcă liniștea grea a munților. Pe parcursul a aproximativ trei ore, toți cei prezenți au fost conectați la emoționantele și tulburătoarele versuri și ritmuri ale celor două grupuri care au făcut istorie muzicală în România și au încântat atât de multe generații.

Un om al muntelui, văzând valul de spectatori adunat în fața scenei, a spus, impresionat, că niciodată nu s-a strâns atâta suflare de oameni în această zonă, fapt ce dovedește că turismul montan dâmbovițean, sprijinit de astfel de evenimente artistice, a luat amploare.

De menționat faptul că desfășurarea evenimentului a fost supravegheat îndeaproape, urmărită pentru a nu apărea sincope organizaționale pe parcursul celor trei zile, de managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița – maestrul Florin Georgescu.

Pentru a da un impuls și a demonstra că sprijină necondiționat dezvoltarea turismului dâmbovițean, dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina și, nu în ultimul rând, cultura și manifestările artistice a venit și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Șeful administrației județene a fost însoțit de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, de secretarul Dănuț Popa și de administratorul public Cristian Avanu. Au fost prezenți la concertul trupelor Direcția 5 și Holograf și deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Ion Stan a ars și s-a consumat pentru România

Publicat

pe

Ion Stan a fost unul dintre cei mai valoroși politicieni români de după 1989. Un om dedicat țării, un patriot, un creștin ortodox autentic. Un ctitor de biserici, un frate al slujitorilor lui Dumnezeu. De mulți înțeles și prețuit, dar uitat și sfidat de alții. După cum a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Radu Popa, viața lui Ion Stan a fost un jurământ de loialitate. Pentru România a ars și s-a consumat.

Dacă citești și recitești cartea pe care a scris-o , „Idealuri Social-Democrate versus Trădare Națională”, de fapt o culegere a declarațiilor sale politice, a interpelărilor sale juste și demne, plus un rezumat al coșmarului prin care a trecut, constați că fostul și regretatul președinte și secretar al Comisiei Parlamentare de Control SRI a avut un curaj ieșit din comun. S-a luat la trântă cu puterile acestei lumi, cu cei care te pot strivi fără milă prin „n” metode, dacă le-ai atins interesele.

Și așa s-a întâmplat. Când a fost vorba să fie pus la zid, nu s-a mai ținut cont de valoarea sa, de dragostea pentru țară și popor, de ceea ce făcuse bun pentru România, de ceea ce mai putea să ofere. A fost executat fără milă. Batjocorit în piața publică, în lumina reflectoarelor și a camerelor de luat vederi. Probabil, așa a sunat ordinul. Să fie ras cu totul. A fost dat ca exemplu. Când un om, un politician de talia sa, de forța sa, este pus la pământ, fără milă, de sistem, cine mai are curajul să miște în front?

A spus Radu Popa, în ziua de 13 august 2022, când marele dispărut ar fi împlinit 67 de ani dacă nu se întâmpla ciudatul eveniment de la mare, despre care nu se știe prea multe și unora chiar le este frică să mai vorbească acum, că Ion Stan a înfășurat patriotismul în suflet și așa a trăit, cu un crez sudat de speranță.

„A fost un patriot autentic și un suporter necondiționat al idealurilor naționale. A iubit democrația și a asumat valorile ei chiar și atunci când a înțeles că prețul libertății este libertatea însăși.

Luna asta se împlinesc patru ani de la moartea sa prematură. A trăit prea puțin pentru cât avea de oferit. Chiar și așa, ne-au rămas de la el exemplul unui patriotism care a excedat propria ființă și lupta pentru idealurile stângii în vremuri în care social-democrația trăia din gesturi simbolice.

Astăzi, când am fi putut râde împreună sub merii generoși din curtea lui, ne amintim de plecarea lui cu tristețe. Ar fi împlinit 67 de ani, însă unii au avut alte planuri cu el. La fel cum au avut cu Victor Sanda și cu Jean Marinescu. Pentru toți trei, aceiași figură de tablă, cu rânjet dictatorial și schimonosit, a lucrat cavernos și șobolănește. L-au ajutat și tovarășii lui de cauză anti-națională.

Trădarea își găsește mereu loc lângă disperare. Așa se construiește lagărul libertăților, cel care înghite patrioți, idei bune și, în final, șansele unei societăți. În astfel de momente, când ar fi nevoie să gândim un proiect pentru România, constatăm cât de mult ne lipsesc oamenii de respirație patriotică, iar cei pe care îi avem nu reușim să-i coagulăm și de pe umerii lor să vedem viitorul.

Până atunci, să nu uitați că Ion Stan, unul dintre ei, astăzi ar fi împlinit 67 de ani. Dumnezeu să-l ierte și pe el, dar și pe unii dintre noi”, este mesajul postat de Radu Popa.

Câteva gânduri de aducere aminte despre deputatul PSD Ion Stan, a pus pe pagina sa de Facebook și Luisa Bărboiu, primarul comunei Nucet. Se știe deputatul Ion Stan, fiu al acestei localități, este cel care a contribuit decisiv la transformarea din ruină a mănăstirii Nucet în bijuteria care este astăzi.

„13 August 1955! Venea pe lume fiul lui Marin și Margareta Stan, Ion Stan, copilul despre care nimeni nu ar fi intuit la acea vreme că va deveni omul politic, marele patriot Ion Stan! Cu multă muncă, dar și trudă din partea familiei, avea să-și perfecteze studiile economice dar și politice, devenind prefect al județului Dâmbovița, deputat în Parlamentul României, președintele Comisiei SRI pentru o perioadă mare de timp! Și-a lăsat amprenta în țară, în județ, în satul natal! Nu cred că a mai fost o manifestare de mai mare anvergură, decât cea când a organizat resfințirea Sfintei Mănăstiri Nucet în prezența Preafericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a tuturor mitropoliților Țării Românești! Pentru toate acestea și multe altele, azi, când ar fi împlinit 67 de ani, recunoștință și odihnă veșnică, domnule președinte”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT