Conectați-vă cu noi

POLITIC

Cezar Preda: Măsurile de austeritate pot arunca PNL de la guvernare

Publicat

pe

Fostul deputat PNL de Dâmbovița, Cezar Preda, atrage atenția colegilor din conducerea partidului că, dacă vor continua să guverneze țara spunând una și făcând alta, cu tăieri de pensii, cu tăieri de salarii la bugetari, nu vor rezista 4 ani la putere. A mai spus Preda că beția puterii este periculoasă și că, dacă PNL va continua să ia doar măsuri de austeritate, ar putea să aibă soarta PDL, care, în 2012, a pierdut alegerile și a trebuit să se dizolve în PNL, prin fuziune, tot din cauza unor măsuri antipopulare.

„Eu am mai trăit așa ceva în 2012. Ne-au spus oamenii <Voi sunteți băieți buni, dar ne-ați tăiat salariile> și abia am mai intrat în Parlament”, a declarat fostul deputat și lider al PNL Dâmbovița.

Cezar Preda a mai precizat că Opoziția, în momentul de față, este zero și că, pe acest fond, când nu are cine să te tragă de mânecă, poți comite, când ești la guvernare, greșeli fatale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat: Coaliția aflată la guvernare a dovedit cu vârf și îndesat că este incompetentă

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, este ferm pe poziție în ceea ce privește critica acidă, pertinentă, bine motivată, la adresa actualei guvernări a României. Parlamentarul consideră că situația a scăpat de sub control. Actuala putere PNL USR PLUS trebuie să plece! Și-a dovedit incapacitatea de a gestiona țara.

„Perioada pe care o traversăm este una dificilă atât din punct de vedere social, cât și economic și politic. După ce că pandemia ne ține încorsetați în niște șabloane anormale, care nu coincid deloc cu menirea individului uman, ne mai confruntăm și cu o guvernare lipsită de consistență, nepregătită din punct de vedere profesional. Suntem conduși de o coaliție care nu este capabilă să mențină un echilibru social și economic normal, darămite să mai și performeze.

Economia a luat-o în jos. Investițiile majore sunt într-o perioadă de stagnare. Românii invocă din ce în ce mai mult neputința. Nu mai fac față problemelor firești ale vieții. Și, în tot acest timp, reprezentanții PNL – USR PLUS sunt preocupați de conservarea propriilor poziții, de așezarea clientelei politice în funcțiile importante, ignorând nevoile societății.

Gestionarea situației de criză generată de pandemie este sub orice critică. Spitalele au fost făcute harcea-parcea, bieții pacienții nu știu unde și cui să se mai adreseze pentru a-și rezolva problemele de sănătate, altele decât COVID 19. Medicii, de asemenea, nu știu cum să reacționeze în fața unor decizii aberante luate de actuala putere.

Această coaliție a dovedit cu vârf și îndesat că este incompetentă, incapabilă de a guverna just, eficient, în folosul poporului din această țară. Ar fi momentul să plece. A căzut examenul în fața națiunii”, ne-a declarat deputatul Marian Țachianu.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Deputat: Principiile sunt bune doar pentru alții, niciodată pentru miniștrii USR+!

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Radu Popa consideră că demiterea ministrului Vlad Voiculescu nu rezolvă degringolada din sistemul de Sănătate, gafele făcute, lipsa de respect față de cetățenii acestei țări. Nu îi mai aduce înapoi pe pacienții care au murit la Spitalul Victor Babeș, din cauza unor neglijențe impardonabile.

Spune parlamentarul PSD, într-un text postat pe pagina sa de Facebook, că Voiculescu de la PLUS, atunci când era în Opoziție și s-au produs tragediile de la Colectiv și de la Piatra Neamț, invoca principiul responsabilității politice, sancționarea fermă a celor vinovați și demisia factorilor de decizie. Acum, a uitat de aceste percepte. Cu greu s-a lăsat urnit din funcția de ministru al Sănătății, unde nu a performat deloc. Dimpotrivă, a lăsat în urma sa dezordine, instituții medicale puse pe butuci, pacienți debusolați, aruncați în stradă în miez de noapte.

„În mandatul său au avut loc cele mai multe tragedii umane: pacienți arși de vii sau sufocați din lipsă de oxigen, bolnavi în stare gravă evacuați în miez de noapte, morți îngropați dezbrăcați în saci de plastic. Asta e „reforma nesimțită” pe care o face USR+. Principiile sunt bune doar pentru alții, niciodată pentru miniștrii lor!

Indiferent a cui este culpa penală pentru moartea celor trei pacienți de la Victor Babeș, trebuie să existe și o răspundere politică din partea celor care au păstorit acest sistem. Iar răspunderea politică cea mai mare trebuie să o suporte cel care conduce sistemul, adică ministrul Sănătății. Acesta e principiul pe care cei de la USR+ îl cereau cu vehemență atunci când erau în opoziție și aveau loc tragedii care șocau întreaga opinie publică (ex. demisia cerută de Voiculescu după tragedia de la Colectiv).

Culmea ironiei e că, după incendiul de la Piatra Neamț, Voiculescu îi reproșa lui Nelu Tătaru exact ceea ce i se poate imputa lui acum în tragedia de la Victor Babeș: „Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitale sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent”.

Deci în viziunea lui Voiculescu din opoziție, Voiculescu-ministrul ar fi trebuit să verifice instalațiile de oxigen ca să nu se întâmple tragedia de la Victor Babeș! Controlul pe care l-a anunțat Vlad Voiculescu imediat după tragedia de la Victor Babeș este exact tipul de măsură pe care îl critica insistent când era în opoziție: „periodic avem o nenorocire, de fiecare dată se constată că a lipsit un aviz, o hârtie, de fiecare dată se pornește o anchetă, de fiecare dată o bulă relativ agitată pe Facebook spune că trebuie să învățam ceva din asta și să nu lăsăm să treacă pe lângă noi și că politicienii trebuie să devină mai responsabili, câteva declarații politice, câteva zile mai târziu parcă nimic nu s-ar fi întâmplat”.

Și chiar așa s-a întâmplat după o altă tragedie, cea de la Institutul Matei Balș, când ministrul a mai făcut o anchetă, a povestit pe Facebook că trebuie să învățăm ceva din asta, dar nici până acum nu a prezentat un raport al acelei analize sau anchete – e ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a spus Radu Popa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT