Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Țuțuianu: România a avut în 2020 cel mai prost guvern din ultimii 30 de ani!

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Pro România Dâmboviţa, atrage atenţia că România ar putea intra în colaps economic din cauza politicii economice duse de puterea liberală în 2020 şi care, din păcate, este continuată şi în 2021. Guvernul a împrumutat peste 20 de miliarde de euro. S-a cheltuit în 2020 mai mult decât a produs această ţară, a spus fostul senator Pro România. Datoria publică la sfârşitul anului 2020 a ajuns de 102 miliarde de lei, respectiv 21 miliarde de euro.

A mai precizat Adrian Ţuţuianu că împrumutul de 3,7 miliarde de euro din luna decembrie este de cinci ori mai mare decât suma pe care a încasat-o statul român ca urmare a privatizării Petrom şi de 64 de ori mai mare decât ce s-a obţinut în urma vânzării PetroMidia. Se întreabă liderul Pro România unde s-au dus banii împrumutaţi, ce găuri au fost acoperite, care le-a fost destinaţia.

„Astăzi, România se află într-o situaţie bugetară extrem de dificilă. Fiecare cetăţean s-a împrumutat anul trecut cu peste 5.000 de lei pentru a întreţine funcţionarea statului român”.

Întârzierea proiectului bugetului de stat se pare că are la bază tocmai imposibilitatea guvernanţilor actuali de a-l pregăti aşa cum trebuie. Spune Ţuţuianu că este de aşteptat ca în bugetul de anul acesta costurile cu plata datoriei externe să fie extrem de mari.

„Guvernarea PNL, în anul 2020, a fost cea mai proastă din istoria ultimilor 30 de ani de democraţie. Lucrul acesta se va reflecta şi în ceea ce priveşte viitorul acestei ţări”, a mai subliniat preşedintele Pro România Dâmboviţa.

Dacă am fi avut o situaţie normală, cel târziu pe 15 noiembrie, guvernanţii liberali ar fi trebuit să prezinte proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat.

„Ne-au spus atunci că, imediat după alegeri, vor fi prezentate cele două proiecte, că mai este nevoie să se facă anumite evaluări. În fapt, nu au vrut să ne arate nimic. Nu aveau nimic pregătit. Ar fi trebuit să ne spună şi că punga statului este goală. Suntem astăzi în 4 februarie 2021 şi nu există nici măcar vreun proiect plecat de la Ministerul de Finanţe către Guvernul României. Avem un prim-ministru care, până mai ieri, a fost ministrul Finanţelor Publice. Dacă are de dat vina pe cineva trebuie să se uite în oglindă şi să se critice singur”, a mai precizat Adrian Ţuţuianu.

A mai ţinut să menţioneze liderul Pro România Dâmboviţa că, ţinând cont că 2020 a fost un an cu alegeri, Guvernul liberal avea termen 20 de zile de la învestire să prezinte proiectul de buget. Cel târziu pe 15 ianuarie 2021, ar fi trebuit convocat Parlamentul în sesiune extraordinară. Adrian Ţuţuianu este convins de faptul că Guvernul Cîţu nu dispune de resursele necesare pentru acoperirea cheltuielilor prevăzute în buget.

„Nu au resursele necesare pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare ale statului, ale instituţiilor publice. Li se va cere probabil ministerelor să vină cu noi proiecţii bugetare, să aibă în vedere cheltuielile. Unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice nu au bugete şi nu pot stabili priorităţile pentru anul 2021. De asemenea, companiile private, mai ales cele care lucrează cu statul, care prestează diferite servicii, nu ştiu cum să-şi dimensioneze activitatea”, a mai adăugat Adrian Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, solicitare la Guvern pentru reabilitarea blocului din Găești afectat de explozie

Publicat

pe

Titus Corlățean, senator PSD de Dâmbovița, a aflat cu stupoare că găeștenii din blocul care a fost afectat grav de o deflagrație cu mai multe luni în urmă sunt și acum pe drumuri, autoritățile statului neimplicându-se în rezolvarea acestei probleme deosebite.

Disperați, oamenii l-au căutat pe demnitarul social-democrat pentru a-i expune problema cu care se confruntă și a-i solicita sprijin. Ieri, senatorul Titus Corlățean a adresat o interpelare pe această temă premierului Florin Cîțu. Titus Corlățean i-a adus la cunoștință primului ministru și faptul că reprezentantul Guvernului în teritoriu nu s-a implicat deloc pentru rezolvarea acestei probleme. Prefectul Aurelian Popa, ca președinte al Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ar fi putut interveni pentru a găsi soluții de reconsolidare a imobilului afectat de explozie.

„Am fost contactat recent în calitatea mea de senator care reprezintă circumscripția Dâmbovița în Senatul României, de locuitori ai blocului menționat. Oameni disperați care m-au informat că, la trei luni de la producerea deflagrației, nu au primit niciun fel de ajutor și nici măcar o undă de speranță din partea autorităților statului român.

Există o expertiză care a fost deja realizată pro bono de către un constructor din localitate dornic să ajute, iar această expertiză confirmă faptul că blocul poate fi refăcut, că locuitorii se pot întoarce în acest bloc, dar este nevoie de acțiune instituțională din partea Guvernului României.

Nu există informații, până la această oră, legate de faptul că prefectul ar fi acționat, că acest Comitet Județean pentru Situații de Urgență care are competențe în materie ar fi acționat în vreun fel și nu există vreo informație legată de vreun demers de la nivelul factorilor de decizie județeni către Guvernul României pentru a îndeplini procedura standard, legală care există în astfel de situații în caz de catastrofe pentru ca guvernul să realizeze ce are de realizat pentru a veni rapid în sprijinul cetățenilor afectați.

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

Pe cale de consecință, domnule prim-ministru, doresc să vă adresez următoarea interpelare: Ce intenționați să faceți în perioada următoare, ce măsuri intenționează guvernul să adopte, eventual o hotărâre de guvern care să acorde sprijinul bugetar, financiar și alte modalități logistice necesare pentru a interveni pentru refacerea blocului afectat de această explozie groaznică și care a produs și victime”, a spus senatorul Titus Corlățean.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, soluții pentru a simplifica interacțiunea dintre instituțiile publice și cetățeni

Publicat

pe

Una dintre prioritățile președintelui Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, o constituie sprijinirea mediului de afaceri local, dezvoltarea sănătoasă a economiei dâmbovițene. La atingerea acestui deziderat, spune șeful administrației județene, nu se poate ajunge decât prin muncă în echipă, prin implicarea tuturor factorilor de decizie, printr-o colaborare strânsă cu partenerii din mediul privat.

„Vom sprijini mediul de business dâmbovițean, iar, prin agrearea unor măsuri comune, companiile locale vor fi ajutate astfel încât să devină mult mai competitive în raport cu concurența regională și națională”, a spus Corneliu Ștefan.

De asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița are în vedere și dezvoltarea sectorului economic din domeniul IT.

„Parcul Industrial IT de la Priboiu, pe care intenționăm să îl înființăm, poate deveni generator de venituri pentru județul nostru, dar și un important pol al industriei software din Regiunea Sud Muntenia”, a mai precizat presedintele CJ Dâmbovița.

Se are în vedere digitalizarea administrației, atât la nivel județean cât și la nivel local. Astfel încât să fie simplificată interacțiunea dintre instituțiile publice și cetățeni.

„Nu se vor mai pierde ore întregi în fața ghișeelor pentru obținerea unui document, cererile vor fi trimise de acasă, în format electronic, iar răspunsul va fi furnizat în același mod”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT