Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Foștii social-democraţi din PRO România critică acum ceea ce nu i-a deranjat altădată

Publicat

pe

Reprezentanţii PRO România în Consiliul Judeţean Dâmboviţa atacă la baionetă PSD şi în mod special conducerea CJ. La acest capitol, au luat cu brio locul PNL. Şi asta în condiţiile în care mulţi dintre actuali membri PRO România, partid de centru-stânga, au activat în PSD, au mâncat o pâine bună şi au ocupat funcţii înalte în administraţie sau în diferite instituţii controlate politic.

De pe margine, se spune că este vorba despre o răzbunare pornită din direcţia lui Adrian Ţuţuianu care, după ce a pierdut alegerile parlamentare, încearcă acum să revină în centrul atenţiei publice prin astfel de comportamente tip opoziţie în cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Nu în ultimul rând, vrea să îi sancţioneze pe foştii colegi de partid, care nu au răspuns apelurilor sale de a i se alătura atunci când a fost eliminat din PSD.

Vârful de lance al PRO România în Consiliul Judeţean este avocata Florina Mureşan. Din câte am aflat, nu este şedinţă de consiliu în care fostul subprefect de Dâmboviţa în guvernarea PSD să nu ia poziţie şi să încerce să demonstreze că ceea ce se întâmplă în forul judeţean legislaltiv nu este corect. Asta în condiţiile în care, spune fostul ei coleg de partid, Liviu Vasilescu, tot avocat, atunci când era reprezentanta Guvernului în Dâmboviţa şi participa la şedinţele de Consiliu Judeţean, fie ordinare sau extraordinare, nu a avut niciodată nimic de obiectat în legătură cu modul în care se desfăşurau şedinţele, orele la care erau convocate, sau punctele care se regăseau pe ordinea de zi. Se pare că lucrurile se văd altfel acum, de pe banca opoziţiei.

La ultima conferinţă de presă a PRO România Dâmboviţa, Florina Mureşan a criticat dur PSD şi modul în care sunt oganizate şedinţele de consiliu judeţean, orele la care se ţin extraordinarele, în special dimineaţa, când, spune Florina Mureşan, oamenii mai au şi alte probleme la serviciu. Nu a scăpat de tirul consilierei judeţene PRO România nici preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. Pare de-a dreptul curios faptul că, în loc să se lupte cu puterea actuală, cu Guvernul liberalo-useristo-plus, membrii PRO România dau la greu în PSD.

Tânărul consilier judeţean PSD Liviu Vasilescu, de profesie avocat, este de obicei blajin, nu se aruncă în declaraţii sforăitoare, nu dă cu parul, nu atacă nefondat pe nimeni. De data asta a întors foaia. Ne-a spus nu a mai putut să se abţină, după ce a văzut-o pe doamna Florina Mureşan cât era de dezlănţuită şi cum îi înfiera pe social-democraţi, de parcă ei sunt răul pământului. A hotărât Liviu Vasilescu să iasă în faţa opiniei publice şi să restabilească adevărul, să spună cum stau de fapt lucrurile. Nu a mai suportat, după cum s-a exprimat, „minciunile, aroganţa şi tupeul unui consilier judeţean”.

Consideră social-democratul că dacă problemele dâmboviţenilor care sunt dezbătute în cadrul forului legislativ judeţean o încurcă în activitatea personală şi profesională pe Florina Mureşan ar fi bine să rezolve acest lucru dându-şi demisia din funcţia de consilier judeţean.

Florina Mureșan

Florina Mureșan

Florina Mureşan s-a arătat deranjată de faptul că şedinţele extraordinare de Consiliu Judeţean sunt puse dimnineaţa, când dumneaei are treabă prin tribunale, prin instanţe, unde trebuie să-şi reprezinte clienţii. A spus avocata că judecătorii în faţa cărora trebuie să pledeze nu au treabă cu calitatea sa de consilier judeţean.

Astăzi, Liviu Vasilescu a vrut să demonteze întregul atac şi să aducă probe pertinente că lucrurile nu stau aşa cum le-a prezentat aleasa PRO România, că, atunci când intri în politică și îţi asumi nişte responsabilităţi în faţa cetăţeanului alegător, trebuie să mai faci şi unele concesii, sacrificii.

Tânărul social-democrat a precizat că legea este clară în ceea ce priveşte convocarea şi organizarea şedinţelor de consiliu local sau judeţean. Codul Administrativ stipulează că prezenţa la şedinţe este obligatorie, cu excepţia câtorva cazuri, când se poate absenta motivat: boală, deplasare în străinătate, alte evenimente de forţă majoră. A vrut să sublinieze clar consilierul judeţean PSD faptul că prezenţa la Tribunal nu este cuprinsă în categoria absenţelor care pot fi motivate, că există şanse de rezolvare a unei astfel de probleme de către un avocat care mai îndeplineşte şi calitatea de ales înr-un consiliu local sau judeţean.

„Şi eu sunt avocat, şi eu am avut în data de 2 februarie nu mai puţin de trei procese. Primul chiar la 9 dimineaţa, pentru care am lăsat la instanţă o cerere să fie strigat mai târziu. Fiind vorba de o şedinţă cu trei puncte pe ordinea de zi a durat doar 20 de minute”, a precizat Liviu Vasilescu.

Liviu Vasilescu

Consilerul judeţean a făcut cunoscut şi motivul care a determinat conducerea consiliului Judeţean Dâmboviţa să convoace o şedinţă extraordinară rapid, la 09:00 dimineaţa, fapt ce i-a aprins pe aleşii PRO România, care au căutat rapid motiv de gâlceavă.

„Şedinţa a fost convocată pentru un singur proiect important privind consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID 19 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, de aprobare a bugetului aferent şi a indicatorilor tehnico-economici.

Practic, Ministerul Fondurilor Europene a transmis către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în data de 1 februarie, o adresă prin care solicita să aprobăm de urgenţă aceşti indicatori. Să elaborăm cât mai mai repede un proiect de hotărâre pentru a beneficia de o finanţare europeană nerambursabilă în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, privitor la dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a trecut imediat la acţiune, convocând pentru următoarea zi şedinţa extraordinară”, a mărturisit Liviu Vasilescu.

Consilerul judeţean a vorbit şi despre iniţiativa colegei de la PRO România, Florina Mureşan, de a fi înfiinţat la Târgovişte un parc industrial. Proiectul său, spunea reprezentanta PRO România, nu a fost introdus încă pe ordinea de zi. Liviu Vasilescu a declarat că propunerea Florinei Mureşan este doar „un demers politicianist, o formă fără fond. Noi suntem de acord cu o astfel de iniţiativă, dar ea trebuie fundamentată riguros”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dragomirești: Asfaltarea rețelei de drumuri comunale, aproape de finalizare

Publicat

pe

Primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, are în permanentă atenție infrastructura rutieră a comunei. Și acest lucru nu este tocmai ușor. Vorbim de peste 40 de kilometri de drumuri comunale și străzi laterale, ulițe, cum încă le numesc oamenii de la țară.

Una dintre ultimele investiții în rețeaua stradală a fost definitivată de curând. Este vorba despre reabilitarea și asfaltarea unui segment din strada Bisericii, care leagă acea zonă de sat cu DN 72, Târgoviște-Câmpulung. Pusă la punct a fost și porțiunea de drum spre punctul de lucru al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița. Acest important proiect s-a putut materializa cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, care a acordat finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, inițiat de președintele Corneliu Ștefan.

Edilul Dragoș Vlădulescu va continua colaborarea cu CJ Dâmboviţa, urmând ca, în cel mai scurt timp, să modernizeze ultimele străzi din rețeaua rutieră a comunei Dragomirești. Este vorba despre străduțe cu o lungime de circa doi kilometri, care vor fi reabilitate și asfaltate anul acesta. Mai rămâne o porțiune care leagă satele Geangoești și Mogoșești.

„Acest sector de drum, care face legătura între DJ 702 D, DN 72 Târgoviște-Găești și DJ 702 B, va fi modernizat prin implicarea autorităților județene. Suntem în faza finală de predare a acestui segment de drum la Consiliul Județean și am toată convingerea că va fi modernizat așa cum scrie la carte”, ne-a precizat primarul Dragoș Vlădulescu.

De remarcat și faptul că, săptămâna trecută, au început lucrările de modernizare a DJ 702D – portiunea de la intrarea în localitate.

„Îi mulțumesc, în numele locuitorilor comunei Dragomirești, pentru promisiunea onorată, domnului presedinte al Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Stefan”, este mesajul transmis de primarul Dragoș Vlădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Noul parc din orașul Titu a prins contur. Punctul forte: amfiteatrul

Publicat

pe

În această perioadă, se derulează în orașul Titu, din județul Dâmbovița, ample lucrări de extindere a spațiilor verzi, mai precis un parc. Proiectul, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, este implementat cu fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale.

Investiția vizează o suprafață de 30.235 mp și cuprinde: gradene, gazon, arbori și arbuști, flori, pergole, plante agățătoare, garduri vii, mobilier urban, alei, sisteme de iluminat public, parcare și instalații de irigare.

Principala atracție a parcului va fi amfiteatrul a cărui scenă este proiectată pentru a găzdui spectacole și diverse activități formale și informale pe timp de vară, iar în timpul iernii va fi transformată în patinoar în aer liber.

De asemenea, va fi construită o fântână arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și vor fi montate jardiniere cu locuri de ședere ce vor fi plantate cu exemplare de arbore de mătase, ale cărui flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT