Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Foștii social-democraţi din PRO România critică acum ceea ce nu i-a deranjat altădată

Publicat

pe

Reprezentanţii PRO România în Consiliul Judeţean Dâmboviţa atacă la baionetă PSD şi în mod special conducerea CJ. La acest capitol, au luat cu brio locul PNL. Şi asta în condiţiile în care mulţi dintre actuali membri PRO România, partid de centru-stânga, au activat în PSD, au mâncat o pâine bună şi au ocupat funcţii înalte în administraţie sau în diferite instituţii controlate politic.

De pe margine, se spune că este vorba despre o răzbunare pornită din direcţia lui Adrian Ţuţuianu care, după ce a pierdut alegerile parlamentare, încearcă acum să revină în centrul atenţiei publice prin astfel de comportamente tip opoziţie în cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Nu în ultimul rând, vrea să îi sancţioneze pe foştii colegi de partid, care nu au răspuns apelurilor sale de a i se alătura atunci când a fost eliminat din PSD.

Vârful de lance al PRO România în Consiliul Judeţean este avocata Florina Mureşan. Din câte am aflat, nu este şedinţă de consiliu în care fostul subprefect de Dâmboviţa în guvernarea PSD să nu ia poziţie şi să încerce să demonstreze că ceea ce se întâmplă în forul judeţean legislaltiv nu este corect. Asta în condiţiile în care, spune fostul ei coleg de partid, Liviu Vasilescu, tot avocat, atunci când era reprezentanta Guvernului în Dâmboviţa şi participa la şedinţele de Consiliu Judeţean, fie ordinare sau extraordinare, nu a avut niciodată nimic de obiectat în legătură cu modul în care se desfăşurau şedinţele, orele la care erau convocate, sau punctele care se regăseau pe ordinea de zi. Se pare că lucrurile se văd altfel acum, de pe banca opoziţiei.

La ultima conferinţă de presă a PRO România Dâmboviţa, Florina Mureşan a criticat dur PSD şi modul în care sunt oganizate şedinţele de consiliu judeţean, orele la care se ţin extraordinarele, în special dimineaţa, când, spune Florina Mureşan, oamenii mai au şi alte probleme la serviciu. Nu a scăpat de tirul consilierei judeţene PRO România nici preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. Pare de-a dreptul curios faptul că, în loc să se lupte cu puterea actuală, cu Guvernul liberalo-useristo-plus, membrii PRO România dau la greu în PSD.

Tânărul consilier judeţean PSD Liviu Vasilescu, de profesie avocat, este de obicei blajin, nu se aruncă în declaraţii sforăitoare, nu dă cu parul, nu atacă nefondat pe nimeni. De data asta a întors foaia. Ne-a spus nu a mai putut să se abţină, după ce a văzut-o pe doamna Florina Mureşan cât era de dezlănţuită şi cum îi înfiera pe social-democraţi, de parcă ei sunt răul pământului. A hotărât Liviu Vasilescu să iasă în faţa opiniei publice şi să restabilească adevărul, să spună cum stau de fapt lucrurile. Nu a mai suportat, după cum s-a exprimat, „minciunile, aroganţa şi tupeul unui consilier judeţean”.

Consideră social-democratul că dacă problemele dâmboviţenilor care sunt dezbătute în cadrul forului legislativ judeţean o încurcă în activitatea personală şi profesională pe Florina Mureşan ar fi bine să rezolve acest lucru dându-şi demisia din funcţia de consilier judeţean.

Florina Mureșan

Florina Mureșan

Florina Mureşan s-a arătat deranjată de faptul că şedinţele extraordinare de Consiliu Judeţean sunt puse dimnineaţa, când dumneaei are treabă prin tribunale, prin instanţe, unde trebuie să-şi reprezinte clienţii. A spus avocata că judecătorii în faţa cărora trebuie să pledeze nu au treabă cu calitatea sa de consilier judeţean.

Astăzi, Liviu Vasilescu a vrut să demonteze întregul atac şi să aducă probe pertinente că lucrurile nu stau aşa cum le-a prezentat aleasa PRO România, că, atunci când intri în politică și îţi asumi nişte responsabilităţi în faţa cetăţeanului alegător, trebuie să mai faci şi unele concesii, sacrificii.

Tânărul social-democrat a precizat că legea este clară în ceea ce priveşte convocarea şi organizarea şedinţelor de consiliu local sau judeţean. Codul Administrativ stipulează că prezenţa la şedinţe este obligatorie, cu excepţia câtorva cazuri, când se poate absenta motivat: boală, deplasare în străinătate, alte evenimente de forţă majoră. A vrut să sublinieze clar consilierul judeţean PSD faptul că prezenţa la Tribunal nu este cuprinsă în categoria absenţelor care pot fi motivate, că există şanse de rezolvare a unei astfel de probleme de către un avocat care mai îndeplineşte şi calitatea de ales înr-un consiliu local sau judeţean.

„Şi eu sunt avocat, şi eu am avut în data de 2 februarie nu mai puţin de trei procese. Primul chiar la 9 dimineaţa, pentru care am lăsat la instanţă o cerere să fie strigat mai târziu. Fiind vorba de o şedinţă cu trei puncte pe ordinea de zi a durat doar 20 de minute”, a precizat Liviu Vasilescu.

Liviu Vasilescu

Consilerul judeţean a făcut cunoscut şi motivul care a determinat conducerea consiliului Judeţean Dâmboviţa să convoace o şedinţă extraordinară rapid, la 09:00 dimineaţa, fapt ce i-a aprins pe aleşii PRO România, care au căutat rapid motiv de gâlceavă.

„Şedinţa a fost convocată pentru un singur proiect important privind consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID 19 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, de aprobare a bugetului aferent şi a indicatorilor tehnico-economici.

Practic, Ministerul Fondurilor Europene a transmis către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în data de 1 februarie, o adresă prin care solicita să aprobăm de urgenţă aceşti indicatori. Să elaborăm cât mai mai repede un proiect de hotărâre pentru a beneficia de o finanţare europeană nerambursabilă în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, privitor la dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a trecut imediat la acţiune, convocând pentru următoarea zi şedinţa extraordinară”, a mărturisit Liviu Vasilescu.

Consilerul judeţean a vorbit şi despre iniţiativa colegei de la PRO România, Florina Mureşan, de a fi înfiinţat la Târgovişte un parc industrial. Proiectul său, spunea reprezentanta PRO România, nu a fost introdus încă pe ordinea de zi. Liviu Vasilescu a declarat că propunerea Florinei Mureşan este doar „un demers politicianist, o formă fără fond. Noi suntem de acord cu o astfel de iniţiativă, dar ea trebuie fundamentată riguros”.

ADMINISTRAŢIE

15 străzi din orașul Pucioasa vor fi asfaltate prin PJDL

Publicat

pe

Administrația de la Pucioasa intră în linie dreaptă cu un nou proiect privind modernizarea și reabilitarea drumurilor de interse local. După cum a precizat primarul Constantin Ana, proiectul tehnic este gata, avizele au fost obținute, autorizația de construire eliberată și, cel mai important, finanțarea este asigurată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan. Primăria a demarat deja procedurile de licitație pentru achiziția contractului de lucrări.

„Prin acest proiect, alte 15 străzi din mai multe zone ale orașului vor fi asfaltate. Practic, mai parcurgem încă o etapă în lupta noastră cu noroiul și cu disconfortul resimțit de cetățenii din zonele respective. Pentru încă o bună parte din cetățenii orașului așteptarea ia sfârșit”, a precizat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Sunt incluse în acest proiect următoarele străzi: Bella 3, Bella 5, Diaconești 2, Diaconești 3, Morilor Prelungire, Ion Creangă, Fructelor, Liliacului 1, Liliacului 2, Aleea Castanilor 1, Aleea Bujorului 1, Aleea Bujorului 2, Glodeni 9, Glodeni 13 și Luceafărului 2.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT